Μήνυση σε βάρος της McDonald’s για φυλετική διάκριση στο μοίρασμα των διαφημίσεων

Μήνυση σε βάρος της McDonald’s υπέβαλε ο επιχειρηματίας στον χώρο των media, Byron Allen, κατηγορώντας την αλυσίδα   στον τρόπο που κατανέμει τη διαφημιστική δαπάνη σε βάρος μέσων ενημέρωσης που κατέχουν αφροαμερικανοί. Ο Allen ζητά από την McDonald’s τουλάχιστον $10 δισ.

Η μήνυση που υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας του Λος Άντζελες ανέφερε ότι, ο τρόπος που η McDonald’s μοιράζει την διαφημιστική δαπάνη, παραβιάζει ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς νόμους περί φυλετικού μίσους και ρατσιστικών στερεοτύπων.Σύμφωνα με την μήνυση, η McDonald’s του Σικάγο αρνήθηκε να διαφημιστεί στα μέσα ενημέρωσης του Allen, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης καναλιών lifestyle, αλλά και του Weather Channel.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται πως, παρά το γεγονός ότι οι μαύροι απαρτίζουν το 40% των πελατών της McDonald’s, η εταιρεία δαπανά λιγότερα από $5 εκατ. για διαφήμιση σε μέσα ενημέρωσης μαύρων ιδιοκτητών, την στιγμή που το σύνολο της διαφημιστικής δαπάνης φτάνει τα $1,6 δισ, σύμφωνα με στοιχεία του 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here