20 Απρ 2024
READING

Η Ford και το Newlab συνεργάζονται και δοκιμάζουν νέες ιδέες για τις μετακινήσεις από ρομποτική διανομή μέχρι EV rideshares 

4 MIN READ

Η Ford και το Newlab συνεργάζονται και δοκιμάζουν νέες ιδέες για τις μετακινήσεις από ρομποτική διανομή μέχρι EV rideshares 

Η Ford και το Newlab συνεργάζονται και δοκιμάζουν νέες ιδέες για τις μετακινήσεις από ρομποτική διανομή μέχρι EV rideshares 

Το πρωτοποριακό εγχείρημα που ονομάζεται Accessible Streets Studio, πρόκειται να προσφέρει λύσεις για το υποανεπτυγμένο μεταφορικό δίκτυο του Detroit.Το Detroit είναι μεγάλο και απλωμένο. Ανάμεσα στις διάφορες γειτονιές έχει πολλά κενά σημεία. Προκειμένου να μετακινηθεί κανείς στην πόλη, συχνά χρειάζεται να ταξιδέψει μεγάλες αποστάσεις, συνήθως με το αυτοκίνητο. Για τους κατοίκους που δεν έχουν δικά τους αυτοκίνητα, το να μετακινούνται μέσα σε μια πόλη μεγέθους 143 τετραγωνικών μιλίων αποτελεί πρόκληση. Μια νέα ομάδα νεοσύστατων επιχειρήσεων ελπίζουν να επιλύσουν το πρόβλημα αυτό. 

Διευθετόντας τα διάφορα προβλήματα, από την ασφάλεια των πεζών μέχρι την σε πραγματικό χρόνο πληροφόρηση για τη μετακίνηση και την κοινή χρήση των αυτοκινήτων με επίκεντρο τη γειτονιά, οι νεοσύστατες αυτές επιχειρήσεις αποτελούν την πρώτη ενότητα του Accessible Streets Studio, ένα πρόγραμμα υποστήριξης τεχνολογικών επιχειρήσεων, που βοηθά νεοσύστατες επιχειρήσεις με επίκεντρο τις γειτονιές να δοκιμάσουν τα προϊόντα τους σε κάποιες από τις γειτονιές του Detroit. Εάν τα πιλοτικά προγράμματα λειτουργήσουν σωστά στην αρχική τους δοκιμή, μπορεί να επεκταθεί η χρήση τους και σε άλλες γειτονιές της πόλης ή σε άλλες πόλεις που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. 

Το Studio διοικείται από το Newlab, το οποίο από τις αρχές του 2020 συνεργάζεται με την Ford Motor Co και διάφορους ντόπιους ενδιαφερόμενους, προκειμένου να ταυτοποιήσει τις δυσκολίες της μετακίνησης στην πόλη. 

Η προσπάθεια αυτή έχει ως βάση το Michigan Central, την νέα περιοχή όπου πραγματοποιούνται καινοτομίες στον τομέα της μετακίνησης. Η Ford επένδυσε 740 εκατομμύρια δολάρια για την ανακαίνιση του Michigan Central. Για τις περιοχές που βρίσκονται γύρω από τον σταθμό τρένου, που είναι πολύ πιο πυκνοκατοικημένες από την υπόλοιπη πόλη αλλά έχουν μειωμένη πρόσβαση στα δημόσια μέσα μεταφοράς, η μεταφορά και η κινητικότητα χρήζουν σημαντικής βελτίωσης. Ένας πρωταρχικός στόχος είναι η γεφύρωση των κενών που υπάρχουν στις διαδρομές.

Το Accessible Streets Studio είναι ο πιο πρόσφατος επιταχυντής του Newlab, ο οποίος στοχεύει την αντιμετώπιση των ενδημικών προβλημάτων για τις διάφορες περιοχές ή επιχειρήσεις, περιορίζοντας τον τεράστιο αριθμό νεοσύστατων επιχειρήσεων που προσφέρουν πιθανές λύσεις. Δουλεύοντας στενά με την κοινότητα και τους ντόπιους ενδιαφερόμενους, το Newlab αρχικά αναγνωρίζει τι προβλήματα υπάρχουν, έπειτα διαλέγει τις εταιρίες που είναι καταλληλότερες να βοηθήσουν, υποστηρίζει τις επιχειρήσεις αυτές με ένα πόσο των 200.000 δολαρίων και τις διαφημίζει στο αντίστοιχο κοινό μέσω της εφαρμογής πιλοτικών προγραμμάτων.

Το έργο αυτό είναι ένα είδος εταιρικής πρωτοβουλίας που τείνει να ακολουθεί τις μεγάλες εξελίξεις στις υποεξυπηρετούμενες γειτονιές και η Ford, σαφώς, γνωρίζει τον αντίκτυπο που θα έχει σε αυτό ο mobility innovation τομέας της. Ωστόσο, η υποστήριξη της ανάπτυξης νεοσύστατων επιχειρήσεων που μπορούν να εξαγοραστούν πιθανώς περιλαμβάνεται στα συμφέροντα της επιχείρησης, καθώς μετατρέπεται από αυτοκινητοβιομηχανία σε εταιρία mobility.

Περίπου 50 εταιρίες έκαναν αίτηση προκειμένου να συμπεριληφθούν στο Accessible Streets Studio. Σε αυτές που επιλέχθηκαν περιλαμβάνονται οι:

  • Kiwibot, μια αυτόνομη υποδομή ρομποτικής διανομής με επίκεντρο τη γειτονιά

  • Solartonic, που δημιουργεί τοπικά ασύρματα δίκτυα που περιλαμβάνουν τον φωτισμό των δρόμων και τις κάμερες ασφαλείας

  • Numina, που μετρά την κινητικότητα στα κράσπεδα και την συμπεριφορά των πεζών, των ποδηλατών και των οχημάτων

  • Kuhmute, που δημιούργησε ένα δίκτυο φόρτισης για κοινής χρήσεως ή προσωπικά μικρά οχήματα, όπως είναι τα scooter

  • Sway Mobility, που αναπτύσσει προγράμματα κοινής χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων για τις κοινότητες

Ακόμα μια εταιρία είναι και το Lazarillo, που προσφέρει μια εφαρμογή καθοδήγησης για τους τυφλούς ή τους ανθρώπους με βλάβες στα μάτια, ένα προϊόν που, δυστυχώς, είναι αρκετά σπάνιο. 

Πλέον είναι πολύ σημαντικό οι τεχνολογίες που θα κάνουν μια πόλη “έξυπνη” να είναι inclusive, αλλά για τις περισσότερες εταιρίες αυτό δεν αποτελεί την βασική ιδέα, αλλά μια δευτερεύουσα σκέψη.

Κάθε μια από τις 7 αυτές εταιρίες που επιλέχθηκαν, ανταποκρίνεται στα προβλήματα και τις ανησυχίες των ντόπιων, που το Newlab και η Ford ανακάλυψαν μέσω της ανατροφοδότησης που δέχονταν από τους πολίτες τον τελευταίο χρόνο. Αυτό το καλοκαίρι, οι νεοσύστατες εταιρίες που περιλαμβάνονται στο Accessible Streets Studio θα αρχίσουν να παρουσιάζουν τα πιλοτικά τους προγράμματα στις γειτονιές γύρω από τον σταθμό τρένων Michigan Central. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Ίσως το Studio να εξελιχθεί και να εξαπλωθεί σε ολόκληρο το Detroit. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.