20 Απρ 2024
READING

Το Cosmos Sport στην Ερμού έχει γεύση από το μέλλον

4 MIN READ

Το Cosmos Sport στην Ερμού έχει γεύση από το μέλλον

Το Cosmos Sport στην Ερμού έχει γεύση από το μέλλον

Η αγορά των αθλητικών ειδών βρίσκεται σε μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και η πανδημία επιτάχυνε αυτή την ανάπτυξη.Ο περιορισμός των μετακινήσεων και η εργασία από απόσταση οδήγησε ακόμη περισσότερους ανθρώπους στην άθληση και στις δραστηριότητες έξω από το σπίτι.Μια εταιρεία που έχει πολύ μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα στην αγορά των αθλητικών ειδών είναι η Cosmos Sport.

Μια από τις τελευταίες κινήσεις που έκανε η εταιρεία ήταν το άνοιγμα του καταστήματος στην Ερμού όπου δημιούργησε ένα flagship κατάστημα που έχει γεύση από το μέλλον.Το κατάστημα της Ερμού είναι ένα παράδειγμα της νέας εποχής που ξεκίνησε μετά την πανδημία για το πως τα φυσικά καταστήματα θα συνδέονται με τον ψηφιακό κόσμο έχοντας στο επίκεντρο τον πελάτη.

Τα φυσικά καταστήματα αποκτούν μια άλλη διάσταση ενώ συμβαίνει σε όλο τον κόσμο μια τεράστια αλλαγή που εξελίσσεται και αφορά τον ρόλο των φυσικών καταστημάτων αλλά και την σχέση τους με το ψηφιακό σύμπαν μιας εταιρείας.Αυτή η αλλαγή αφορά τους μεγαλύτερους retailers σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα.Ο ρόλος των φυσικών καταστημάτων αλλάζει και γίνεται βιωματικός και δεν αφορά πλέον μόνο την πώληση προϊόντων αλλά την εμπειρία και την σύνδεση με την μάρκα.

Η χρήση της τεχνολογίας, η συνδεσιμότητα με το ψηφιακό οικοσύστημα, οι υπηρεσίες που παρέχονται, οι λειτουργίες εκπλήρωσης ηλεκτρονικών παραγγελιών αλλά και ο εμπλουτισμένος ρόλος των εργαζόμενων είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν τα καταστήματα που έχουν θέση στο μέλλον.

Είναι σαφές ότι η Cosmos Sport έχει αντιληφθεί σε βάθος την αλλαγή που συμβαίνει και ήδη δημιουργεί το μέλλον της , το κατάστημα της Ερμού είναι απόδειξη της στρατηγικής της εταιρείας.Τo νέο Cosmos Sport στην οδό Ερμού έχει μια βασική φιλοσοφία που αντίστοιχες συναντάμε σε πολυεθνικές εταιρείες, παροτρύνει τον επισκέπτη στο τρίπτυχο MOVE, TRAIN & EXPRESS YOURSELF, προσφέροντας μια γκάμα απο πάνω από 60 επώνυμα brands μαζί με εξατομικευμένες διαδραστικές & ψηφιακές υπηρεσίες εμπνευσμένες από τον αθλητισμό, την ισορροπημένη διατροφή και την καθημερινή δράση.

Το κατάστημα έχει επιφάνεια 1.000 τμ και μέσα σε αυτό το μέγεθος έχουν ενταχθεί μια σειρά από υπηρεσίες και λειτουργίες που συνθέτουν αυτό που αναφέρθηκε νωρίτερα, το νέο παράδειγμα φυσικού καταστήματος.

Η δοκιμή προϊόντων με τη χρήση τεχνολογίας Augmented & Virtual Reality, παρέχει υπηρεσίες όπως το City Run Try On και το Kids Playzone, όπου ο επισκέπτης διαδρά σε διαδρομές μέσα στην πόλη της Αθήνας και gamification challenges. Επιπλέον μέσα από την περιοχή του Running Hub οι νέοι runners μπορούν να συμμετάσχουν σε weekend training sessions ενώ οι Intermediate & Pro Runners μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους με την υπηρεσία Skill RUN. 

Επιπλέον έχει δημιουργηθεί το FIT5 Boutique Personal Gym by Technogym ένας πανέμορφος χώρος προπόνησης με θέα την Ακρόπολη.  Το νέο  «All Day Athletes» κατάστημα έχει ειδικά διαμορφωμένα Online Corners για την υπηρεσία Order Instore & Pick up everywhere, την δυνατότητα γρήγορης & ανέπαφης πληρωμής σε κάθε όροφο και θα είναι το πρώτο με 24ωρα Collect Lockers για παραλαβή παραγγελιών κάθε στιγμή.

Το κατάστημα της Cosmos Sport στην Ερμού είναι η αρχή μιας πορείας που πρέπει να ακολουθήσουν οι retailers αθλητικών ειδών αφού ο συγκεκριμένος κλάδος είναι αφενός πολύ ανταγωνιστικός και αφετέρου κυριαρχείται από μάρκες όπως οι Nike και Adidas οι οποιες είναι απο τις πιο τολμηρές μάρκες ανάμεσα σε όλους τους κλάδους της αγοράς.

Σε αυτό το κατάστημα αποτυπώνεται η omnichannel στρατηγική που συνθέτει όλα τα κανάλια και χρησιμοποιεί το κατάστημα ως ένα πόλο για την μάρκα.Δεν είναι τυχαίο γεγονός το υψηλό ποσοστό ηλεκτρονικού εμπορίου στο σύνολο των πωλήσεων για την Cosmos Sport αφού η εταιρεία έχει καταφέρει να λειτουργήσει ένα επιτυχημένο δίκτυο φυσικών καταστημάτων “ενσωματώνοντας” το κανάλι του e-commerce εξίσου επιτυχημένα.Ένα flagship κατάστημα που τηρεί την υπόσχεση που δίνει η μάρκα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.