26 Απρ 2024
READING

Το Shopify συνεργάζεται με το Google προκειμένου να ανταγωνιστούν το Amazon και το Walmart.

2 MIN READ

Το Shopify συνεργάζεται με το Google προκειμένου να ανταγωνιστούν το Amazon και το Walmart.

Το Shopify συνεργάζεται με το Google προκειμένου να ανταγωνιστούν το Amazon και το Walmart.

Το πεδίο της μάχης για απόκτηση μεριδίου της αγοράς έχει γίνει πιο ανταγωνιστικό. Η νέα συνεργασία της Google με το Shopify αποτελεί άμεση πρόκληση τόσο για το Amazon όσο και για το Walmart. Η Google θα εισάγει τους εμπόρους του Shopify στο Google Search, προσφέροντάς τους νέους τρόπους να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές. Επίσης, για να διευκολυνθούν οι αγορές, ο ιστότοπος θα χρησιμοποιεί το Shop Pay, την εφαρμογή πληρωμών του Shopify.

Το Amazon και το Walmart εστιάζουν στις ηλεκτρονικές δραστηριότητες και η νέα συνεργασία πρόκειται να επιφέρει περισσότερες συναλλαγές στο Shopify. Η προσπάθεια αυτή θα επιτρέψει στους καταναλωτές να αγοράζουν απευθείας από το διαδίκτυο, καθώς και να αξιοποιούν το ευρύ δίκτυο που προσφέρει το Google – στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο Google Search, στο video και στους χάρτες. Η E-marketer εκτιμά ότι οι ηλεκτρονικές αγορές θα ανέλθουν σε 4,89 τρισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως μέχρι το τέλος του 2021.

Αυτό προϋποθέτει ότι πολλοί πελάτες θα συνεχίσουν να ψωνίζουν μέσω διαδικτύου αντί να επιστρέψουν στις παλιές τους συνήθειες, δηλαδή να επισκέπτονται φυσικά καταστήματα. Από ανάγκη, η πανδημία COVID-19 δίδαξε όλους μας να είμαστε πιο ευέλικτοι όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε, το πότε ψωνίζουμε και το πού ψωνίζουμε. Αυτές οι νεοαποκτηθείσες συνήθειες θα διατηρηθούν από πολλούς από εμάς.

Αυτή η δραστηριότητα του Google εναρμονίζεται με τους στόχους του Shopify για την ανάπτυξη της εμπορικής του βάσης. Το Shopify έχει περίπου 1,7 εκατομμύρια εμπορικούς πελάτες παγκοσμίως και η λειτουργία Shop Pay έχει αποφέρει περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια σε ακαθάριστη αξία εμπορευμάτων από το 2017. Προκειμένου να εδραιώσει περαιτέρω μια στενή σχέση, το Shopify ανακοίνωσε μια βαθύτερη συνεργασία και με το Google Cloud.

Τόσο το Amazon όσο και το Walmart έχουν μαζέψει πολλούς τρίτους προμηθευτές και αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς. Εάν η Google εισάγει επώνυμους εμπόρους, είναι πιθανό να ενταθεί ο ανταγωνισμός. Η είσοδος του Shopify θα αποτελέσει πρόκληση και θα εντείνει τον ανταγωνισμό.

Αλλά το Google δεν είναι επιχείρηση λιανικής πώλησης και ούτε επιδιώκει να γίνει. Ωστόσο, στο μέλλον πρόκειται να υπάρξει μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ του Shopify και του Google.Το Google είχε πρόσφατα μια συνεργασία με το Walmart, η οποία όμως διαλύθηκε. Ίσως αυτή να ήταν μια λάθος κίνηση για το Walmart, καθώς η νέα αυτή προσέγγιση για τις πωλήσεις των Shopify και Google κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.