23 Απρ 2024
READING

Το ερωτηματολόγιο του Ikea στο Pinterest προτείνει ανακαινίσεις σπιτιών εμπνευσμένες από τις καλοκαιρινές διακοπές

3 MIN READ

Το ερωτηματολόγιο του Ikea στο Pinterest προτείνει ανακαινίσεις σπιτιών εμπνευσμένες από τις καλοκαιρινές διακοπές

Το ερωτηματολόγιο του Ikea στο Pinterest προτείνει ανακαινίσεις σπιτιών εμπνευσμένες από τις καλοκαιρινές διακοπές

To Ikea στις ΗΠΑ αποκάλυψε ένα διαδραστικό quiz στο Pinterest που έχει ως σκοπό να βοηθήσει τους καταναλωτές να αναβαθμίσουν τους χώρους του σπιτιού τους με κομμάτια που θυμίζουν καλοκαιρινές διακοπές.Σύμφωνα με τις απαντήσεις τους σε 3 ερωτήσεις, οι αγοραστές λαμβάνουν έναν προσωποποιημένο πίνακα Pinterest γεμάτο με προτάσεις για προϊόντα και εικόνες από διάφορους χώρους σπιτιών για να πάρουν έμπνευση. 

Το ερωτηματολόγιο “ Ikea Renocations” στο Pinterest θέτει στους χρήστες ερωτήσεις όπως “Αν μπορούσες να πας οπουδήποτε στον κόσμο, πού θα πήγαινες;” και “υπάρχει κάποιο δωμάτιο στο σπίτι σου που νιώθεις εξίσου ελεύθερος/η και χαλαρός/η;”. Έτσι, προσφέρει ιδέες για έπιπλα σπιτιού εμπνευσμένες από εκδρομές στην θάλασσα, στο βουνό ή σε πάρκα. 

Εκματαλλευόμενο το τεράστιο κοινό μεγέθους 85 εκατομμυρίων του Pinterest, το Ikea μπορεί να ενισχύσει τις πωλήσεις των διακοσμητικών και να απαλείψει την διστακτικότητα των πελατών, προτείνοντάς τους αντικείμενα που θα ανταποκρίνονται άμεσα στις προτιμήσεις τους. 

Η νέα αυτή συνεργασία σηματοδοτεί τις προσπάθειες των Ikea και Pinterest να συσχετίσουν το ψηφιακό περιεχόμενο με το εμπόριο. Πριν από δύο χρόνια το Ikea άρχισε να δοκιμάζει μια εφαρμογή που παρείχε περιεχόμενο διαθέσιμο-προς-αγορά και εργαλεία επαυξημένης πραγματικότητας, μαζί με lookbooks και προτεινόμενα προϊόντα, πράγμα που θυμίζει το format του Pinterest.

Η κίνηση αυτή των δύο εταιριών βασίζεται στο πόσοι καταναλωτές έχουν καταπιαστεί με προτζεκτ αναβάθμισης του σπιτιού τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι αναζητήσεις στο Pinterest που είχαν σχέση με ανακαίνιση έσπασαν κάθε ρεκόρ τον τελευταίο χρόνο, καθώς οι αποκλεισμένοι στο σπίτι χρήστες περνούσαν περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο αναζητώντας ιδέες για να φρεσκάρουν τους χώρους των σπιτιών τους. Καθώς τα ταξίδια επανέρχονται σταδιακά εξαιτίας των εμβολιασμών και οι περιορισμοί άρονται σε πολλές περιοχές, μερικοί καταναλωτές μπορεί να επιλέξουν να ενσωματώσουν την άνοιξη στις ανακαινίσεις των σπιτιών τους.

Το Pinterest και άλλες πλατφόρμες είδαν την δημοτικότητά τους να εκτοξεύεται κατά την διάρκεια της πανδημίας. Σε πρόσφατη έρευνα βρέθηκε ότι σχεδόν τα μισά (46%) στελέχη των επιχειρήσεων αναμένουν ότι μέσα στα επόμενα 3 χρόνια θα διπλασιαστούν οι προϋπολογισμοί για το marketing των μέσων κοινωνικής δικτύωσης των επιχειρήσεών τους. Επίσης, το 91% προβλέπει μια άνοδο των κοινωνικών προϋπολογισμών των επιχειρήσεών του. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ikea έχει χρησιμοποιήσει διαδραστικά quiz για σκοπούς marketing στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του. Το Ikea του Καναδά, τον Αύγουστο του 2020, ήταν το πρώτο brand που αξιοποίησε τη νέα ενότητα διαφημίσεων του Pinterest, η οποία κατασκευάζει έναν πίνακα βασισμένο στις απαντήσεις των χρηστών. Στόχος του quiz ήταν να βοηθήσει τους μαθητές στην προετοιμασία τους για την επιστροφή τους στα θρανία, ρωτώντας τους για την δομή του δωματίου τους, τις προτεραιότητές τους και ποιές αισθητικές διακόσμησης προτιμούν. Εκτός αυτού, οι προσωποποιημένοι πίνακες περιελάμβαναν και διάφορες συμβουλές για την διαβίωση σε μικρούς χώρους, το διάβασμα και τον ποιοτικό ύπνο.

Το quiz του Pinterest κάνει πιο ελκυστική την ιδέα αυτή για μάρκες που προσπαθούν να συσχετίσουν το περιεχόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τις αγορές. Τα τελευταία χρόνια, το Pinterest έχει διευρύνει τις προσφορές στο ηλεκτρονικό του εμπόριο, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τους διαφημιστές.

Τον Μάρτιο, η εταιρία διοργάνωσε το πρώτο της “advertiser summit” με σκοπό να προωθήσει τον ρόλο που παίζει στην υποστήριξη των πελατών κατά την προσπάθειά τους να οργανώσουν τις αγορές τους. Η “υιοθέτηση” των διαθέσιμων-για-αγορά διαφημίσεών του εξαπλασιάστηκε στα τέλη του 2020. Τα έσοδα του Pinterest αυξήθηκαν κατά 76% με το πέρασμα του χρόνου και έφτασαν τα 706 εκατομμύρια δολάρια, υποστηριζόμενα από νέες διαφημιστικές προσφορές και εκτεταμένες αγοραστικές δυνατότητες. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.