25 Απρ 2024
READING

Η πλατφόρμα second hand μόδας Vinted αξίζει ήδη 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ

2 MIN READ

Η πλατφόρμα second hand μόδας Vinted αξίζει ήδη 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ

Η πλατφόρμα second hand μόδας Vinted αξίζει ήδη 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ

Η Vinted, μια διαδικτυακή πλατφόρμα για μεταχειρισμένα ρούχα, συγκέντρωσε 250 εκατομμύρια ευρώ για να υποστηρίξει την περαιτέρω επέκτασή της και μετά από αυτό η λιθουανική εταιρεία εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Vinted αναπτύσσεται ραγδαία και θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να εισέλθει σε νέες αγορές και να βελτιώσει περαιτέρω τα συστήματα πληρωμής και τις επιλογές αποστολής.Η εκτίμηση της εταιρείας στα επενδυτικά κεφάλαια είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Ο σουηδικός επενδυτικός όμιλος EQT, ο οποίος πήρε το προβάδισμα στον γύρο της χρηματοδότησης εκτιμάοτι τώρα αξίζει στα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε έναν προηγούμενο γύρο χρηματοδότησης στα τέλη του 2019, οι επενδυτές εκτιμούσαν την αξία στα 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Εν τω μεταξύ η πλατφόρμα έχει επεκταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία, μεταξύ άλλων χωρών. Επιπλέον, η κρίση του Covid ενέπνευσε πολλούς ανθρώπους να καθαρίσουν τις ντουλάπες τους, ενώ η ζήτηση για μεταχειρισμένα ρούχα συνεχίζει να αυξάνεται. Ωστόσο, η εταιρεία δεν αποκαλύπτει πρόσφατα στοιχεία πωλήσεων.

Η second hand αγορά βρίσκεται ακόμη στα αρχικά της στάδια αλλά αναμένεται ότι τα μεταχειρισμένα ρούχα θα αντιπροσωπεύουν το ήμισυ της συνολικής αγοράς μόδας μακροπρόθεσμα. Η Boston Consulting Group έχει πιο προσεκτική στάση και προβλέπει μερίδιο άνω του 25% έως το 2023. Η αμερικανική πλατφόρμα ThredUp μπήκε στο χρηματιστήριο το Μάρτιο και έχει δει την τιμή της μετοχής της να αυξάνεται κατά 34% από τότε. Όλο και περισσότεροι παραδοσιακοί λιανοπωλητές, από την H&M έως το Zalando, επεκτείνονται επίσης στη μεταχειρισμένη αγορά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.