19 Απρ 2024
READING

Οι retailers με την καλύτερη και τη χειρότερη φήμη στις Ηνωμένες Πολιτείες 

2 MIN READ

Οι retailers με την καλύτερη και τη χειρότερη φήμη στις Ηνωμένες Πολιτείες 

Οι retailers με την καλύτερη και τη χειρότερη φήμη στις Ηνωμένες Πολιτείες 

Η Patagonia,η γνωστή για την περιβαλλοντική της υπόσταση εταιρεία, έχει την καλύτερη φήμη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με την 22η ετήσια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την Axios-Harris Poll, η οποία κατατάσσει τις 100 πιο ευρέως διαδεδομένες εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών βάση της εταιρικής τους φήμης, στηριζόμενη σε έρευνα ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος όπου ερωτήθηκαν 43.000 Αμερικανοί τον Απρίλιο. 

Η Patagonia όχι μόνο είχε την καλύτερη εταιρική φήμη στον τομέα της λιανικής, αλλά θεωρήθηκε ως η πιο ευυπόληπτη εταιρεία μεταξύ όλων των εταιρειών που εξετάστηκαν σε όλους τους κλάδους  με βαθμολογία 82,7. Βρέθηκε ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες εταιρείες, οι οποίες είναι οι: Honda, Moderna, Chick-fil-A και SpaceX.

Τρεις επιπλέον επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου προστέθηκαν στις δέκα κορυφαίες οι οποίες είναι: Costco, Wholesale και Amazon. Παρόλα αυτά, η Sears είχε τη χαμηλότερη εταιρική φήμη, κατατάσσοντάς στις τελευταίες θέσεις από όλες τις εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα. Στον τομέα της λιανικής, οι κορυφαίες 10 εταιρείες με την καλύτερη φήμη ήταν: Patagonia, Costco, REI, Ikea, Lowe’s, CVS Health, Target, The Home Depot, Walgreens και Best Buy.

Πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα της έρευνας: 

  • Top 10 επιχειρήσεις με εταιρική φήμη: Patagonia, Honda, Moderna, Chick-fil-A, SpaceX, Chewy, Pfizer, Tesla, Costco και Amazon. Βρίσκονται υψηλά στην κατάταξη και συνεχίζουν να βελτιώνονται σημαντικά. Η Amazon είναι η μοναδική από τις δέκα, η οποία παρουσιάζει πτώση σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. 

  • Η Amazon και η Walmart είναι οι δύο εταιρείες με την μεγαλύτερη εταιρική φήμη στην Αμερική σήμερα. 

  • Μεγαλύτερη βελτίωση από έτος σε έτος παρουσιάζουν εταιρείες όπως οι: Pfizer (9,86%), Dollar General (8,79%), Patagonia (8,69%), JCPenney (4,48%), Unilever (4,39%), eBay (4,36%), BP (4,04%) και Bank of America (4,0%).

  • Μεγαλύτερη πτώση από έτος σε έτος παρουσιάζουν οι εξής εταιρείες: Fox (-6.14%), TikTok (-5.21%), Google (-5.03%), Adidas (-4.63%), Delta Air Lines (-3.98%), Sears (-3.95%), Yum! Brands (-3.90%), Uber (-3.68%) and Procter & Gamble (-3.59%).

Η κατάταξη Axios-Harris Poll 100 βασίζει την φήμη της εταιρείας σε επτά βασικά κριτήρια: την εμπιστοσύνη, το μελλοντικό όραμα που έχει κάθε εταιρεία, την ανάπτυξη, την καινοτομία στα προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχει, την κουλτούρα, την ηθική και τα πρότυπα που ακολουθεί.Η κατάταξη της Patagonia στην πρώτη θέση δείχνει και την μεγάλη σημασία που δίνουν πλέον οι καταναλωτές στα ζητήματα βιωσιμότητας και περιβάλλοντος.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.