25 Απρ 2024
READING

Το Disney+ ξεπερνά το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων συνδρομητών 

2 MIN READ

Το Disney+ ξεπερνά το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων συνδρομητών 

Το Disney+ ξεπερνά το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων συνδρομητών 

Καθώς η μάχη για την υπεροχή στον χώρο των streaming βίντεο ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, τους τελευταίους μήνες έχει γίνει ξεκάθαρο ότι η αγορά στον τομέα αυτό οδηγείται σε δίπολο. Αυτό συμβαίνει επειδή πλατφόρμες όπως το Apple TV+, το HBO Max και το Peacock δεν αποδίδουν καλά, σε αντίθεση με το Disney+ που πηγαίνει εξαιρετικά και αναπτύσσεται σε ρυθμό που απειλεί το Netflix.

Η υπηρεσία streaming που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2019 ολοκλήρωσε το πρώτο τρίμηνο του 2021 με περισσότερους από 100 εκατομμύρια συνδρομητές. Δηλαδή, το Disney Plus μέτρησε ένα σύνολο 103,6 εκατομμυρίων χρηστών σε όλο τον κόσμο ως τις 3 Απριλίου, από τους 94,9 εκατομμύρια συνδρομητές που είχε στις 2 Ιανουαρίου του 2021.

Αυτός είναι ένας τεράστιος αριθμός για την ολοένα αναπτυσσόμενη εταιρεία Walt Disney, πλησιάζοντας το Netflix το οποίο βρίσκεται στην κορυφή με μια βάση 208 εκατομμυρίων συνδρομητών που ενημερώθηκε τελευταία φορά τον Απρίλιο για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Ενώ το χάσμα μεταξύ των δύο κολοσσών του streaming μπορεί να φαίνεται σημαντικό, το Disney+ κατάφερε να μειώσει εντυπωσιακά την κυριαρχία που κατείχε το Netflix από τότε που έκανε το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο του 2019. Το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους δεν αποτελεί εξαίρεση, αν και για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας COVID-19, τόσο το Netflix όσο και το Disney+ απέτυχαν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των αναλυτών του κλάδου.

Μετά από τις αυξήσεις 29% και 28% στους παγκόσμιους συνδρομητές το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με τα προηγούμενα τρίμηνα, το Disney+ έπρεπε να συμβιβαστεί με την προαναφερθείσα διαδοχική ανάπτυξη 8,7 εκατομμυρίων, που ισοδυναμεί με λιγότερο από 10%, το οποίο ήταν περισσότερο από αρκετό για να ξεπεράσει τους περίπου 4 εκατομμύρια που απέκτησε το Netflix το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Εάν οι τρέχουσες προβλέψεις διατηρηθούν, το Disney+ θα μπορούσε να φτάσει μεταξύ 230 και 260 εκατομμυρίων συνδρομητών σε παγκόσμιο επίπεδο έως τα τέλη του 2024, δηλαδή όταν η μητρική εταιρεία της πλατφόρμας περίμενε αρχικά ότι η υπηρεσία θα έφτανε τους 90 εκατομμύρια χρήστες.Συγκριτικά, αν και προφανώς δεν είναι πολύ δίκαιο, το Netflix έσπασε το φράγμα των 100 εκατομμυρίων το 2017, αφού ιδρύθηκε το 1997 και αποχώρησε από τις πωλήσεις και ενοικιάσεις DVD και εισήχθη στον διαδικτυακό κόσμο το 2007.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.