25 Απρ 2024
READING

Το Google σε συνεργασία με το Shopify με σκοπό την επέκταση του ηλεκτρονικού εμπορίου

3 MIN READ

Το Google σε συνεργασία με το Shopify με σκοπό την επέκταση του ηλεκτρονικού εμπορίου

Το Google σε συνεργασία με το Shopify με σκοπό την επέκταση του ηλεκτρονικού εμπορίου

Η Google ανακοίνωσε την συνεργασία της με το Shopify, προσφέροντας σε περισσότερους από 1.7 εκατομμύρια πωλητές σε πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου την δυνατότητα να έχουν απήχηση στους καταναλωτές μέσω της μηχανής αναζήτησης Google και άλλων υπηρεσιών της. Η ενοποίηση αυτή θα επιτρέψει στους εμπόρους να εγγραφούν με λίγα μόνο κλικ και έπειτα τα προϊόντα τους θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google μέσω των Search, Maps, Images, Lens και YouTube.

Οι λεπτομέρειες της συνεργασίας αυτής δεν είναι γνωστές. Όμως, υπάρχει μια σειρά ενημερώσεων στο Google Shopping που προκύπτουν από την αυξημένη επένδυση του Amazon στη δική του διαφημιστική επιχείρηση, η οποία απειλεί τις βασικές διαφημιστικές δραστηριότητες της Google. 

Η Google γνωστοποίησε την ιδέα της στους διαδικτυακούς διαφημιστές περιγράφοντας πώς το αποκαλούμενο “Shopping Graph” θα αρχίσει να συγκεντρώνει πληροφορίες από ιστοσελίδες, κριτικές τιμών, βίντεο και δεδομένα για τα προϊόντα, που προέρχονται απευθείας από εμπορικές μάρκες και πωλητές. Αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη ενημέρωση των αγοραστών που ψωνίζουν στο διαδίκτυο για το πού θα βρουν διάφορα προϊόντα, πόσο καλά ήταν όταν τα παρέλαβαν, ποιός έμπορος έχει την καλύτερη τιμή και πολλά άλλα.

Για παράδειγμα, εάν αναζητήσουμε προϊόντα χρησιμοποιόντας το Google Photos, η Google θα μας συστήσει να χρησιμοποιήσουμε για την αναζήτησή μας το Google Lens, βοηθώντας μας να βρούμε τα προϊόντα που μας ενδιαφέρουν σε έκπτωση. Το “Shopping Graph” μπορεί να επεκταθεί σε όλες τις πλατφόρμες της Google, είτε κάποιος ανακαλύπτει προϊόντα μέσω του Google Search, είτε παρακολουθώντας βίντεο στο YouTube.

Επιπλέον, νωρίτερα φέτος, η Google ανακοίνωσε ότι δοκιμάζει για πρώτη φορά μια νέα δυνατότητα στο YouTube που θα επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν προϊόντα τα οποία ανακαλύπτουν μέσω των αγαπημένων τους δημιουργών περιεχομένου – μια κίνηση με σκοπό την αντιστάθμιση του συνεχώς αυξανόμενου ανταγωνισμού με το Tik Tok και το Facebook, που κάνουν τις δικές τους επενδύσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο. 

Προτού, όμως, μπορέσει να λειτουργήσει το “Shopping Graph”, είναι απαραίτητο για την Google να θεωρούν οι καταναλωτές την αγορά προϊόντων μέσω Google χρήσιμη. Γι’αυτόν τον λόγο, εν μέρει, η Google παρείχε στους εμπόρους την δυνατότητα πώλησης των προϊόντων τους δωρεάν το περασμένο έτος – μια αλλαγή που οδήγησε σε 80% αύξηση των εμπόρων στην Google, με την συντριπτική πλειοψηφία αυτών να αφορά μικρού ή μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις.

Εδώ είναι που έρχεται στο προσκήνιο και η συνεργασία με το Shopify. Παρόλο που αυτή η συνεργασία δεν έχει ως επακόλουθο όλες οι βιτρίνες του Shopify να περιλαμβάνονται στην Google – οι έμποροι πρέπει να κινητοποιηθούν για να συμβεί αυτό – θα ήταν σχεδόν αδιανόητο για αυτούς να μην εκμεταλλευτούν τη νέα αυτή επιλογή. Παρολαυτά, το Shopify δεν κάνει διακρίσεις όσον αφορά τη διανομή. Έχει συνάψει συνεργασίες και με άλλες μεγάλες πλατφόρμες. Τα νέα του χρηματιστηρίου που αφορούν το Shopify είναι πολύ καλά. Λίγο μετά την ανακοίνωση της Google, η μετοχή ανέβηκε κατά 3.52%. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.