20 Απρ 2024
READING

Έρευνα | Οι καταναλωτές επιθυμούν την χρήση διαδικτυακών ιστοτόπων και εφαρμογών για τις παροχές εστιατορίων και fast food προϊόντων

2 MIN READ

Έρευνα | Οι καταναλωτές επιθυμούν την χρήση διαδικτυακών ιστοτόπων και εφαρμογών για τις παροχές εστιατορίων και fast food προϊόντων

Έρευνα |  Οι καταναλωτές επιθυμούν την χρήση διαδικτυακών ιστοτόπων και εφαρμογών για τις παροχές εστιατορίων και fast food προϊόντων

Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και καταστημάτων λιανικού εμπορίου fast food προϊόντων οφείλουν να εστιάζουν περισσότερο στην ποιότητα και την ευχρηστία διαδικτυακών εφαρμογών παροχής των προϊόντων και υπηρεσιών τους. Σύμφωνα με έρευνα από την εταιρεία Mobiquity σχετικά με τον ψηφιακό αντίκτυπο των εστιατορίων και των καταστημάτων παροχής αγαθών fast food ανάμεσα σε 1.300 καταναλωτές των ΗΠΑ ηλικίας 18 ετών και άνω, το 82% των ερωτηθέντων συμφωνούν ότι η ύπαρξη ενός εύχρηστου ιστοτόπου είναι σημαντική, ενώ το 76% συμφωνεί ότι μια εύχρηστη εφαρμογή για κινητά συμβάλει εξίσου ουσιαστικά. 

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων ανέφεραν επίσης ότι αύξησαν τις παραγγελίες τους σε σχέση με το προηγούμενο έτος, τόσο μέσω κινητού και διαδικτύου όσο και μέσω υπηρεσιών curbside. Για παράδειγμα, το 63% των ερωτηθέντων ηλικίας 25-40 ετών επισκέπτεται συχνά ένα εστιατόριο ή μίνι μάρκετ που έχει ψηφιακές προσφορές συχνότερα από αυτά που δεν το κάνουν. Παράλληλα το 44% των ερωτηθέντων της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας επηρεάζεται σημαντικά από τις διαδικτυακές προσφορές κάποιου εστιατορίου ή  μίνι μάρκετ. 

Επιπλέον, οι νεότεροι ερωτηθέντες έχουν σχεδόν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να χρησιμοποιούν εφαρμογές για κινητά από ό, τι τα άτομα από 56 ετών και άνω. Πάνω από το 70% των ερωτηθέντων ηλικίας 18-55 δήλωσαν ότι είναι πιθανό να αυξήσουν τη συχνότητα παραγγελίας τους από ένα κατάστημα εάν η εφαρμογή στα κινητά είναι ιδιαίτερα εύχρηστη. 

Επιπρόσθετα ευρήματα της έρευνας:

  • Το 52% των ερωτηθέντων ηλικίας 25-40 άλλαξαν το κατάστημα που παραγγέλνουν φαγητό επειδή ένα άλλο αντίστοιχα παρέχει καλύτερες επιβραβεύσεις στους καταναλωτές.

  • Το 70%  όλων των ερωτηθέντων ήταν ικανοποιημένοι με εφαρμογές κινητών όπως είναι τα DoorDash, GrubHub και UberEats. Το 70% ήταν ικανοποιημένο με τις εφαρμογές των εστιατορίων και το 61% ήταν ικανοποιημένο με τις εφαρμογές των καταστημάτων καφέ, αλλά μόνο το 53% ήταν ικανοποιημένο με τις προσφορές των καταστημάτων μέσω των κινητών. 

  • Ο μισθός επηρεάζει σημαντικά το πόσο συχνά παραγγέλνουν οι καταναλωτές. Όσοι βρίσκονται στο χαμηλότερο εισόδημα (50.000 $ ή λιγότερο ετήσιο εισόδημα) είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν μια εφαρμογή για να παραγγείλουν φαγητό.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.