25 Απρ 2024
READING

Το Amazon πρόκειται να κυριαρχήσει στην μετα-πανδημική εποχή

2 MIN READ

Το Amazon πρόκειται να κυριαρχήσει στην μετα-πανδημική εποχή

Το Amazon πρόκειται να κυριαρχήσει στην μετα-πανδημική εποχή

Αυτήν την εβδομάδα το Amazon ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει 75.000 νέους υπαλλήλους στις Ηνωμένες Πολιτείες και 10.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε μια περίοδο κατά την οποία ο κόσμος αρχίζει να επιστρέφει στην κανονικότητα μετά από την πανδημία και πολλές εταιρίες έχουν ανακοινώσει περικοπές ή ακόμα και λουκέτο. Αυτό κάνει το Amazon μια από τις κινητήριες δυνάμεις της οικονομικής ανάκαμψης.  

Το Amazon επωφελήθηκε από την πανδημία, καθώς ήταν μια εταιρία που μπορούσε να ικανοποιήσει τις ανάγκες ενός μεγάλου μέρους των καταναλωτών που δεν ήθελαν να ρισκάρουν βγαίνοντας από το σπίτι τους, ακόμα και για τις βασικές ανάγκες. Κατά τους πρώτους μήνες της καραντίνας το Amazon έβγαζε σχεδόν 10.000 δολάρια το δευτερόλεπτο και μέσα σε 10 μήνες η εταιρία προσέλαβε συνολικά 427.300 υπαλλήλους.Αύξησε τους εργαζόμενους στις ΗΠΑ κατά 175.000.

Τώρα, με την εκκίνηση των εμβολιασμών στις περισσότερες χώρες, το Amazon, που μπορεί να προσφέρει αυξήσεις μισθών για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας και bonus στους υπαλλήλους που έχουν εμβολιαστεί, ανακοινώνει ότι θα προσλάβει νέους υπαλλήλους, πράγμα που θα αυξήσει το εργατικό δυναμικό της στους 1.2 εκατομμύρια υπαλλήλους παγκοσμίως. 

Το ερώτημα είναι πώς θα είναι ο κόσμος μας μετά το πέρας της πανδημίας. Ο στόχος της εταιρίας είναι να εδραιώσει το ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς ο κόσμος υιοθετεί νέες συνήθειες, οι οποίες προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας. Πολλοί άνθρωποι, με αφορμή την πανδημία, έμαθαν περισσότερα για το ηλεκτρονικό εμπόριο και είδαν τα πλεονεκτήματα και την ευκολία των αγορών με ένα κλικ, ακόμα και για προϊόντα που ο κόσμος πάντα προτιμούσε να δει από κοντά ή να ακουμπήσει προτού τα αγοράσει.  

Από την άλλη πλευρά, η εταιρία προσπαθεί να αντισταθμίσει τις πρακτικές βελτιστοποίησης της φορολογίας της, με την αιτιολογία ότι προσθέτει αξία στις χώρες που δραστηριοποιείται δημιουργώντας θέσεις εργασίας και απαντώντας σε κυρώσεις μοιράζοντας τα επιπρόσθετα αυτά κόστη μέσω της αλυσίδας αξίας της. 

Το Amazon έχει ίσως την μεγαλύτερη ευκαιρία τώρα να κυριαρχήσει πλήρως σε όλο το φάσμα της αγοράς, ηλεκτρονικό εμπόριο και φυσικά καταστήματα.Εάν ενισχύσει περισσότερο το δίκτυο των καταστημάτων του παγκοσμίως και με την τεχνολογία να είναι πλήρως ενσωματωμένη σε κάθε λειτουργία του είναι πάρα πολύ δύσκολο κάποια άλλη εταιρεία να μπορέσει να διεκδικήσει την πρώτη θέση.Αυτό που κατάφερε το Amazon δεν είναι ότι απλά έγινε μια τεράστια εταιρεία αλλά ανακάλυψε τον τρόπο σχεδιασμού και λειτουργίας που όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να ακολουθήσουν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.