25 Απρ 2024
READING

Η Marks & Spencer επιταχύνει το κλείσιμο καταστημάτων και εστιάζει online

1 MIN READ

Η Marks & Spencer επιταχύνει το κλείσιμο καταστημάτων και εστιάζει online

Η Marks & Spencer επιταχύνει το κλείσιμο καταστημάτων και εστιάζει online

Η χρονιά έληξε καλύτερα από το αναμενόμενο για την Marks & Spencer, αλλά η βρετανική αλυσίδα πολυκαταστημάτων σχεδιάζει περισσότερα καταστήματα να κλείσουν. Οι διαδικτυακές πωλήσεις θα συνεχίσουν να αντιπροσωπεύουν το 40% των πωλήσεων, προβλέπει η M&S.

Ο κύκλος εργασιών της βρετανικής εταιρείας μειώθηκε κατά 10% στα 10,3 δισεκατομμύρια ευρώ το οικονομικό έτος έως τις 27 Μαρτίου. Ειδικότερα, οι πωλήσεις στις κατηγορίες ενδυμάτων και ειδών οικιακής χρήσης μειώθηκαν κατά το ένα τρίτο. Οι διαδικτυακές πωλήσεις, ωστόσο, αυξήθηκαν κατά σχεδόν 54%, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αντισταθμίσει την πτώση 56% στα φυσικά καταστήματα.

Οι πωλήσεις τροφίμων αυξήθηκαν κατά 1%, καθώς η M&S μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την επιτυχία της κοινοπραξίας με την Ocado στο ηλεκτρονικό εμπόριο τροφίμων.Ωστόσο, η Marks & Spencer βλέπει ελπιδοφόρα σημάδια: οι πρώτες έξι εβδομάδες του νέου οικονομικού έτους – δηλαδή, Απρίλιος και αρχές Μαΐου – ήταν καλύτερες από την ίδια περίοδο το 2019. Η αλυσίδα πολυκαταστημάτων παρατηρεί μια επιστροφή στο φυσιολογικό, και οι διαδικτυακές πωλήσεις παραμένουν επίσης ισχυρές.

Η πανδημία έχει καταστήσει σαφές ποια κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσει η εταιρεία. Κατά συνέπεια αποφάσισε να κλείσει ακόμη περισσότερα καταστήματα.Επιπλέον περισσότερα από 45 θα μετατραπούν σε καταστήματα μόνο για τρόφιμα και 35 μετεγκαταστάσεις βρίσκονται στον σχεδιασμό. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.