19 Απρ 2024
READING

Το Instagram και το Facebook επιτρέπουν στους χρήστες να κρύβουν τα likes από τις αναρτήσεις και το feed τους

4 MIN READ

Το Instagram και το Facebook επιτρέπουν στους χρήστες να κρύβουν τα likes από τις αναρτήσεις και το feed τους

Το Instagram και το Facebook επιτρέπουν στους χρήστες να κρύβουν τα likes από τις αναρτήσεις και το feed τους

Oι χρήστες σε όλο τον κόσμο στο Instagram καθώς και στο Facebook μπορούν να επιλέξουν να αποκρύψουν τους δημόσιους αριθμούς “like” από τους ίδιους και τους άλλους χρήστες και να αποκρύψουν τις παρόμοιες μετρήσεις που βλέπουν σε όλες τις αναρτήσεις στη ροή τους, σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο αλληλεπίδρασης των χρηστών και των influencers.

Οι χρήστες θα εξακολουθούν να μπορούν να κάνουν like σε περιεχόμενο όπως συνήθως, και να επιλέξουν την προβολή (ή απόκρυψη) των μετρήσεων μετά από κοινή χρήση κάποιας δημοσίευσης. Αυτό δεν θα επηρεάσει τον αλγόριθμο, που σημαίνει ότι οι δημοφιλείς δημοσιεύσεις θα εξακολουθούν να τοποθετούνται στην κορυφή των ροών. Οι δημιουργοί και οι μάρκες εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε μετρήσεις που σχετίζονται με την απόδοση του περιεχομένου.

Παρόλο που οι επισημάνσεις “μου αρέσει” έχουν γίνει μέτρηση που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση της δημοτικότητας, έχουν επικριθεί για παράβλεψη της ποιότητας. Το Instagram δοκιμάζει αυτήν τη λειτουργία εδώ και αρκετό καιρό, και μαζί με το Facebook, προσθέτει επιπλέον εργαλεία που στοχεύουν στην καταπολέμηση της αρνητικότητας στην πλατφόρμα, όπως το να επιτρέπεται σε άτομα να ελέγχουν ποιοι μπορούν να σχολιάζουν, να κάνουν tag, να αναφέρουν ή να τους στέλνουν μηνύματα.

Το Instagram συνεργάστηκε στενά με μάρκες για να καταλάβει πώς αυτό θα επηρέαζε τις σχέσεις δημιουργού-μάρκας. Έμαθε ότι οι μάρκες βλέπουν περισσότερες μετρήσεις παρά απλώς τις επισημάνσεις “μου αρέσει” όταν εξετάζουν τί συμφωνίες θα κλείσουν, όπως οι ακόλουθοι και οι κοινοποιήσεις. Οι μάρκες δήλωσαν, επίσης, ότι θα σεβαστούν εάν κάποιος επιλέξει να κρύψει τις επισημάνσεις “μου αρέσει” σε ορισμένες δημοσιεύσεις. 

Θα μπορούσε, επιπλέον, να κάνει την ανίχνευση influencer πιο προκλητική για ορισμένες μάρκες. Εάν ένας influencer αποφασίσει να μην αποκαλύψει αυτές τις πληροφορίες, θα είναι πιο δύσκολο για τις μάρκες που είναι νεότερες να συνεργάζονται με εκείνους. Τα brands που είναι πιο προηγμένα όσον αφορά τις μετρήσεις δεν εξετάζουν μόνο τον αριθμό των likes. 

Το Facebook προωθεί τον ρόλο του στη διευκόλυνση των σχέσεων brand-influencer, καθώς τον περασμένο μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg και ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, μοιράστηκαν ότι το Instagram θα δημιουργήσει μια νέα αγορά, μια αναβάθμιση στο υπάρχον Brands Collabs Manager, που παρουσιάστηκε στα τέλη του 2019. Αυτό αντιπροσωπεύει μια άλλη αλλαγή, καθώς το Instagram στο παρελθόν ήταν λίγο παθητικό όταν επρόκειτο να δραστηριοποιηθεί στην οικονομία των δημιουργών, ενώ το Snapchat και το TikTok ήταν πιο πρόθυμα στο να προσελκύουν δημιουργούς. Για να δηλώσουν δημοσίως οι δύο άνδρες ότι είναι υπέρ των δημιουργών, δείχνει ότι ο ανταγωνισμός έχει πραγματικά θερμανθεί.

Η ικανότητα των χρηστών να επιλέγουν να βλέπουν τις επισημάνσεις των likes ή όχι είναι γενικά μια καλή κίνηση και πιθανότατα δεν θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις μάρκες και τους δημιουργούς, επειδή εξακολουθούν να υπάρχουν άλλες λειτουργίες και μετρήσεις. Ωστόσο, θα μπορούσε ενδεχομένως να αλλάξει το περιεχόμενο που έχει την καλύτερη απόδοση. Υπάρχει μια μέτρηση λιγότερη από την οποία οι άνθρωποι θα καθοδηγούνται συνειδητά ή υποσυνείδητα, όσον αφορά αυτό που θα επιλέγουν να δουν ή να πατήσουν like, κάτι που μπορεί να φέρει αλλαγές σε αυτά με τα οποία αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι. Επομένως, ορισμένες μάρκες και influencers ενδέχεται να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην αλληλεπίδραση, αλλά άλλοι μπορεί να βλέπουν οφέλη.

Οι σημερινές αλλαγές έρχονται εν μέσω μιας τάσης των νεότερων καταναλωτών να προτιμούν μια πιο ειλικρινής, λιγότερο επιμελημένη εμφάνιση για φωτογραφίες. Το Instagram δέχτηκε επίθεση για τις πιθανές αρνητικές του επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των χρηστών, συμπεριλαμβανομένης της πίεσης για ανταγωνισμό με άλλους. Οι influencers έχουν αρχίσει να κάνουν διαλείμματα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ψυχική υγεία ή να αποφεύγουν εντελώς την πλατφόρμα. Για το λόγο αυτό, το Instagram αυτό το μήνα δημιούργησε έναν οδηγό, σε συνεργασία με ειδικούς ερευνητές και δημιουργούς, οι οποίοι προσφέρουν συμβουλές σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της πίεσης στο διαδίκτυο.

Δίνοντας στους χρήστες την επιλογή απόκρυψης των likes, τους επιτρέπει να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το Instagram, κάνοντας ένα διάλειμμα από τις πιέσεις που μπορούν να δημιουργήσουν τα ορατά likes. Ωστόσο, ενώ ορισμένοι χρήστες βρήκαν αυτές τις νέες επιλογές ευεργετικές, επειδή τους άφησαν να δημοσιεύουν πιο ελεύθερα, άλλοι ισχυρίστηκαν ότι οι μετρήσεις των likes εξακολουθούν να είναι χρήσιμες για την εύρεση δημοφιλούς ή ανερχόμενου περιεχομένου.

Αυτή η νέα λειτουργία αντιμετωπίζει την πίεση του να είναι κανείς τέλειος, ενθαρρύνοντάς τον να εμφανιστεί πραγματικά ως ο εαυτός του στο Instagram. Αυτή η αλλαγή μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μιας πιο ειλικρινής ατμόσφαιρας. Το Instagram μπορεί να γίνει ξανά απλό, χωρίς να ανησυχούν οι χρήστες για το τι σκέφτονται ή λένε οι άλλοι.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.