25 Απρ 2024
READING

Η Unilever ενισχύει την καινοτομία των φυτικών πρωτεϊνών σε συνεργασία με την Enough

4 MIN READ

Η Unilever ενισχύει την καινοτομία των φυτικών πρωτεϊνών σε συνεργασία με την Enough

Η Unilever ενισχύει την καινοτομία των φυτικών πρωτεϊνών σε συνεργασία με την Enough

Η Unilever θα συνεργαστεί με την ευρωπαϊκή εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων Enough, προκειμένου να προμηθευτεί συστατικά για νέα φυτικά προϊόντα. Η Enough χρησιμοποιεί την τεχνολογία ζύμωσης για την παραγωγή abunda, μιας ευέλικτης και υψηλής ποιότητας μυκοπρωτεΐνης.

Η Enough είναι ένας προμηθευτής συστατικών από επιχείρηση σε επιχείρηση που χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πρώτες ύλες για την ανάπτυξη της πρωτεΐνης της. Ως εταιρεία, η Enough σκοπεύει να διπλασιαστεί το επόμενο έτος και θα ανοίξει ένα εργοστάσιο μυκοπρωτεϊνών που θα αρχίσει να παράγει περίπου 11.000 τόνους πρωτεΐνης ετησίως. Μέσα σε μια δεκαετία, το νέο εργοστάσιο προβλέπεται να παράγει περισσότερους από 1 εκατομμύριο τόνους μυκοπρωτεΐνης ετησίως.

Αυτή η συνεργασία είναι η τελευταία εξέλιξη της Unilever, καθώς επιδιώκει την πώληση εναλλακτικών κρεάτων και γαλακτοκομικών προϊόντων αξίας 1 δισεκατομμυρίου ευρώ τα επόμενα πέντε έως επτά χρόνια. Η Unilever, η οποία υπολόγισε πέρυσι ότι το ένα τρίτο του χαρτοφυλακίου τροφίμων και ποτών της ήταν φυτικά προϊόντα, στο παρελθόν συνεργάστηκε με την εταιρεία πρωτεΐνης φυκιών Algauity και άνοιξε ένα νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης το 2019 για να βοηθήσει στην εστίαση στην καινοτομία με βάση τα φυτά. Καθώς η Unilever εργάζεται για να διαμορφώσει την πορεία της ως ηγέτης προϊόντων με βάση τα φυτά, η πραγματοποίηση συνεργασιών με ανερχόμενους παρόχους συστατικών μπορεί να τη βοηθήσει να φτάσει εκεί με επιτυχία.

Η Enough – ή η 3F Bio, όπως ήταν μέχρι πρόσφατα γνωστή – δεν είναι γνωστός παίκτης στο χώρο ζύμωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά έχει μια σημαντική βάση στην ευρωπαϊκή αγορά. Καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε την αλλαγή της ονομασίας της τον περασμένο μήνα, είχε δεσμευτεί για το 75% της αρχικής παραγωγικής ικανότητας της abunda. Η εταιρεία συνεργάστηκε, επίσης, με τη βρετανική εταιρεία λιανικής πώλησης Marks and Spencer, η οποία ξεκίνησε φέτος μια μονάδα που ονομάζεται «Innovation Hub», προκειμένου να εργαστεί για την οικοδόμηση βιώσιμων λύσεων τροφίμων, ειδικά στον τομέα των φυτών.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι παροχές με βάση τα φυτά της Unilever συγκεντρώνονται κυρίως σε κατεψυγμένες λιχουδιές και καρυκεύματα, συμπεριλαμβανομένων των vegan ποικιλιών Ben & Jerry’s, Hellmann’s και Talenti. Στην Ευρώπη, η μάρκα Vegetile Butcher της Unilever με βάση το φυτικό κρέας ήταν μία από τις κορυφαίες μάρκες ανάπτυξης της εταιρείας, με τις πωλήσεις να αυξάνονται περισσότερο από 70% πέρυσι. Η Enough θα βοηθήσει αυτήν την μάρκα να επεκταθεί και να αναπτύξει νέες παροχές. Η Vegetarian Butcher, μια ολλανδική εταιρεία που αγόρασε η Unilever το 2018, διαθέτει προϊόντα κοτόπουλου, βοείου κρέατος και χοιρινού κρέατος σε παντοπωλεία σε 45 χώρες. Η μάρκα συνεργάζεται με την Burger King σε περισσότερες από 35 χώρες, παρέχοντας στο εστιατόριο fast food vegan επιλογές.

Η Unilever τηρεί σιγήν ιχθύος για το αν τα προϊόντα της Vegetarian Butcher μπορεί να διασχίσουν τον Ατλαντικό Ωκεανό και να εμφανιστούν σε παντοπωλεία των ΗΠΑ, αλλά αυτή η νέα συνεργασία με την Enough θα μπορούσε να βοηθήσει την εταιρεία να δημιουργήσει πολλές νέες επιλογές, τόσο προσθέτοντας στη Vegetarian Butcher όσο και δημιουργώντας νέες σειρές προϊόντων. Η ζύμωση μυκήτων χρησιμοποιείται από μια ποικιλία εταιρειών για τη δημιουργία ποικίλων προϊόντων διατροφής, που κυμαίνονται από τις πολλές επιλογές εναλλακτικών προϊόντων κρέατος της Quorn έως τα συστατικά της MycoTechology για τον αποκλεισμό των πικρών γεύσεων και την ενίσχυση της γλυκύτητας.

Η Enough ενσωματώνει το αποτύπωμα χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα στο εμπορικό σήμα της, το οποίο θα αποτελέσει πλεονέκτημα για την Unilever, καθώς εργάζεται για την επίτευξη των στόχων της βιωσιμότητας, συμπεριλαμβανομένου του στόχου πωλήσεων φυτικών προϊόντων. Στον ιστότοπό της, η Enough συγκρίνει τη χρήση νερού, τις εκπομπές άνθρακα και την αποδοτικότητα των ζωοτροφών και των πόρων με την παραγωγή βοείου κρέατος, κοτόπουλου, μπιζελιού και σιτηρών. Οι διαφορές είναι έντονες, σε σύγκριση με την παραγωγή βοείου κρέατος, η Enough ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί 97% λιγότερο νερό, έχει 82% χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα και χρησιμοποιεί 97% λιγότερες ζωοτροφές.

Για την Enough – και για τη μυκοπρωτεΐνη ως συστατικό γενικά – αυτή η συμφωνία ανοίγει, επίσης, περισσότερες πόρτες σε μια εποχή που η εταιρεία είναι έτοιμη για επέκταση. Οι κατασκευαστές που αναζητούν νέες επιλογές για φυτικές πρωτεΐνες θα μπορούσαν να δουν τη συνεργασία της Unilever με την Enough και να σκεφτούν περισσότερα για τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η μυκοπρωτεΐνη στα προϊόντα τους. Μετά τη συμφωνία της Unilever με την εταιρεία πρωτεΐνης φυκιών, Algenuity, πέρυσι, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της, Andrew Spicer, δήλωσε ότι η συνεργασία τους ενίσχυσε την αγορά συστατικών από φύκια. Η μυκοπρωτεΐνη και τα συστατικά που έχουν υποστεί ζύμωση στο σύνολό τους, είναι σε θέση για μαζική επέκταση, με 435 εκατομμύρια δολάρια να επενδύονται στο χώρο τους πρώτους οκτώ μήνες του 2020, σύμφωνα με το Good Food Institute.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.