Τα φυτά βοηθούν τους millennials να έρθουν σε επαφή με τις ρίζες τους

Κάτι έχει συμβεί με τα φυτά. Ενώ τα περασμένα χρόνια αποτελούσαν τάση μεταξύ των  οικογενειών, τώρα φαίνεται να βρίσκουν το δρόμο τους στα σπίτια των αστικών millennials μέσω μιας σειράς online-only επιχειρήσεων.Οι εταιρείες προσφέρουν μοναδικές υπηρεσίες σε πολυάσχολους millennials, οι οποίοι θα ήθελαν ίσως να ομορφύνουν τη βεράντα τους με ένα-δύο φυτά, αλλά δεν έχουν το χρόνο να δεσμευτούν πλήρως.

Κάποιοι, όπως η βρετανική startup Bloom & Wild, προσφέρουν παράδοση στο σπίτι.Η Patch Plants, η οποίο έχει καταστεί πανταχού παρούσα μέσω του Instagram, προσφέρει τώρα ένα “Plant Hotel” – μια υπηρεσία, η οποία επιτρέπει στους αγοραστές να αφήσουν τα φυτά τους στη φροντίδα των εργαζομένων της Patch όταν δεν μπορούν να τα φροντίσουν.

Λοιπόν, πώς φτάσαμε από τα φυτώρια με είδη κήπου σε μια ολοκληρωμένη, online βιομηχανία; Και πότε οι millenials απέκτησαν τέτοια εμμονή με τα φυτά;Ενδεχομένως, όταν το περιεχόμενο των Instagram influencers άρχισε να αλλάζει από “διακοπές στην Ίμπιζα” στο “η συλλογή φυτών μου” ή “πώς να φροντίσετε έναν φίκο”.

Αλλά για πολλούς νέους επαγγελματίες, η φροντίδα ενός κήπου είναι ένας τρόπος να χαλαρώσουν . Ιδιαίτερα για εκείνους που δουλεύουν πολλές ώρες στον υπολογιστή, τα φυτά προσφέρουν έναν τρόπο να αποσυνδεθούν.Επιλέγοντας να φροντίσουν τον κήπο, να βάλουν νερό στα φυτά τους, να ελέγξουν πώς μεγαλώνουν, είναι ένας τρόπος να στρέφουν τακτικά την προσοχή της σε κάτι άλλο.

Ένα άλλο γεγονός που είναι πολύ ελκυστικό και ικανοποιητικό για τους νέους είναι να χρησιμοποιούν τα βότανα που έχουν οι ίδιοι φυτέψει, στη μαγειρική τους. Είμαστε τόσο αποξενωμένοι όλοι οι άνθρωποι από την πηγή των προϊόντων μας, και για πολλούς είναι  είναι υπέροχο να γνωρίζουν ότι αυτά τα μικρά κλαδιά δυόσμου η δεντρολίβανου  είναι από τον κήπο τους.Και δεν χρειάζεται να είναι ένας πλήρης κήπος. Πολλοί millennials έχουν καταφέρει να μετατρέψουν οποιοδήποτε ελεύθερο μπαλκόνι σε πράσινο χώρο.Είναι μια διασκεδαστική και αρκετά φυσική πρόκληση που συμβάλλει στην εξισορρόπηση του χρόνου που περνούν μπροστά στους υπολογιστές.

Μια άλλη πτυχή είναι οτι τους αρέσει να “ανεβάζουν” και να μοιράζονται updates για τον κήπο τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυρίως σε Instagram story.Και αρέσει στους ανθρώπους να δείχνουν την επαναφορά σε μια πιο φυσική ζωή, μια “αποτοξίνωση” από μια ζωή η οποία έχει πολύ μεγάλη σχέση με την τεχνολογία συνήθως.Τα οφέλη της χλωρίδας γύρω από το σπίτι μεταφράζονται ακόμη και σε φυσική ευεξία για μερικούς.Δημιουργεί επίσης μια πραγματική αίσθηση επιτεύγματος και υπερηφάνειας κάθε φορά που εντοπίζουν ένα νέο φύλλο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here