26 Απρ 2024
READING

Η κατανάλωση σνακ έξω από το σπίτι πρόκειται να αυξηθεί, ωστόσο το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει έρθει για να μείνει και σε αυτόν τον τομέα

3 MIN READ

Η κατανάλωση σνακ έξω από το σπίτι πρόκειται να αυξηθεί, ωστόσο το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει έρθει για να μείνει και σε αυτόν τον τομέα

Η κατανάλωση σνακ έξω από το σπίτι πρόκειται να αυξηθεί, ωστόσο το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει έρθει για να μείνει και σε αυτόν τον τομέα

Τα σνακ θα αποτελούν βασική επιλογή για το 84% των καταναλωτών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο αμερικανικό δείκτη για κατανάλωση σνακ της Frito-Lay. Καθώς η πανδημία απομακρύνεται, περισσότεροι καταναλωτές θα αγοράζουν σνακ αυτοπροσώπως. Βέβαια, οι αγορές σνακ μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου σημείωσαν άνοδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας και η τάση αυτή πιθανότατα θα παραμείνει.

Με τις διαδικτυακές πωλήσεις να αυξάνονται κατά 73% σε σύγκριση με πέρυσι, η Frito-Lay προβλέπει ότι οι πωλήσεις σνακ μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου θα διπλασιαστούν έως το 2025.Ως ιδιοκτήτης των σνακ Frito-Lay, η PepsiCo έχει μεγάλο ενδιαφέρον στο να παρακολουθεί τις συνήθειες των καταναλωτών σχετικά με τα σνακ, ιδιαίτερα μετά το ιδιαίτερο περασμένο έτος για τη βιομηχανία τροφίμων και αναψυκτικών. Τα σνακ έγιναν πηγή άνεσης και ένας τρόπος να διαλύσει κανείς τη μονοτονία της καραντίνας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς το 88% των καταναλωτών αύξησε την κατανάλωση σνακ ή συνέχισε σε προ-πανδημικά επίπεδα, σύμφωνα με έρευνα της Mondelez International.

Καθώς μειώνονται οι περιορισμοί για την COVID-19, οι καταναλωτές κάνουν σχέδια για το καλοκαίρι που περιλαμβάνουν έξοδο από το σπίτι και χρόνο με άλλους ανθρώπους. Ως αποτέλεσμα, η κατανάλωση σνακ έξω από το σπίτι πιθανότατα θα αυξηθεί. Ωστόσο, τα προϊόντα αυτά ίσως να μην καταφέρουν να ανταποκριθούν στη ζήτηση σνακ εκτός σπιτιού. Το ηλεκτρονικό εμπόριο γνώρισε ρεκόρ κατά τη διάρκεια της πανδημίας και πολλοί καταναλωτές σχεδιάζουν να συνεχίσουν να αγοράζουν σνακ μέσω ψηφιακών καναλιών. Οι μισοί ενήλικες άρχισαν να αγοράζουν σνακ στο διαδίκτυο πιο συχνά και το 69% σχεδιάζει να συνεχίσει αυτήν την πρακτική μετά την πανδημία.

Οι κατασκευαστές σνακ μπορεί να δυσκολευτούν να βρουν τις σωστές προσφορές προϊόντων που βρίσκονται στο κατάστημα, καθώς ορισμένοι καταναλωτές συνεχίζουν να αγοράζουν τα αγαπημένα τους μέσω καναλιών ηλεκτρονικού εμπορίου. Ταυτόχρονα, οι καταναλωτές που έχουν υιοθετήσει διαδικτυακές αγορές μπορεί να έχουν συνηθίσει σε μια πολύ ευρύτερη γκάμα προϊόντων στα χέρια τους σε σύγκριση με μια πιο περιορισμένη επιλογή στο κατάστημα.

Για να αξιοποιήσει τη νέα τάση των καταναλωτών για το ηλεκτρονικό εμπόριο, η PepsiCo ξεκίνησε δύο νέους ιστοτόπους απευθείας προς τους καταναλωτές κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το PantryShop.com προσφέρει εξειδικευμένα πακέτα που διαθέτουν τα best-seller της PepsiCo, συμπεριλαμβανομένων προκατασκευασμένων πακέτων που μπορούν να βοηθήσουν τους καταναλωτές να ανακαλύψουν νέα σνακ. Αυτό συνδέεται με την αγάπη των καταναλωτών για τα κλασικά, αλλά και την προθυμία να πειραματιστούν με νέα. Επιπλέον, το Snacks.com διαθέτει πάνω από 100 προϊόντα της Frito-Lay.

Η PepsiCo, επίσης, υπέγραψε πρόσφατα μια συμφωνία διανομής με την Chobani για να διανείμει μερικά από τα προϊόντα της εταιρείας γιαουρτιού σε καταστήματα, κολέγια και πανεπιστήμια όπου οι καταναλωτές θα επιστρέψουν σύντομα. Η προσθήκη υγιεινών επιλογών σνακ όπως το γιαούρτι, βοηθά επίσης την PepsiCo να προσελκύσει τον αυξανόμενο αριθμό καταναλωτών που εκμεταλλεύτηκαν την πανδημία για να επικεντρωθούν στην υγεία και την ευεξία τους.

Ο ανταγωνιστής σνακ, Mondelez, έκανε επίσης μια σειρά κινήσεων για την αντιμετώπιση των τάσεων της πανδημίας σχετικά με τα σνακ. Αυτό περιλάμβανε τη βελτίωση των δυνατοτήτων αναζήτησης στο διαδίκτυο και την αναθεώρηση ορισμένων συσκευασιών προϊόντων για καλύτερη ψηφιακή προβολή. Επίσης, ξεκίνησε εκστρατείες κοινωνικών μέσων για να τραβήξει την προσοχή των καταναλωτών, καθώς ξόδευαν περισσότερο χρόνο στα κινητά τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Η Mondelez ελπίζει, επίσης, να ανακαλύψει τις επόμενες μεγάλες μάρκες στον τομέα των σνακ και κάνει επιθετικές κινήσεις για να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της αποκτώντας ή ξεκινώντας επενδύσεις σε νεοσύστατες μάρκες, αυξάνοντας παράλληλα τον αριθμό των υγιεινών επιλογών σνακ στα προϊόντα της.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.