25 Απρ 2024
READING

Η Saks.com συγκεντρώνει 465 εκ. δολάρια σε κεφάλαια για να αυξήσει την ανάπτυξη της

2 MIN READ

Η Saks.com συγκεντρώνει 465 εκ. δολάρια σε κεφάλαια για να αυξήσει την ανάπτυξη της

Η Saks.com συγκεντρώνει 465 εκ. δολάρια σε κεφάλαια για να αυξήσει την ανάπτυξη της

H Saks.com πήρε πιστωτική διευκόλυνση που βασίζεται σε περιουσιακά στοιχεία ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων από την Bank of America, καθώς και ένα εξασφαλισμένο δάνειο 115 εκατομμυρίων δολαρίων από την Pathlight Capital, για τη χρηματοδότηση πρωτοβουλιών ανάπτυξης και εταιρικών δραστηριοτήτων.

Ένα μέρος δανείου θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση “ορισμένων υποχρεώσεων” προς την HBC, πλειοψηφική ιδιοκτήτρια της Saks.

Η Saks.com προετοιμάζεται για ανάπτυξη ως μια ανεξάρτητη επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η HBC ανακοίνωσε μια συμφωνία τον Μάρτιο με την εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Insight Partners, η οποία διέθεσε κεφάλαια 500 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει στην καθιέρωση της Saks.com ως αυτόνομης εταιρείας. Εν τω μεταξύ, η Saks Fifth Avenue, με τα 40 καταστήματά της, εξακολουθεί να ανήκει εξ ολοκλήρου στην HBC και σε μια ξεχωριστή με την επωνυμία “SFA”. Ωστόσο, η online Saks εξακολουθεί να λέει ότι έχει μια «απρόσκοπτη σύνδεση» με την αλυσίδα καταστημάτων Saks Fifth.

Με τη νέα διευκόλυνση και το βραχυπρόθεσμο δάνειο, η Saks.com έχει τώρα κεφάλαια καθώς προσπαθεί να ευθυγραμμιστεί στην αναπτυσσόμενη αγορά πολυτελών ειδών ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτή η χρηματοδότηση σε συνδυασμό με μετρητά που έχει ήδη στη διάθεσή της, διασφαλίζει ότι έχει σημαντική ρευστότητα και ευελιξία για να εκτελέσει τα στρατηγικά της σχέδια.

Η Saks.com έχει πωλήσεις 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και απολαμβάνει “99% αναγνωρισιμότητα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την έκθεση Cowen του Απριλίου.Η Saks δήλωσε ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επενδύσεις σε δυνατότητες στυλ και εξατομίκευση ενώ στοχεύει να δημιουργήσει μια «υβριδική πλατφόρμα λιανικής και αγοράς, επεκτείνοντας την ποικιλία της διατηρώντας παράλληλα μια επιμελημένη εμπειρία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.