20 Απρ 2024
READING

To Twitter ξεκινά την πιλοτική δοκιμή των Fleet διαφημίσεων

3 MIN READ

To Twitter ξεκινά την πιλοτική δοκιμή των Fleet διαφημίσεων

To Twitter ξεκινά την πιλοτική δοκιμή των Fleet διαφημίσεων

Τα Fleets είναι η εκδοχή των Instagram Stories του Twitter. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει πιλοτικές δοκιμές διαφημίσεων Fleet στις ΗΠΑ, οι οποίες θα φέρουν για πρώτη φορά διαφημίσεις πλήρους οθόνης και κάθετης διάταξης στο Twitter, επιτρέποντάς του να ανταγωνιστεί καλύτερα τις κάθετες διαφημίσεις που προσφέρονται σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Instagram, το Snapchat και το TikTok, μεταξύ άλλων. 

Οι νέες Fleet διαφημίσεις θα εμφανίζονται μεταξύ των Fleet – δηλαδή των ιστοριών – τόσο σε μορφή εικόνων όσο και σε μορφή βίντεο. Όσον αφορά τα βίντεο, αυτά θα έχουν μικρότερη διάρκεια από αυτά του Instagram ή του TikTok, αλλά είναι σχεδιασμένα με βάση τις βέλτιστες πρακτικές, οι οποίες συστήνουν ότι οι πιο σύντομες διαφημίσεις είναι καλύτερες. Το Twitter συνεχώς θα καινοτομεί, θα δοκιμάζει και θα συνεχίζει να προσαρμόζει αυτή τη λειτουργία, καθώς μαθαίνει πώς την αντιμετωπίζουν οι χρήστες. Οι διαφημιστές θα λαμβάνουν ανατροφοδότηση μέσω πληροφοριών και δεδομένων προκειμένου να μπορούν να παρακολουθούν την απήχηση και την πορεία των Fleet διαφημίσεών τους.

Η εταιρία παρουσιάζει το πιλοτικό της πρόγραμμα στις ΗΠΑ, με μόλις 10 διαφημιστές από διάφορους κλάδους, όπως τον κλάδο της τεχνολογίας, του λιανικού εμπορίου, της εστίασης και των CPG verticals. Το πρόγραμμα αυτό θα βοηθήσει την εταιρία να κατανοήσει πόσο καλά αποδίδουν αυτοί οι τύποι διαφημίσεων στο Twitter, γεγονός που θα ενημερώσει την εταιρία όχι μόνο για το πώς θα βελτιστοποιήσει καλύτερα τις διαφημίσεις Fleet στο μέλλον, αλλά και για άλλους τομείς όπου μπορεί να προωθήσει διαφημίσεις πλήρους οθόνης. Επιπλέον, καθώς η δοκιμή συνεχίζεται, θα δείξει το πώς αισθάνονται οι χρήστες για τις διαφημίσεις πλήρους οθόνης και πώς αλληλεπιδρούν με αυτές.

Το Twitter άρχισε να πειραματίζεται με τα Fleets την άνοιξη του 2020 προσπαθώντας να δημιουργήσει κάτι σαν τις ιστορίες του Instagram, μέσω του οποίου οι χρήστες θα μπορούσαν να δημοσιεύουν “προσωρινό” περιεχόμενο. Εκείνη την εποχή, η εταιρία ήλπιζε ότι τα Fleets θα ενθάρρυναν τους πιο διστακτικούς χρήστες να μοιράζονται περιεχόμενο στην πλατφόρμα, καθώς εξαφανίζονταν μετά από 24 ώρες, μειώνοντας την πίεση που προκαλούν οι αναρτήσεις. Επίσης, δεν κυκλοφορούν στο Twitter όπως τα retweets και τα tweets, ούτε εμφανίζονται στο Google Search ή στο Moments.

Η λειτουργία έγινε παγκοσμίως διαθέσιμη τον Νοέμβριο του 2020. Αρχικά επικρίθηκε από ορισμένους που θεώρησαν ότι τα Fleets ήταν ένα ακόμη παράδειγμα του πόσο πολύ όλες οι κοινωνικές εφαρμογές μοιάζουν μεταξύ τους. Παρ’ όλα αυτά, τα Fleets έχουν γίνει πλέον βασικό χαρακτηριστικό του Twitter. Σήμερα, οι χρήστες χρησιμοποιούν τα Fleets για να παραπέμπουν σε άλλα tweets που έχουν δημοσιεύσει ή για να μοιράζονται τις εξελίξεις στην προσωπική τους ζωή, φωτογραφίες και σχολιασμούς.

Το Twitter αρνήθηκε να διευκρινίσει τι ποσοστό των ενεργών χρηστών του χρησιμοποιεί τα Fleets. Αντ’αυτού επισήμανε ότι το 73% αυτών που δημοσιεύουν τα Fleets δηλώνουν ότι παρακολουθούν και αυτά που μοιράζονται οι άλλοι. Η εταιρία συνεχίζει να επενδύει στο προϊόν και σχεδιάζει να αναπτύξει νέες ενημερώσεις και χαρακτηριστικά για τα Fleets.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.