25 Απρ 2024
READING

efood | τεράστια άνοδο το 2020 – Αύξηση τζίρου σχεδόν 50%

3 MIN READ

efood | τεράστια άνοδο το 2020 – Αύξηση τζίρου σχεδόν 50%

efood | τεράστια άνοδο το 2020 – Αύξηση τζίρου σχεδόν 50%

Τα αποτελέσματα του e-food για το 2020 είναι παραπάνω από εντυπωσιακά και αποτυπώνουν την μεγάλη ανάπτυξη που έφερε η πανδημία στο ηλεκτρονικό εμπόριο και ειδικότερα σε όλες τις εφαρμογές παράδοσης φαγητού, τροφίμων και πόλλών άλλων προιόντων.Το e-food κέρδισε πάρα πολλά από τη μεγάλη άνοδο του delivery εν μέσω πανδημίας και απανωτών lockdowns και είδε το 2020 τις πωλήσεις να φτάνουν στα 64,4 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 49,38%, σχεδόν +50%.

Όπως αναφέρεται στη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της πλατφόρμας, η αύξηση στον τζίρο της εταιρείας προήλθε από την αύξηση των παραγγελιών μέσω αυτής που επέφερε κι αύξηση των εσόδων από τις παραγγελίες κατά 13,4 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2019.Αυτά τα χρήματα ουσιαστικά είναι οι προμήθειες από τα καταστήματα και τις εταιρείες που συνεργάζεται το e-food.Τα έσοδα της εταιρείας που στα τέλη του 2020 συνεργαζόταν με 13.000 καταστήματα, ανήλθαν στα 64,488 εκατ. ευρώ από 43,171 εκατ. ευρώ που ήταν το 2019.

Τα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 28,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 29,06% σε σχέση με τα 22,2 εκατ. ευρώ του 2019. Αντίστοιχα τα ταμειακά της διαθέσιμα ξεπέρασαν τα 40,84 εκατ. ευρώ από 28,9 εκατ. ευρώ που ήταν το 2019. Στην οικονομική της έκθεση η εταιρεία αναφέρεται στη συνεργασία με τη Σκλαβενίτης που, όπως σημειώνει, διευρύνεται, ενώ τονίζει πως «βρίσκεται σε μια πορεία ανάπτυξης, και στόχος της διοίκησης είναι η ενίσχυση του κύκλου εργασιών της μέσω της ανάπτυξης νέων συνεργασιών με καταστήματα πέραν των εστιατορίων αλλά και με σημαντικές επενδύσεις στο κανάλι της διανομής».

Η εταιρεία διευρύνει τώρα τη συνεργασία της με την αλυσίδα supermarket Σκλαβενίτης διαθέτοντας μέσω της πλατφόρμας e-food πάνω από 2.500 βασικά προϊόντα, τα οποία διανέμει αυθημερόν ή την επόμενη ημέρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η δυναμική της εταιρείας που δημιουργήθηκε το 2012, βρέθηκε στο στόχαστρο του γερμανικού εισηγμένου ομίλου Delivery Hero, από τον οποίο εξαγοράστηκε πριν από μια πενταετία. Έκτοτε απέκτησε και απορρόφησε τις εταιρείες Click Delivery και Deliveras.

Αυτή η παγκόσμια αλλαγή που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο και την οποία επιτάχυνε εκθετικά  η πανδημία αποτυπώνεται στα αποτελέσματα του e-food το οποίο πλέον επεκτείνεται σε νέες κατηγορίες προιόντων απο την μικρή λιανική μέχρι προιόντα κινητής τηλεφωνίας.

Η Delivery Hero, στην οποία ανήκει και το efood έχει προχωρήσει στην ίδρυση της «Delivery Hero Dmart Greece» στην χώρα μας θέλοντας να φέρει τα D-marts στην Ελλάδα και να αναπτύξει την πρακτική του Q-commerce (quick commerce). Τα D-marts σαν χώροι δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμη αλλά η παράδοση προϊόντων από μίνι-μάρκετ αποτελεί σίγουρα ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.Επίσης, ο πολυεθνικός κολοσσός ίδρυσε πρόσφατα στη χώρα μας και την DH Pay (Delivery Hero Payments), και φαίνεται να κινείται προς την κατεύθυνση των ηλεκτρονικών πληρωμών ανάλογες με εκείνες που ήδη «τρέχει» σε άλλες αγορές στο εξωτερικό.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.