25 Απρ 2024
READING

Η συνεργασία Shopify και Pinterest ξεκινά σε 27 νέες χώρες

3 MIN READ

Η συνεργασία Shopify και Pinterest ξεκινά σε 27 νέες χώρες

Η συνεργασία Shopify και Pinterest ξεκινά σε 27 νέες χώρες

Το Shopify και το Pinterest συνεργάστηκαν πριν από τέσσερα χρόνια για να παρουσιάσουν τους εμπόρους του πρώτου στους χρήστες (pinners) του δεύτερου. Από τότε, η αυξανόμενη διάθεση του Pinterest για εμπόριο έφερε τις δύο εταιρείες πιο κοντά. Τώρα, το Pinterest επεκτείνει τη συνεργασία με το Shopify σε 27 νέες χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Αυστραλίας, της Αυστρίας, της Βραζιλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ελβετίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το κανάλι Shopify Pinterest επιτρέπει σε εμπόρους από όλο τον κόσμο να παρουσιάζουν εύκολα τα προϊόντα τους στο διαδίκτυο και να ανταποκρίνονται στην αυξανόμενη ζήτηση από τους παγκόσμιους καταναλωτές. Περισσότεροι από 1,7 εκατομμύρια έμποροι Shopify μπορούν πλέον να αλληλεπιδράσουν με τους pinners και να μετατρέψουν τα προϊόντα τους σε pins που μπορούν να ανιχνευθούν σε όλη την πλατφόρμα.

Οι έμποροι του Shopify που διαφημίζουν στο Pinterest μέσω του Shopify θα έχουν επίσης πρόσβαση στο Dynamic Retargeting για πρώτη φορά, κάτι που θα τους επιτρέψει να αλληλεπιδράσουν με pinners που έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για τα προϊόντα τους στο Pinterest.

Το Pinterest λανσάρει επίσης υποστήριξη πολλαπλών ροών για καταλόγους, μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ανεβάζουν εύκολα τα προϊόντα τους σε πολλές ροές προϊόντων στον ίδιο επιχειρηματικό λογαριασμό Pinterest. Οι έμποροι Shopify, καθώς και οποιοσδήποτε λιανοπωλητής με επιχειρηματικό λογαριασμό Pinterest μπορούν πλέον να προσθέσουν έως και 20 ροές προϊόντων στον λογαριασμό τους, με κάθε έναν να περιέχει συγκεκριμένα τοπικά δεδομένα, όπως νόμισμα, γλώσσα ή διαθεσιμότητα προϊόντος.

Το γεγονός ότι το Pinterest είναι μια πλατφόρμα χωρίς αναζήτηση μαρκών, ανοίγει την πόρτα σε ένα μεγάλο όγκο δυνατοτήτων και επωνυμιών που είναι διαθέσιμες στους pinners. Περίπου το 97% των κορυφαίων αναζητήσεων στο Pinterest είναι χωρίς μάρκα και αποτελούνται από ερωτήματα δύο ή τριών λέξεων, επομένως η πλειοψηφία των καταναλωτών δεν πληκτρολογεί ένα εμπορικό σήμα στις αναζητήσεις τους.

Ενώ οι αγοραστές στο Pinterest μπορεί να μην στοχεύουν σε συγκεκριμένες μάρκες, το Shopify γνωρίζει κάποια πράγματα για τους καταναλωτές του, όπως προέκυψε από την έκθεση Future of Commerce 2021. Για παράδειγμα, το 54% των καταναλωτών ηλικίας 18 έως 34 ετών ανακάλυψαν μάρκες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το 28% αγόρασαν μέσω των social media και το 53% προτιμούν οικολογικά ή βιώσιμα προϊόντα.

Τα δεδομένα του Shopify έδειξαν ότι από τον Φεβρουάριο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2021, οι εγκαταστάσεις για κανάλια εμπορίου κοινωνικών δικτύων, όπου περιλαμβάνεται και το Pinterest, αυξήθηκαν κατά 76%. Κατά την ίδια περίοδο, το Shopify είδε τους μηνιαίους ενεργούς χρήστες για κανάλια εμπορίου κοινωνικών δικτύων να αυξάνονται κατά 270%. Το Shopify θέλει οι επιχειρήσεις των εμπόρων του να πετύχουν, κάτι που αποτελεί στόχο της συνεργασίας με το Pinterest, μαζί με την παροχή πρόσβασης στους pinners σε μια ποικιλία προϊόντων και ποικιλία επιλογών. Παράλληλα, το Pinterest έχει καταφέρει να αυξήσει 2,5 φορές την επισκεψιμότητά του σε τομείς λιανικής και ιστοτόπους εμπόρων. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.