23 Απρ 2024
READING

Οι καινοτόμες και πρωτοποριακές εταιρείες εξαιρετικά γρήγορων διανομών είναι γεγονός 

2 MIN READ

Οι καινοτόμες και πρωτοποριακές εταιρείες εξαιρετικά γρήγορων διανομών είναι γεγονός 

Οι καινοτόμες και πρωτοποριακές εταιρείες εξαιρετικά γρήγορων διανομών είναι γεγονός 

Μετά από την αυξανόμενη ζήτηση η απαίτηση η διανομή προϊόντων στα σπίτια των καταναλωτών έχει αρχίσει να διαρκεί μόλις μερικά λεπτά παρά ώρες.Η ευρωπαϊκή εταιρεία διανομών Gorillas, η οποία κάνει την εμφάνισή της για πρώτη φορά κατά τα τέλη Μαΐου στο Μπρούκλιν και η Gopuff  με έδρα την Φιλαδέλφεια, η οποία επεκτείνεται στην Δυτική Ακτή, παραδίδουν τις online παραγγελίες παντοπωλείων και γενικότερα ειδών που καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες των καταναλωτών μέσα σε μόλις μερικά λεπτά. 

Οι υπηρεσίες εξαιρετικά σύντομων διανομών σε διάρκεια μικρότερη των 15 λεπτών δεν αποτελούν καινούρια ενέργεια, καθώς τέτοιου είδους υπηρεσίες παρέχονταν μέσω μικρότερων πλατφορμών. Οι Gorillas και Gopuff αποτελούν ένα νέο εξελικτικό βήμα για τις εξαιρετικά σύντομες διανομές. Τρεις από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους οι γρήγορες παραδόσεις πρόκειται να γίνουν βασικοί τρόποι  διανομής των προϊόντων λιανικού εμπορίου είναι: 

  • Η εγκατάσταση μικρο-αποθηκών αποθήκευσης/διακίνσης αγαθών κυρίως στις αστικές περιοχές, μέσα στις οποίες θα τοποθετούνται συστήματα και μηχανισμοί αυτοματισμού, τα οποία θα συμβάλλουν στην άμεση διανομή των παραγγελιών των καταναλωτών, δίνοντας τη ικανότητα να παραδίδονται τα προϊόντα ακόμη και την ίδια μέρα. Η Gorillas έχει την δυνατότητα να παραδίδει μέσα σε δέκα λεπτά τις παραγγελίες παντοπωλείων χρησιμοποιώντας ποδήλατα. Επιπλέον διαθέτει μικρο-αποθήκες σε κάθε γειτονία που εξυπηρετεί. Παράλληλα η Gopuff λειτουργεί περισσότερα από 200 μικρο-αποθήκες εξυπηρετώντας τουλάχιστον 500 πόλεις των ΗΠΑ. 

  • Με την δημιουργία εφαρμογών στα κινητά, η συγκεκριμένη παροχή άμεσης διανομής αγαθών παρέχει στους καταναλωτές μία βελτιωμένη εμπειρία αγορών και πληρωμών. Για παράδειγμα η Gorillas παρέχει μια εμπειρία αγορών μέσω εφαρμογής στο κινητό, η οποία είναι σχεδιασμένη με τέτοιον τρόπο ώστε να αντικατοπτρίζει την επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ με φυσικό τρόπο, διευκολύνοντας την περιήγηση του καταναλωτή και μειώνοντας τον χρόνο για τη διαδικασία παραλαβής, συσκευασίας και αποστολής των παραγγελιών των προϊόντων.  

  • Η δυνατότητα παράδοσης των παραγγελιών ακόμη και την ίδια μέρα μέσα σε διάστημα 2-3 ωρών. Όπως συνέβαινε στα τέλη της δεκαετίας του 1990-αρχές της δεκαετίας του 2000 μέσω του Kozmo.com, το οποίο παρέδιδε δημοφιλή προϊόντα όπως παγωτό και βιντεοκασέτες μέσα σε μόλις μία ώρα, το οποίο παρόλα αυτά δεν ευδοκίμησε.

Οι επιτυχημένες πλατφόρμες εξαιρετικά σύντομης διανομής αγαθών (1-2 ώρες)  χρησιμοποιούνται από καταναλωτές διαφορετικών ηλικιακών ομάδων έχοντας αρκετά μεγάλη απήχηση στον τρόπο με τον οποίο παραδίδονται πλέον οι παραγγελίες. Με την σωστή υποστήριξη η γρήγορη παράδοση αγαθών έχει την δυνατότητα να αναπτυχθεί ολοένα και περισσότερο. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.