23 Απρ 2024
READING

Η παράδοση του drive-in αναβίωσε κατά το περασμένο έτος και αυτή τη φορά έχει μερικά νέα χαρακτηριστικά

3 MIN READ

Η παράδοση του drive-in αναβίωσε κατά το περασμένο έτος και αυτή τη φορά έχει μερικά νέα χαρακτηριστικά

Η παράδοση του drive-in αναβίωσε κατά το περασμένο έτος και αυτή τη φορά έχει μερικά νέα χαρακτηριστικά

Η Rooftop Films, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, έχει ειδικευτεί σε υπαίθριες αναδυόμενες προβολές ανεξάρτητων και ξένων ταινιών από το 1996, αλλά καθώς εμφανίστηκε η πανδημία, συνειδητοποίησε ότι το drive-in (η παρακολούθηση ταινιών από το αυτοκίνητο) μπορεί να είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος προβολής ταινιών. Συνεργάστηκε με το Μουσείο Κινούμενης Εικόνας και το Hall of Science της Νέας Υόρκης για να ανοίξει τα δύο πρώτα μόνιμα drive-in (στο Brooklyn και στο Queens) που λειτουργούν στην πόλη από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Η εταιρεία λαμβάνει τώρα κλήσεις από δημοφιλή στούντιο για προβολή νέων κυκλοφοριών. 

Πάνω από 60 χρόνια μετά το αποκορύφωμα της βιομηχανίας των drive-in (από 4.053 εγκαταστάσεις το 1958, σε περίπου 300 το 2018), νέα drive-in εμφανίζονται σε ολόκληρη την Αμερική. Ορισμένα, όπως το Parking Lot Theaters, στη Φιλαδέλφεια ή το Monroe Street Drive-In, στο Ντιτρόιτ, είναι pop-ups. Άλλα, όπως το Nite Owl στο κέντρο του Μαϊάμι, είναι μόνιμα. Το Ultimate Outdoor Entertainment (UOE) με έδρα στο Austin μετατρέπει το pop-up του στο ανατολικό Austin σε ένα μόνιμο drive-in και εστιάζει σε υποψήφιες τοποθεσίες σε όλο το Τέξας. Στη συνέχεια ακολουθούν κάποια από τα νέα χαρακτηριστικά της drive-in εμπειρίας.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η παρακολούθηση ταινιών στο αυτοκίνητό μπορεί να είναι ρετρό, αλλά δεν υπάρχει τίποτα το παλιομοδίτικο σχετικά με τη διαδικασία έκδοσης εισιτηρίων. Τα νέα και ακμάζοντα drive-in έχουν μια αποτελεσματική στρατηγική κοινωνικών μέσων και μια παρουσία στο διαδίκτυο που διευκολύνει την πώληση εισιτηρίων χωρίς μετρητά. Για τα drive-in της Νέας Υόρκης, το Rooftop χρησιμοποιεί το Eventbrite και ένα σύστημα σάρωσης που μπορεί να διαβάσει ψηφιακά εισιτήρια μέσω του παραθύρου αυτοκινήτου.

ΗΧΟΣ

Ο ήχος στα παλιά drive-in ήταν ένα σημαντικό ζήτημα. Ο ήχος των σημερινών drive-in παραδίδεται μέσω FM, με το κανάλι να εμφανίζεται στη μεγάλη οθόνη. Το θέατρο UOE του Austin προσφέρει μια εφαρμογή ήχου για κινητά που είναι συμβατή με Bluetooth και ένα απομονωμένο δίκτυο Wi-Fi.

ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡΑΣ

Τόσο το Rooftop όσο και το UOE χρησιμοποιούν υπερσύγχρονη ανάλυση 4K, προβολείς λέιζερ 30.000 lumens. Η Nite Owl χρησιμοποιεί επίσης έναν κλασικό βιντεοπροβολέα 35mm από ένα ρυμουλκούμενο Airstream που έχει μετατραπεί σε θάλαμο προβολής.

ΟΘΟΝΗ

Η σημερινή τυπική pop-up υπαίθρια κινηματογραφική εκδήλωση διαθέτει μια οθόνη LED που είναι εύκολα ορατή κατά τη διάρκεια ηλιόλουστων απογευματινών προβολών. Επίσης δημοφιλείς είναι οι φουσκωτές οθόνες κατασκευασμένες από αδιάβροχο πλαστικό.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ

Οι πελάτες του Rooftop χρησιμοποιούν Seamless ή Grubhub για να παραγγείλουν φαγητό από τοπικούς προμηθευτές. Η UOE τοποθετεί κωδικούς QR σε δείκτες χώρων στάθμευσης, επιτρέποντας στους θαμώνες να έχουν φαγητό που παραδίδεται από σερβιτόρους. Αν αυτό δεν είναι αρκετό για να εμπνεύσει νοσταλγία, ένα κουτί με το ποπ-κορν τους κοστίζει μόνο δύο δολάρια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.