20 Απρ 2024
READING

Το Amazon πρόκειται να γίνει ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το 2025

2 MIN READ

Το Amazon πρόκειται να γίνει ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το 2025

Το Amazon πρόκειται να γίνει ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το 2025

Το Amazon πρόκειται να προσπεράσει την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco και να γίνει ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με νέα έρευνα από την Edge Retail Insight, οι ακαθάριστες πωλήσεις του Amazon αναμένεται να φτάσουν τα 77 δισεκατομμύρια λίρες έως το 2025, ξεπερνώντας τη μεγαλύτερη εταιρεία λιανεμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου, Tesco με πωλήσεις που αγγίζουν τα 76,1 δισεκατομμύρια λίρες. 

Αυτό αποτελεί έναν εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης για το Amazon καθώς οι συνολικές λιανικές πωλήσεις φτάνουν στα 36,3 δισεκατομμύρια λίρες το 2020 σε σύγκριση με τα 64 δισεκατομμύρια λίρες της Tesco. Έως το 2025, το Amazon αναπτύσσετε τόσο πολύ με το ποσοστό να ανέρχεται στο 16,3% εξαιτίας της ανόδου των πωλήσεων παντοπωλείου, σε σύγκριση με το 3,5% της Tesco. Επιπλέον αναμένεται να ξεπεράσει τις Shell, McColls, BP και Wilko έως το 2025 και να γίνει ο 15ος μεγαλύτερος πωλητής βρώσιμων προϊόντων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επίσης μερικά ευρήματα της έρευνας συμπεριλαμβάνουν ότι το ένα τρίτο όλων των  λιανικών πωλήσεων αλυσίδων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πραγματοποιούνται στο διαδίκτυο έως το 2025, συμβάλλοντας στην αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου σε σχέση με το εμπόριο των φυσικών καταστημάτων. Ακόμη οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου θα αποτελούν το 57,4%, γεγονός που θα δει τη λιανική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου να αυξηθεί κατά 123,6 δισεκατομμύρια λίρες αγγίζοντας τα 500 δισεκατομμύρια λίρες μέχρι το 2025, αλλάζοντας τα δεδομένα της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου με το ηλεκτρονικό εμπόριο να ακμάζει σημαντικά. 

Ήδη το Amazon έχει αναπτύξει το διαδικτυακό του λιανικό αποτύπωμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με την λειτουργία τριών καταστημάτων Amazon Fresh στο Λονδίνο και ενός καινοτόμου κομμωτηρίου. Αποτελεί το λιανικό εμπόριο της επόμενης γενιάς Retail 5.0, ωθώντας και άλλα brands να εστιάσουν στο συγκεκριμένο τρόπο πώλησης αγαθών μέσω των online πλατφορμών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.