20 Απρ 2024
READING

Το Amazon βρίσκεται σε συνομιλίες για την απόκτηση των κινηματογραφικών στούντιο MGM

2 MIN READ

Το Amazon βρίσκεται σε συνομιλίες για την απόκτηση των κινηματογραφικών στούντιο MGM

Το Amazon βρίσκεται σε συνομιλίες για την απόκτηση των κινηματογραφικών στούντιο MGM

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Amazon βρίσκεται σε συνομιλίες για την απόκτηση του γίγαντα κινηματογραφικών στούντιο MGM έναντι 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια κίνηση, η οποία θα επεκτείνει μαζικά την υπηρεσία Prime Video.

Τα στούντιο MGM (Metro-Goldwyn-Mayer), ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και μακροχρόνια κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ, θεωρείται ότι διερευνά μια πιθανή πώληση από τα τέλη του περασμένου έτους.Εάν η συμφωνία προχωρήσει το Amazon θα μπορούσε να επεκτείνει πάρα πολύ τον κατάλογο της υπηρεσίας ροής Prime Video.

Η MGM κατέχει τα δικαιώματα για μερικές από τις μεγαλύτερες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές που έγιναν ποτέ μέχρι την ίδρυσή της το 1924, κερδίζοντας 177 Όσκαρ κατά τη διάρκεια της ιστορίας της.Πιο πρόσφατα, έχει κάνει τηλεοπτικά προγράμματα όπως το The Handmaid’s Tale and Fargo, μαζί με τα franchise ταινιών blockbuster, συμπεριλαμβανομένων των Rocky, Robocop και James Bond.

Όπως πολλά άλλα κινηματογραφικά στούντιο, η MGM προσπάθησε να κρατήσει το “κεφάλι της πάνω από το νερ”ό, ενώ οι κινηματογράφοι έκλεισαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, βλέποντας ότι καθυστερεί την επερχόμενη ταινία 007 τέσσερις φορές.Αυτό οδηγεί σε σημαντική συγκέντρωση στον κλάδο μεταξύ διαφόρων στούντιο και παρόχων.Η πληροφορία ήρθε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της AT&T για το συνδυασμό της WarnerMedia με το Discovery για τη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας ροής που θα κατέχει τα δικαιώματα των franchise Harry Potter, Batman και Game of Thrones.

Το Amazon είναι σε ισχυρή θέση να εκμεταλλευτεί τον τομέα, και έχει μετρητά ενώ την περασμένη εβδομάδα αρνήθηκε να σχολιάσει τη συμφωνία για το ομόλογό που δανείστηκε 18,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά αφού οι αναλυτές δήλωσαν ότι «δεν τα χρειάζεται».Αυτό ήρθε λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του Amazon για ένα ακόμη ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση των πωλήσεων 44% σε πάνω από 100 δισ. δολάρια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.