25 Απρ 2024
READING

Omichannel | η ευελιξία και η βιωσιμότητα καθορίζουν τις προτεραιότητες

2 MIN READ

Omichannel | η ευελιξία και η βιωσιμότητα καθορίζουν τις προτεραιότητες

Omichannel | η ευελιξία και η βιωσιμότητα καθορίζουν τις προτεραιότητες

Τα στελέχη logistics σχεδιάζουν να επενδύσουν σε τεχνολογίες που παρέχουν βολική, αποτελεσματική και βιώσιμη εκτέλεση παραγγελιών.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα στελεχών logistics υψηλού επιπέδου από τον πάροχο εταιρικών λογισμικών λιανικής και εφοδιαστικής αλυσίδας Blue Yonder, το 59% των ερωτηθέντων σκοπεύουν να προσφέρουν ευέλικτα παράθυρα παράδοσης για ηλεκτρονικές παραγγελίες για μεγιστοποίηση της βιωσιμότητας σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Σχεδόν οι μισοί (48%) όλων των ερωτηθέντων σχεδιάζουν να εφαρμόσουν ή / και να βελτιώσουν τα συστήματα διαχείρισης αποθήκης (WMS) και την υποδομή cloud (48%).

Επιπλέον, το 38% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η διατήρηση και η βελτιστοποίηση των βολικών επιλογών εκπλήρωσης (όπως παραλαβή από τo κατάστημα, BOPIS, παράδοση στο σπίτι) είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την ενίσχυση των εμπειριών των καταναλωτών μετά το COVID-19. Άλλες τεχνολογίες που οι ερωτώμενοι σκοπεύουν να εφαρμόσουν ή να βελτιώσουν περιλαμβάνουν:

• Τεχνητή νοημοσύνη (AI) ή / και μηχανική μάθηση (ML) 42%.
• Σχεδιασμός πωλήσεων και λειτουργιών (S&OP) ή / και εκτέλεση πωλήσεων και λειτουργιών (S&OE) 42%. και,
• Συστήματα διαχείρισης μεταφορών (TMS) 41%.

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι το 57% των ερωτηθέντων σκοπεύουν να επενδύσουν σε πιο βιώσιμες λειτουργίες (προμήθεια υλικών, προμηθευτές και κατασκευή) για τη μεγιστοποίηση της βιωσιμότητας σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού. Επιπλέον, το 54% σχεδιάζει να επενδύσει σε τεχνολογίες διαχείρισης εργατικού δυναμικού και το 51% σχεδιάζει να επενδύσει σε βελτιωμένες διαδικασίες κατάρτισης εργατικού δυναμικού τους επόμενους 12 μήνες.

Καθώς πολλές εταιρείες δεν ήταν καλά προετοιμασμένες για τις αυξανόμενες πιέσεις για την παροχή βελτιωμένων εμπειριών στους καταναλωτές που προκαλούνται από πανδημία, τα στελέχη της εφοδιαστικής στρέφουν την ενέργεια και τους πόρους τους για να ανταποκριθούν στις νέες και αυξανόμενες προσδοκίες.Για να ανταγωνιστούν σε αυτόν τον κόσμο που επικεντρώνεται στον καταναλωτή, οι εταιρείες θα πρέπει να υιοθετήσουν τεχνολογίες που όχι μόνο παρέχουν αποτελεσματικότητα, αλλά και ορατότητα σε πραγματικό χρόνο για να ανταποκριθούν στις υψηλές προσδοκίες των πελατών.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.