19 Απρ 2024
READING

Η Etsy εξαγοράζει την εταιρεία secondhand ενδυμάτων Depop για 1.6 δισ. δολάρια

2 MIN READ

Η Etsy εξαγοράζει την εταιρεία secondhand ενδυμάτων Depop για 1.6 δισ. δολάρια

Η Etsy εξαγοράζει την εταιρεία secondhand ενδυμάτων Depop για 1.6 δισ. δολάρια

Η Etsy θα εξαγοράσει για 1,63 δισεκατομμύρια δολάρια την εταιρεία Depop, μια ιστοσελίδα μεταπώλησης ενδυμάτων προσανατολισμένη σε κινητές συσκευές. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Η Depop, που ιδρύθηκε πριν 10 χρόνια, θα παραμείνει στα κεντρικά γραφεία της στο Λονδίνο.

Ο ιστότοπος μεταπώλησης διαθέτει περίπου 30 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες σε περίπου 150 χώρες, με 4 εκατομμύρια ενεργούς αγοραστές και 2 εκατομμύρια ενεργούς πωλητές το 2020. Πέρυσι, οι πωλήσεις εμπορευμάτων της έφτασαν τα 650 εκατομμύρια δολάρια και τα έσοδα έφτασαν τα 70 εκατομμύρια δολάρια, και οι δύο κατηγορίες αυξήθηκαν κατά 100% σε ετήσια βάση.

Όπως με την αγορά της Reverb πριν από δύο χρόνια από την Etsy, αυτή η συμφωνία επιτρέπει στην εταιρεία να αναπτυχθεί χωρίς να θυσιάσει τη φήμη της ως αγορά που εξυπηρετεί τους καταναλωτές που αναζητούν ειδικά, καλοφτιαγμένα ή vintage αντικείμενα. Επιτρέπει, επίσης, στην Etsy να μεταβεί στο χώρο της μεταπώλησης ενδυμάτων. Πέρυσι, η αντίπαλη εταιρεία μεταπώλησης ενδυμάτων, ThredUp δήλωσε ότι αναμένει η αγορά των μεταχειρισμένων να φτάσει τα 64 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024, με 28 δισεκατομμύρια δολάρια να προέρχονται από παραδοσιακά ιδρύματα και δωρεές και 36 δισεκατομμύρια δολάρια να προέρχονται από τη μεταπώληση. Η ίδια η Etsy πρόσφατα δήλωσε ότι ο σύνθετος ετήσιος ρυθμός αύξησης των πωλήσεων μεταχειρισμένων ενδυμάτων στις Η.Π.Α. αναμένεται να είναι 39% από το 2019 έως το 2024, φτάνοντας τα 64 δισεκατομμύρια δολάρια και το διπλάσιο από το μέγεθος της γρήγορης μόδας σε παγκόσμια βάση.

Ο ιστότοπος είναι αγαπημένος για τη Γενιά Z. Η εξαγορά καλύπτει κάποιες ανάγκες για την Etsy, η οποία θα μετατραπεί σε ένα μεγάλο μέρος παρουσίας των brands. Για την Depop, είναι μια ευκαιρία να αναδειχθεί. Ωστόσο, οι εταιρείες πρέπει να προχωρήσουν σε ένα χώρο που έχει γίνει ιδιαίτερα κορεσμένος τα τελευταία χρόνια. Η Etsy θα πρέπει να φροντίσει να διατηρήσει τη διακριτικότητά της, καθώς αυτή είναι, σε μεγάλο βαθμό, που την καθιστά τόσο ελκυστική για τους αγοραστές της Γενιάς Z.

Η εξαγορά αυτή είναι μεγάλη επιτυχία για την Etsy, αλλά είναι μια αστοχία για πολλούς ανταγωνιστές στον τομέα της ένδυσης. Είναι παράξενο το γεγονός ότι παραδοσιακές εταιρείες στο χώρο της λιανικής, όπως η Gap ή η Macy’s, δεν έχουν κάνει αυτήν την αγορά πριν από καιρό. Η Depop είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής πλατφόρμα τουλάχιστον τα τελευταία 4 χρόνια και ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας. 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.