27 Απρ 2024
READING

Τα KFC επαναφέρουν την καμπάνια «It’s finger lickin’ good»

2 MIN READ

Τα KFC επαναφέρουν την καμπάνια «It’s finger lickin’ good»

Τα KFC επαναφέρουν την καμπάνια «It’s finger lickin’ good»

Στην επαναφορά του δημοφιλούς tagline «It’s finger lickin’ good» προχώρησε η KFC, 14 μήνες μετά την παύση της ομώνυμης καμπάνιας, λόγω πανδημίας. Η αλυσίδα έδωσε στη δημοσιότητα τη νέα της καμπάνια, με τίτλο «Your chicken could never» και στόχο να γιορτάσει μαζί με τους λάτρεις των προϊόντων της σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η καμπάνια, με την υπογραφή της Mother, ξεκινά με 2 φίλους, οι οποίοι απολαμβάνουν το κοτόπουλό τους από την KFC, ενώ παρουσιάζει, επίσης, λάτρεις της KFC είτε να γλείφουν τα δάχτυλά τους με μουσική υπόκρουση το τραγούδι του Barry White «You’re the first, the last, my everything», να αποκτούν τατουάζ εμπνευσμένο από το brand και να δημιουργούν outfits με συσκευασίες του. Η καμπάνια λανσαρίστηκε στις 11 Μαΐου, σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και digital, ενώ τρέχουν και OOH ενέργειες

Η KFC είχε αναστείλλει την τελευταία εκστρατεία “Finger Lickin ‘Good” στο Ηνωμένο Βασίλειο εν μέσω ανησυχιών ότι οι διαφημίσεις που ενθαρρύνουν τους πελάτες να γλείφουν τα χέρια τους είναι κακή συγκυρία εν μέσω της παγκόσμιας εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Η διαφήμιση αποσύρθηκε μετά από καταγγελίες απο 163 άτομα στην Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων (ASA) του Ηνωμένου Βασιλείου, λέγοντας ότι δεν ήταν κατάλληλα σε μια εποχή που οι αρχές τονίζουν στους ανθρώπους το πλύσιμο των χεριών και να μην αγγίζουν το πρόσωπό τους.Η αρχική σύλληψη της διαφημιστικής καμπάνιας του KFC ανάγεται στη δεκαετία του 1950 και έχει χρησιμοποιηθεί τακτικά τις τελευταίες δεκαετίες.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.