26 Απρ 2024
READING

Η Apple με εξαιρετική διαφήμιση για τη λειτουργία απαγόρευσης παρακολούθησης εφαρμογών

3 MIN READ

Η Apple με εξαιρετική διαφήμιση για τη λειτουργία απαγόρευσης παρακολούθησης εφαρμογών

Η Apple με εξαιρετική διαφήμιση για τη λειτουργία απαγόρευσης παρακολούθησης εφαρμογών

Η Apple παρουσίασε τη λειτουργία απορρήτου παρακολούθησης εφαρμογών (ATT) σε iOS σε μια νέα διαφήμιση.Η εκτεταμένη παρακολούθηση πραγματοποιείται στο διαδίκτυο και σε εφαρμογές, με τη συλλογή, την κοινή χρήση, τη συγκέντρωση και σκοπό τη δημιουργία εσόδων και η Apple αλλάζει αυτή την πρακτική δίνοντας την δυνατότητα της απαγόρευσης παρακολούθησης απο τους ίδιους τους χρήστες των συσκευών της.

Αυτή η εφαρμογή αποσκοπεί να δώσει στους χρήστες την επιλογή να προστατεύουν τα προσωπικά τους στοιχεία και το απόρρητο.Η νέα καμπάνια της Apple το δείχνει αυτό ακολουθώντας το ταξίδι ενός ατόμου στην καθημερινή του ρουτίνα, με κάθε σκηνή να αντικατοπτρίζει μια εφαρμογή που συνήθως χρησιμοποιούν οι άνθρωποι.

Από ένα καφέ, μέχρι να πάρει ταξί, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις τον παρακολουθούν μέχρι να περιτριγυριστεί από μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, όλοι αγωνίζονται για τα δεδομένα του. Όταν βγάζει το iPhone του και αρχίζει να απορρίπτει τα αιτήματα ATT για εφαρμογές για τον εντοπισμό του, οι ιχνηλάτες που τον ακολουθούν αρχίζουν να εξαφανίζονται, ένας προς έναν.

Τα δεδομένα που κυκλοφόρησαν νωρίτερα αυτό το μήνα υποδηλώνουν ότι η ATT έχει έντονη απήχηση στους χρήστες iPhone. Μόνο ένας στους 25 χρήστες iPhone (4%) που είχαν εγκαταστήσει το iOS 14.5 επέλεξαν την παρακολούθηση εφαρμογών, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Flurry.

Η έναρξη του iOS 14.5 τον Απρίλιο ήταν η αρχή του τέλους της αυτόματης πρόσβασης για τους κατόχους εφαρμογών στο IDFA (ID για διαφημιζόμενους), που επέτρεπε να παρακολουθούν τους χρήστες σε όλες τις εφαρμογές. Παρά τις έντονες προειδοποιήσεις από το Facebook ότι η αλλαγή θα μπορούσε να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην επιχείρηση των διαφημιζόμενων, το 81% των εμπόρων  εξέφρασαν την υποστήριξή τους για την αλλαγή σε μια πρόσφατη έρευνα.

Η εταιρεία ψηφιακής εμπειρίας Acquia δημοσκόπησε 500 επαγγελματίες marketing τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και διαπίστωσε ότι το 81% θεώρησε ότι η κίνηση της Apple να εφαρμόσει ATT ήταν «πολύ καλή» ή «κάπως καλή»

Το Facebook, που είναι μια από τις πιο μεγάλες εταιρείες του κόσμου που υποστηρίζει την στοχευμένη διαφήμιση, αντιτάχθηκε έντονα στην εφαρμογή, δηλώνοντας ότι το σχέδιο θα «αλλάξει το Διαδίκτυο όπως το ξέρουμε – για το χειρότερο».

Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ισχυρίστηκε ότι οι διαφημιζόμενοι θα πρέπει να αναμένουν μείωση της ικανότητας να στοχεύουν με ακρίβεια τους καταναλωτές και μεγαλύτερη δυσκολία στη μέτρηση της επιτυχίας των εν λόγω καμπανιών.

Κατά μέσο όρο, οι εφαρμογές περιλαμβάνουν έξι «ιχνηλάτες» από άλλες εταιρείες, με μοναδικό σκοπό τη συλλογή και παρακολούθηση ατόμων και των προσωπικών τους στοιχείων. Τα δεδομένα που συλλέγονται τροφοδοτούν μια βιομηχανία αξίας 227 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, με την εκστρατεία της Apple να στοχεύει στην ενδυνάμωση των ανθρώπων με τα εργαλεία και τις γνώσεις για την προστασία των προσωπικών τους πληροφοριών.

https://www.youtube.com/watch?v=8w4qPUSG17Y

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.