25 Απρ 2024
READING

Τι είναι η Shein; Το πιο δημοφιλές ηλεκτρονικό κατάστημα μόδας στον κόσμο

2 MIN READ

Τι είναι η Shein; Το πιο δημοφιλές ηλεκτρονικό κατάστημα μόδας στον κόσμο

Τι είναι η Shein; Το πιο δημοφιλές ηλεκτρονικό κατάστημα μόδας στον κόσμο

Τι συμβαίνει όταν συνδυάζετε η αγάπη της Κίνας για ψηφιοποίηση με τα φθηνά εργοστάσια ένδυσης της χώρας; Η Shein, είναι η απάντηση.Η νεοεισερχόμενη εταιρεία έχει ξεπεράσει το Amazon ως την εφαρμογή αγορών με τις περισσότερες λήψεις στις ΗΠΑ, παρόλο που μπορεί να μην την γνωρίζουν όλοι οι άνθρωποι.

Η Shein ιδρύθηκε το 2008 με έδρα το Nanjing και η εταιρεία στοχεύει ξεκάθαρα στις νεαρές ηλικίες και ειδικότερα στα άτομα της γενιάς Ζ, προσελκύοντας διαρκώς νέους αγοραστές μέσω του Instagram και του TikTok, παρέχοντας εξωφρενικά χαμηλές τιμές, αφού ένα φόρεμα της εταιρεία κοστίζει μόλις το μισό από ένα αντίστοιχο φόρεμα από τα Zara, ενώ η εταιρεία ανανεώνει με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς το εμπόρευμα της.

Ωστόσο, πέρα από το εφηβικό ακροατήριό της, η Shein ως εταιρεία παρέμενε σε μεγάλο βαθμό άγνωστη στο ευρύ κοινό, αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει καθώς η εταιρεία δηλώνει πλέον έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα προς τους εμπορικούς δρόμους και να αποκτήσει φυσική παρουσία.

Οι ΗΠΑ θεωρούνται έως στιγμής η μεγαλύτερη αγορά της Shein, ενώ η εταιρεία αποστέλλει επίσης παραγγελίες σε 220 χώρες, αφού διαθέτει διαδικτυακή παρουσία στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ. Μάλιστα, η ταχεία ανάπτυξη της εταιρεία ενισχύθηκε ιδιαίτερα από μια σειρά πολύ επιτυχημένων γύρων χρηματοδότησης, οι οποίες οδήγησαν την Shein να αποτιμάται περίπου στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Shein δεν αποκαλύπτει τα ακριβή της έσοδα αλλά εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως και συνέχισαν να αυξάνονται καθ ‘ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Shein αναπτύσσεται με ρυθμούς ταχύτερους από αυτούς της βιομηχανίας του fast fashion

Η Shein είναι παγκοσμίως η εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις στο iPhone και κατατάχθηκε, μάλιστα, στις 10 περισσότερο δημοφιλείς εφαρμογές στις ΗΠΑ, την Βραζιλία, την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σαουδική Αραβία.

Η οικονομική προσιτότητα των προϊόντων της έχει εξασφαλίσει μια πιστή πελατειακή βάση, η οποία δελεάζεται κυρίως την τεράστια ποικιλία ενδυμάτων και αξεσουάρ, αφού κάθε μέρα προστίθενται περίπου 2.000 μοναδικοί κωδικοί προϊόντων.

Η Shein εστιάζει έντονα τις προσπάθειες της στην αναζήτηση των νέων τάσεων και των επιθυμιών των καταναλωτών σε διάφορες χώρες με σκοπό να προβλέψει τα χρώματα, τα υφάσματα και τα στυλ που θα προσελκύσουν τους καταναλωτές, με αλγορίθμους ταχύτερους από αυτούς της Zara. Στη συνέχεια προωθεί τα προϊόντα της μέσα από τα κοινωνικά μέσα και ενισχύει τους δεσμούς της με τους καταναλωτές.Το επόμενο διάστημα θα δείξει πόσο η εταιρεία θα επηρεάσει τον ανταγωνισμό  και ποιο μερίδιο θα πάρει στην παγκόσμια αγορά μόδας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.