Το «Wedding mania» αναμένεται να δώσει ώθηση στις πωλήσεις λιανικής

Το «Wedding mania» αναμένεται να “φουντώσει” το επόμενο διάστημα, όταν οι περιορισμοί του lockdown χαλαρώσουν, παρέχοντας έτσι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για τους λιανοπωλητές.Και προφανώς αυτό ισχύει για την Ελλάδα αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Νέα δεδομένα από το Ebay υποδηλώνουν ότι οι γάμοι της τελευταίας στιγμής θα αυξηθούν αφού η αναζήτηση για «γαμήλιες προσκλήσεις» στο Ebay έφτασε στα ύψη του 91% στις 22 Φεβρουαρίου, όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά ο χάρτης της πορείας εξόδου από το lockdown.

Σύμφωνα με την δημοφιλής διαδικτυακή αγορά, οι αναζητήσεις για «νυφικά» και «φορέματα παρανύμφων» σημείωσαν επίσης άνοδο 33% και 31% αντίστοιχα, ενώ οι αναζητήσεις για «άλμπουμ φωτογραφιών» σημείωσαν άνοδο 60% και για «κάρτες και προσκλήσεις γάμου» αυξήθηκαν κατά 40%.

Μετά από ένα χρόνο καραντίνας που οδήγησε σε χιλιάδες σχέδια γάμου να ακυρωθούν ή να τεθούν σε αναστολή, αναμένεται να υπάρξει μια μανία για γάμους αυτό το καλοκαίρι, καθώς τα ζευγάρια θέλουν επιτέλους να παντρευτούν.

Παρά την προβλεπόμενη έκρηξη, το Ebay ισχυρίζεται ότι ακόμη και σημαντικές αγορές, όπως τα δαχτυλίδια του γάμου,  θα γίνουν την τελευταία στιγμή, καθώς είχε αύξηση 33% στις αναζητήσεις μια εβδομάδα πριν επιτραπεί η πραγματοποίηση γάμων τον περασμένο Ιούνιο.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι σχεδιάζουν γάμους έχει εξελιχθεί, με τις προετοιμασίες να γίνονται περισσότερο την τελευταία στιγμή και περισσότερα ζευγάρια να επιλέγουν μια προσέγγιση «κάντε το μόνοι σας».Οι εταιρείες στην αγορά του γάμου μπορούν επομένως να αξιοποιήσουν τις πληροφορίες για να εκμεταλλευτούν αυτές τις μεταβαλλόμενες επιλογές των καταναλωτών.