27 Απρ 2024
READING

Η Google και η Samsung συνεργάζονται προκειμένου να ξεπεράσουν τα έξυπνα ρολόγια της Apple

2 MIN READ

Η Google και η Samsung συνεργάζονται προκειμένου να ξεπεράσουν τα έξυπνα ρολόγια της Apple

Η Google και η Samsung συνεργάζονται προκειμένου να ξεπεράσουν τα έξυπνα ρολόγια της Apple

Με μια μακρόχρονη ιστορία συνεργασίας στον τομέα των κινητών, ήταν πάντα περίεργο το γεγονός ότι η Samsung δεν έδειχνε μεγάλη υπομονή απέναντι στα παιχνίδια της Google που “μπορούν να φορεθούν”. Ο κολοσσιαίος κατασκευαστής λογισμικού στο παρελθόν φλέρταρε με το Android Wear, αλλά για αρκετά χρόνια έχει επικεντρωθεί στο να δημιουργήσει τη δική του εκδοχή του λογισμικού ανοιχτού κώδικα, Tizen. 

Οι δύο επιχειρήσεις ανακοίνωσαν την συνεργασία τους παρουσιάζοντας μια κοινή πλατφόρμα. Ο στόχος της συμφωνίας είναι, ουσιαστικά, να προσφέρουν στους προγραμματιστές έναν τρόπο να φτιάχνουν εφαρμογές που θα είναι συμβατές τόσο με το Wear OS όσο και με το Tizen. Από αυτήν την άποψη, η συμφωνία φαίνεται να βγάζει νόημα. Οι εφαρμογές τρίτων αποτελούν εμπόδιο και για τις δύο εταιρίες.

Ακόμα πιο συγκεκριμένα, αυτό αποτελεί μια ευκαιρία για δύο μικρότερους «παίκτες» στον συγκεκριμένο τομέα να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να υπερτερήσουν της Apple, η οποία είναι ιδιαιτέρως κυριαρχική στον τομέα τον έξυπνων ρολογιών, σχεδόν από όταν αυτά κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά. 

Ταυτόχρονα με την ανάπτυξη μιας κοινής Διασύνδεσης Προγραμματισμού Εφαρμογών, οι εταιρίες ενώνουν τις δυνάμεις τους εφαρμόζοντας μόνο τα καλύτερα χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος της κάθε μιας, συμπεριλαμβανομένης και της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής της μπαταρίας– ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα των έξυπνων ρολογιών την δεδομένη στιγμή. 

Είναι γνωστό ότι η υγεία και η ευεξία είναι υψίστης σημασίας για τους καταναλωτές. Η Samsung, στη νέα, κοινή της με την Google πλατφόρμα, σκοπεύει να δημιουργήσει την κορυφαία εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα. Πρόκειται να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών της, καθώς αυτοί στρέφονται στην “wearable” τεχνολογία προκειμένου να παρακολουθούν την ψυχοσωματική τους κατάσταση. Δημιουργώντας κορυφαία τεχνολογία γύρω από την υγεία, η Samsung ελπίζει να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αντιμετωπίζουν την ευημερία τους και να τους βοηθήσει να κάνουν θετικές αλλαγές στην καθημερινότητά τους. 

Σύμφωνα με τη Samsung η επόμενη έκδοση του Galaxy Watch θα εκκινήσει την συνεργασία της με την Google. Αναμένονται μεγάλα νέα για την Wear OS μέσα στο επόμενο έτος. Η συνεργασία της Samsung με την Google αποτελεί σημάδι ότι η εταιρία είναι έτοιμη να ρισκάρει τα πάντα με τη νέα αυτή πλατφόρμα. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.