20 Απρ 2024
READING

Η Rent the Runaway επεκτείνεται στην second-hand αγορά

3 MIN READ

Η Rent the Runaway επεκτείνεται στην second-hand αγορά

Η Rent the Runaway επεκτείνεται στην second-hand αγορά

Η Rent the Runaway ανακοίνωση  την είσοδό της στην second-hand αγορά ρούχων, μία ενέργεια η οποία αποτελεί τεράστια εξέλιξη για τον τομέα των πλατφορμών μεταπωλήσεων προϊόντων μόδας. Οι καταναλωτές σύντομα θα έχουν την δυνατότητα τόσο να αγοράζουν μεταχειρισμένα ρούχα επώνυμων σχεδιαστών όσο και να μπαίνουν στην διαδικασία ενοικίασής τους. Επιπλέον όλοι οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν μεταχειρισμένα ρούχα σε έκπτωση ανεξάρτητα με το εάν διαθέτουν συνδρομή.  

Μετά από τις καταστροφικές επιπτώσεις της πανδημίας οι Αμερικανοί αναγκάστηκαν να μείνουν στα σπίτια τους και να ελαττώσουν σημαντικά τις δαπάνες για αγορά ρούχων για συγκεκριμένες περιστάσεις όπως η δουλειά στο γραφείο, οι διακοπές ακόμη και ο γάμος.

Έτσι η Rent the Runway αναγκάστηκε να μειώσει τα έξοδά της, να διακόψει την λειτουργία όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου και να απολύσει προσωπικό. Παράλληλα τον περασμένο Σεπτέμβριο πραγματοποίησε μία ακόμη μεταβολή όσον αφορά τα συνδρομητικά προγράμματα, καταργώντας την απεριόριστη επιλογή τεμαχίων και δημιουργώντας συνδρομητικά προγράμματα τεσσάρων, οκτώ και 16 τεμαχίων.

Ακόμη το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τις βιώσιμες λύσεις στο κομμάτι της μόδας που προσφέρει η Rent the Runaway είναι διπλάσιο σε σύγκριση με πριν από 15 μήνες, που σημαίνει ότι ολοένα και περισσότεροι αγοραστές αγοράζουν μεταχειρισμένα ρούχα. Πλέον θεωρείται η εταιρεία ως ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής στην αγορά των μεταπωλήσεων, ανάμεσα σε άλλες αγορές όπως είναι οι: Poshmark, ThredUp, The RealReal και StockX. Ταυτόχρονα η εταιρεία Etsy εξαγόρασε για 1,62 δισεκατομμύρια δολάρια την εφαρμογή Depop με second-hand ρούχα. 

Η συνολική αξία της αγοράς μεταπωλήσεων ρούχων στις Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεπεράσει το ποσό των 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος του έτους ενώ μέχρι το 2024 θα αγγίξει τα 64 δισεκατομμύρια δολάρια δίνοντας την αίσθηση ότι ολοένα και περισσότεροι Αμερικανοί ευαισθητοποιούνται και προτιμούν να αντικαταστήσουν διάφορα αγαθά με πιο βιώσιμες λύσεις όπως είναι η αγορά μεταχειρισμένων ρούχων ή η ενοικίασή τους, στην καθημερινότητά τους.

Μετά από μια δύσκολη χρονιά, η Rent the Runway παρατήρησε ενδιαφέρον από τους καταναλωτές για το app της εταιρείας κυρίως για ρούχα ιδιαίτερων περιστάσεων. Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές αναζητούν τέσσερις φορές περισσότερο σε σχέση με το 2019 επιλογές πιο τολμηρές στις εμφανίσεις τους και όχι μόνο από νεότερους ηλικιακά καταναλωτές, αλλά και από γυναίκες ηλικίας 35 χρονών και άνω με την ζήτηση να είναι τρεις φορές μεγαλύτερη σε σχέση με το 2019. 

Σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι αναζητήσεις για τέτοιου είδους αγαθά αυξήθηκαν κατά 44% ενώ παράλληλα οι αγορές μίνι φορεμάτων έχουν διπλασιαστεί.Παρόμοια ενέργησαν και άλλα brand στο τομέα της βιομηχανίας της μόδας όπως το Urban Outfitters, το οποίο κυκλοφόρησε μια συνδρομητική πλατφόρμα ενοικίασης ρούχων την Nuuly το 2019. Ακόμη περισσότερες μάρκες λιανικής συνεχίζουν να πειραματίζονται στο χώρο, με την Ralph Lauren να δημιουργεί τη δική της υπηρεσία ενοικίασης που ονομάζεται The Lauren Look, τον Μάρτιο και η Lululemon εισήλθε στον συγκεκριμένο χώρο με την συμβολή του Trove.Η Rent the Runaway έχει συγκεντρώσει περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα. 

Οι έμποροι λιανικής πώλησης οφείλουν να βρουν έναν τρόπο να ξεκινήσουν τη μεταπώληση μέσω συνεργασιών είτε με την κυκλοφορία δικών τους πλατφορμών ενοικίασης ή πώλησης μεταχειρισμένων ρούχων.  Οι τρεις μεγαλύτεροι λόγοι για να γίνει αυτό είναι: η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σχετικά με τη βιωσιμότητα και τα απορρίμματα από την παραγωγή ενδυμάτων, η αυξανόμενη ουσία της για τους επενδυτές και η ευκαιρία για αύξηση του κέρδους μετριάζοντας το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.