25 Απρ 2024
READING

Η Nike χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και τεχνολογία και απογειώνεται

3 MIN READ

Η Nike χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και τεχνολογία και απογειώνεται

Η Nike χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και τεχνολογία και απογειώνεται

Η Celect είναι μια εταιρεία προβλέψεων αναλυτικών στοιχείων που εδρεύει στη Βοστώνη των ΗΠΑ, την οποία η Nike απέκτησε στις 25 Αυγούστου 2019. Αυτή η εξαγορά επέτρεψε στη Nike να ενσωματώσει sε πραγματικό χρόνο τα αποθέματά της στον ιστότοπο και την εφαρμογή της εταιρείας. Αυτό όχι μόνο επιτρέπει μια πιο αποτελεσματική διασύνδεση με τους πελάτες, αλλά και πιο αποτελεσματική διαχείριση αποθεμάτων, οδηγώντας σε μείωση του λειτουργικού κόστους της εταιρείας.

Αυτό ήταν μέρος του έργου της Nike για την πώληση των προϊόντων της απευθείας στους πελάτες μέσω των διαδικτυακών πλατφορμών λιανικής.Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, ο τομέας του ηλεκτρονικού εμπορίου σημείωσε αξιοσημείωτη ανάπτυξη. Πολλές μάρκες και εταιρείες, όπως η Nike, έχουν λάβει διαφορετικά μέτρα για να κάνουν αυτήν την ψηφιακή μετάβαση όσο πιο αποτελεσματική γίνεται. Η τεχνητή νοημοσύνη υπήρξε επίσης στον πυρήνα πολλών από αυτές τις προσπάθειες λόγω της ικανότητάς της να  εντοπίζει προϊόντα εξατομικευμένα για τους πελάτες και παράλληλα να παρέχει προτάσεις .

Με αυτό τον τρόπο η Nike αυτοματοποιεί επίσης πολλές διαδικασίες backend, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιεί ξεχωριστό σύστημα για τη διαχείριση των αποθεμάτων.Αυτό έχει επιτρέψει στην Nike να εφαρμόσει την στρατηγική των απευθείας πωλήσεων προς τους καταναλωτές αφού μπορεί να βασιστεί συστημικά στην τεχνητή νοημοσύνη και στην ολοκληρωμένη διαχείριση όλων των καναλιών που παρέχει.

Στη βιομηχανία αθλητικών ειδών και άλλοι παίκτες επιλέγουν να ακολουθήσουν αυτήν τη στρατηγική. Η Adidas έχει επίσης συνάψει συμφωνία με την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, Findmine.

Ωστόσο, τα συστήματα AI απαιτούν σημαντικό χρόνο και προσπάθεια για να αναπτυχθούν εσωτερικά. Για να αποφευχθεί αυτή η καθυστέρηση, η Nike βασίστηκε στην στρατηγική εξαγορών. Πριν αποκτήσει την Celect, η αθλητική μάρκα είχε αποκτήσει το Virgin MEGA, ένα στούντιο σχεδιασμού, το οποίο τους επέτρεψε να δημιουργήσουν την εφαρμογή SNKRS, μια επιτυχημένη εφαρμογή ηλεκτρονικού εμπορίου που ειδικεύεται στα υποδήματα. Η Nike είχε επίσης αποκτήσει την Zodiac, μια εταιρεία ανάλυσης δεδομένων καταναλωτών με έδρα τη Νέα Υόρκη το 2018.

Νωρίτερα το 2019, απέκτησΕ επίσης το Invertex που εδρεύει στο Τελ Αβίβ που ειδικεύεται στην όραση υπολογιστών για να δημιουργήσει ένα σύστημα σάρωσης στην εφαρμογή για κινητά της Nike, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει τους πελάτες να καταλάβουν τα μεγέθη παπουτσιών.

Η Nike σχεδιάζει το μέλλον της βασισμένο στην τεχνολογία και στην άμεση σχέση με τους πελάτες και αυτό έφερε αποτελέσματα αφού το 2020, η εταιρεία σημείωσε πρωτοφανή αύξηση 82% στις διαδικτυακές πωλήσεις της για το έτος. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, John Donahoe δήλωσε πως η εταιρεία εκμεταλεύτηκε το γεγονός ότι οι διαδικτυακές πωλήσεις είναι το «New Normal» παγκοσμίως. Το άλμα των πωλήσεων ήταν υψηλότερο στην Ευρώπη και τη Νότια Αφρική και οι συνολικές πωλήσεις επιστρέφουν στα προ-πανδημικά επίπεδα λόγω των διαδικτυακών πωλήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, όλο και περισσότερες εταιρείες στον κλάδο της μόδας αλλά και των καταναλωτικών προιόντων προσανατολίζονται στις πωλήσεις «απευθείας στις πελάτες». Αυτό δημιουργεί επίσης νέες ευκαιρίες για τις εταιρείες τεχνολογίας να αναπτύξουν προϊόντα γύρω από τη διαχείριση αποθεμάτων, την αφοσίωση των πελατών και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.