20 Απρ 2024
READING

Το Amazon βρίσκεται υπό πίεση για να μειώσει την χρήση πλαστικών

1 MIN READ

Το Amazon βρίσκεται υπό πίεση για να μειώσει την χρήση πλαστικών

Το Amazon βρίσκεται υπό πίεση για να μειώσει την χρήση πλαστικών

Το Amazon δέχεται αυξανόμενη πίεση για να μειώσει το πλαστικό του αποτύπωμα, καθώς οι μέτοχοι ενέκριναν ένα ψήφισμα που καλεί την εταιρεία να αποκαλύψει πόσες από τις πλαστικές της συσκευασίες καταλήγει στο περιβάλλον.

Το ψήφισμα, που υποκινήθηκε από την ακτιβιστική ομάδα μετόχων As You Sow, καλεί την εταιρεία να δημοσιεύσει μια έκθεση έως τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, όπου θα περιγράφει λεπτομερώς την κλίμακα του προβλήματος. Οι μέτοχοι θέλουν να μάθουν πόσες πλαστικές συσκευασίες χρησιμοποιεί η εταιρεία και ποια μέτρα έχει λάβει για να μειώσει τα απόβλητα. Ωστόσο, το διοικητικό συμβούλιο του Amazon είχε συμβουλεύσει τους μετόχους να καταψηφίσουν την πρόταση.

Πέρυσι, ο οργανισμός προστασίας του περιβάλλοντος Oceana υπολόγισε ότι το Amazon είχε δημιουργήσει έως και 210.000 τόνους απορριμμάτων πλαστικών συσκευασιών έως το 2019. Το Amazon αμφισβήτησε αυτά τα στοιχεία και κατηγορεί την τον οργανισμό για εσφαλμένο υπολογισμό. Η αμερικανική εταιρεία ισχυρίζεται επίσης ότι από το 2015 έχει μειώσει το βάρος των εξερχόμενων συσκευασιών κατά περισσότερο από το ένα τρίτο και έχει εξαλείψει περισσότερους από ένα εκατομμύριο τόνους συσκευασίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.