19 Απρ 2024
READING

Τα McDonald’s λανσάρουν μια εκστρατεία για την υποστήριξη της κοινότητας LGBTQ

3 MIN READ

Τα McDonald’s λανσάρουν μια εκστρατεία για την υποστήριξη της κοινότητας LGBTQ

Τα McDonald’s λανσάρουν μια εκστρατεία για την υποστήριξη της κοινότητας LGBTQ

Με τίτλο «Livin’ It», η καμπάνια θα περιλαμβάνει ψηφιακές διαφημίσεις βίντεο, ψηφιακό πάρτι και και διαφημιστική πινακίδα στην Times Square, το «Livin’ It» θα φιλοξενήσει μια ολοήμερη εικονική γιορτή που ονομάζεται «House of Pride», η οποία θα προβληθεί στο Revry, ένα τηλεοπτικό δίκτυο LGBTQ και περιλαμβάνει εμφανίσεις διασημοτήτων, μουσικές παραστάσεις, ένα σεμινάριο για τη μόδα και ένα T-Dance σε εικονική πραγματικότητα, μια παράδοση στην κοινότητα LGBTQ που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1960.

Με αυτήν την φιλόδοξη δέσμευση για διπλασιασμό των διαφημιστικών δαπανών σε «μέσα ποικιλομορφίας», τα McDonald’s ξεκινούν μια νέα δέσμευση προς την κοινότητα LGBTQ για τον εορτασμό του μήνα Pride. Η καμπάνια θα προσπαθήσει να φτάσει σε αυτήν την ομάδα πραγματοποιώντας δραστηριότητες σε κανάλια μέσων που είναι δημοφιλή στην κοινότητα αυτήν.

Το Revry είναι ένα νέο δίκτυο streaming που δίνει έμφαση σε γκέι περιεχόμενο και δημιουργούς και τα McDonald’s θα προσπαθήσουν να τραβήξουν την προσοχή με το «House of Pride», μια ολοήμερη εικονική γιορτή με παραστάσεις και διαδραστικές εκδηλώσεις. Η κίνηση θυμίζει άλλες μάρκες που έχουν στοχεύσει συγκεκριμένα δημογραφικά στοιχεία με την εμφάνισή τους σε πλατφόρμες στις οποίες περνούν σημαντικό χρόνο, όπως το Twitch για την κοινότητα του gaming και το TikTok για τη Γενιά Ζ.

Τα McDonald’s παρέχουν, επίσης, χορηγίες σε media, με τη σειρά Out100 του Out Magazine. Το περιοδικό, το οποίο αναδεικνύει τα άτομα με τη μεγαλύτερη επιρροή της κοινότητας LGBTQ της χρονιάς, έχει την υψηλότερη κυκλοφορία οποιουδήποτε περιοδικού LGBTQ στις ΗΠΑ και προσφέρει πρόσβαση στη μητρική του εταιρεία, Pride Media, η οποία έχει πάνω από 6,3 εκατομμύρια μηνιαίους μοναδικούς ακροατές. Τα McDonald’s θα προσπαθήσουν να ενισχύσουν την υποστήριξή τους σε αυτό το δίκτυο και θα συμπληρώσουν την εμβέλειά τους με τοποθετήσεις ψηφιακών διαφημιστικών πινακίδων στην Times Square.

Η καμπάνια «Livin’ It» είναι η τελευταία κίνηση των McDonald να επενδύσουν περισσότερο από τις διαφημιστικές τους δαπάνες σε μέσα διαφορετικότητας. Πριν από τη δέσμευσή της τον περασμένο μήνα, η αλυσίδα ξόδευε το 4% του εθνικού της διαφημιστικού προϋπολογισμού σε πλατφόρμες που δραστηριοποιούνταν διάφορες μειονοτικές ομάδες, ένα ποσοστό που θα αυξηθεί στο 10% έως το 2024. Ένα άλλο βασικό μέρος της δέσμευσης είναι η αφοσίωση της αλυσίδας για νέες συνεργασίες με μέσα που προβάλλουν τη διαφορετικότητα, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει μελλοντικούς δεσμούς μεταξύ των McDonald’s και Revry ή Out Magazine, παρά το ότι ο μήνας Pride λήγει τον Ιούνιο.

Άλλες μάρκες ξεκίνησαν πρόσφατα πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των προσπαθειών της διαφορετικότητας, της ισότητας και της ένταξης, καθώς περισσότεροι καταναλωτές κουράζονται με τις ανώφελες υποσχέσεις. Η εταιρεία αλκοόλ, Diageo, ανακοίνωσε την απόφαση της που στοχεύει στην αύξηση της εκπροσώπησης της διαφορετικότητας στη βιομηχανία ποτών. Η Vizzy ξεκίνησε ένα πρότζεκτ που δίνει έμφαση στην προβολή των LGBTQ στις τέχνες για τον μήνα Pride και η H&M ανέπτυξε μια εφαρμογή που επιτρέπει την αφήγηση ιστοριών από LGBTQIA+.

Ενώ τα McDonald’s συμβαδίζουν με αυτές τις πρωτοβουλίες για ποικιλομορφία, υπάρχουν αντιπαραθέσεις που ισχυρίζονται ότι οι διακρίσεις συνεχίζουν να μαστίζουν τις δραστηριότητές τους. Η αλυσίδα αντιμετωπίζει πολλές αγωγές που περιγράφουν ένα μοτίβο φυλετικών στερεοτύπων, συμπεριλαμβανομένης μιας αγωγής 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατατέθηκε πρόσφατα από την Allen Media Group του Byron Allen.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.