19 Απρ 2024
READING

Η Lamborghini χτίζει το brand της με διαγωνισμό esports για κινητά 

3 MIN READ

Η Lamborghini χτίζει το brand της με διαγωνισμό esports για κινητά 

Η Lamborghini χτίζει το brand της με διαγωνισμό esports για κινητά 

Η Lamborghini φιλοξενεί ένα τουρνουά esports με το παιχνίδι αγώνων για κινητά, Asphalt 9: Legends. Ο διαγωνισμός θα επιτρέψει στους παίκτες σε όλο τον κόσμο να οδηγήσουν μια εικονική έκδοση του σπορ αυτοκινήτου Essenza SVC12 καθώς ολοκληρώνουν τις προκλήσεις.

Σε συνεργασία με την Gameloft και την εταιρεία esports ESL Italy, η Lamborghini θα προσφέρει επίσης συγκεκριμένα βραβεία στους νικητές του τουρνουά, το οποίο περιλαμβάνει έναν γύρο τριών προκριματικών, έναν αγώνα πλέι-οφ και έναν τελικό αγώνα που θα μεταδοθεί στις 18 Σεπτεμβρίου.

Το «Lamborghini Essenza SVC12 Challenge» κάνει την εταιρεία να ελπίζει ότι θα αυξηθεί η φήμη του brand της, ερχόμενη σε επαφή με διαδικτυακούς παίκτες, μια ομάδα κοινού με την οποία έχει πειραματιστεί και στο παρελθόν, αν και αυτή τη φορά η εστίαση αφορά αποκλειστικά σε κινητές συσκευές.

Με τον διαγωνισμό αυτό, η Lamborghini στοχεύει σε ένα κοινό που έχει γίνει πιο σημαντικό για τις μάρκες που θέλουν να χτίσουν αναγνωρισιμότητα σε νέους καταναλωτές. Τα τελευταία χρόνια, το μέγεθος της βιομηχανίας esports έχει ανέβει στα ύψη και το ίδιο και η δυναμική του marketing, καθιστώντας τη ένα ιδιαίτερα σημαντικό σημείο επαφής για μάρκες που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην αντίληψη των καταναλωτών. Μόνο η σειρά παιχνιδιών Asphalt έχει περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο λήψεις. Η Lamborghini κάθε χρόνο βρίσκεται στις κορυφαίες πέντε αυτοκινητοβιομηχανίες όσον αφορά την κοινωνική επιρροή, σύμφωνα με έρευνα της Engagement Labs που ανέλυσε τους έμπορους που είναι πιο ικανοί να κάνουν τους καταναλωτές να μιλούν για τις μάρκες τους.

Τα βραβεία προσφέρονται για να δελεάσουν τους παίκτες, αν και δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες. Προηγούμενες εκδηλώσεις esports με χορηγία της Lamborghini είχαν ανταμοιβές μετρητών μεταξύ 1.000 και 5.000 δολαρίων.

Ενώ άλλες μάρκες αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης της Lamborghini, στόχευαν στα esports κατά το παρελθόν, αυτή η πρόσφατη ενέργεια είναι μια ευκαιρία για την πολυτελή αυτοκινητοβιομηχανία να συνδεθεί με gamers ειδικά στα smartphone τους. Τα παιχνίδια για κινητά έχουν αναπτυχθεί γρηγορότερα από τα παιχνίδια για PC και για κονσόλες και αυτή την στιγμή αποτελούν πάνω από το μισό (57%) ολόκληρης της αγοράς παιχνιδιών. Αυτή η ανάπτυξη είναι ο λόγος για τον οποίο οι εταιρείες βλέπουν όλο και περισσότερο τα παιχνίδια για κινητά ως μεγάλη ευκαιρία για κέρδη.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του gaming για κινητά είναι η εγγύτητά του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με εφαρμογές όπως το Snapchat, το TikTok και το Instagram να βρίσκονται ένα κλικ μακριά, οι μάρκες μπορούν έμμεσα να αξιοποιήσουν αυτές τις κοινωνικές πλατφόρμες συνδέοντάς τες με το παιχνίδι. Οι δεσμοί μεταξύ των παιχνιδιών για κινητά και των εταιρειών κοινωνικών μέσων ενισχύονται καθώς οι κοινωνικές πλατφόρμες επιδιώκουν να ενσωματώνουν τα πρώτα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.