25 Απρ 2024
READING

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Rewe καλλιεργεί βότανα και εκτρέφει ψάρια στην οροφή νέου καταστήματος

2 MIN READ

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Rewe καλλιεργεί βότανα και εκτρέφει ψάρια στην οροφή νέου καταστήματος

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Rewe καλλιεργεί βότανα και εκτρέφει ψάρια στην οροφή νέου καταστήματος

Η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Rewe μόλις άνοιξε ένα οικολογικό σούπερ μάρκετ “Green Farming” νέας γενιάς. Η κυκλική ιχθυοκαλλιέργεια στην οροφή είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη.

Το σούπερ μάρκετ του μέλλοντος άνοιξε στη γερμανική πόλη του Βισμπάντεν από την περασμένη Πέμπτη. Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Rewe άνοιξε ένα νέο, βιώσιμο υποκατάστημα εκεί. Η αρχιτεκτονική από μόνη της είναι εντυπωσιακή, με μια δομή στήριξης από ξύλινες κολόνες και μια μοναδική θολωτή δομή που συνεχίζεται στο κατάστημα.

Το κατάστημα διαθέτει άπλετο φως χάρη στους γυάλινους τοίχους και στο αίθριο και χρησιμοποιεί έξυπνη τεχνολογία ψύξης και θέρμανσης που λειτουργεί με 100% πράσινο ηλεκτρικό ρεύμα. Η κατανάλωση ενέργειας είναι 40% χαμηλότερη από ό, τι σε ένα τυπικό σούπερ μάρκετ. Η εστίαση είναι στα φρέσκα και τοπικά προϊόντα: οι τοπικοί προμηθευτές μπορούν να προσφέρουν τα προϊόντα τους σε ειδικά σχεδιασμένους πάγκους αγοράς

Αλλά αυτό που είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό σε αυτό το πράσινο κτίριο νέας γενιάς είναι το ολοκληρωμένο αγρόκτημα πόλης με ένα φυτώριο βασιλικού και ένα ιχθυοτροφείο κάτω από ένα γυάλινο θερμοκήπιο στην οροφή, ορατό στους αγοραστές. Η Rewe θα καλλιεργεί περίπου 800.000 φυτά βασιλικού και θα εκτρέφει 12 τόνους ψαριού πέρκα ετησίως, τα οποία θα προμηθεύουν και άλλα σούπερ μάρκετ στην περιοχή.

Αυτό είναι ένα προηγμένο παράδειγμα «aquaponics», μια κυκλική ιδέα που συνδυάζει την καλλιέργεια φυτών με την εκτροφή ψαριών γλυκού νερού σε κλειστό κύκλωμα. Τα ψάρια και τα φυτά μοιράζονται το ίδιο νερό: τα φύκια στο νερό είναι η κύρια πηγή διατροφής για τα ψάρια και τα βακτήρια μετατρέπουν τα περιττώματα των ψαριών σε τροφή για τα φυτά. Ως αποτέλεσμα, δεν χρειάζεται να αλλάξετε το νερό. Μια πολύ βιώσιμη ιδέα, επομένως, που παράγει σχεδόν καθόλου απόβλητα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.