25 Απρ 2024
READING

Galaxy | η νέα πλατφόρμα για μεταπωλήσεις και livestream εμπόριο

4 MIN READ

Galaxy | η νέα πλατφόρμα για μεταπωλήσεις και livestream εμπόριο

Galaxy | η νέα πλατφόρμα για μεταπωλήσεις και livestream εμπόριο

Φαίνεται πως υπάρχουν πολλές τάσεις που προκαλούνται από την πανδημία και τα συνεχόμενα lockdown. Πιο συγκεκριμένα, τον τελευταίο μήνα θα δούμε να ξεκινάει μια νέα πλατφόρμα στις ΗΠΑ με την ονομασία Galaxy βασισμένη στις μεταπωλήσεις και στο livestream εμπόριο. 

Η γενιά Ζ φαίνεται να χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο το διαδίκτυο προκειμένου να πραγματοποιεί αγορές. Το στοιχείο μεταπώλησης προβλέπεται πως θα αγγίξει την ανάγκη των καταναλωτών για βιωσιμότητα, μια αγορά που προβλέπεται να αυξηθεί παγκοσμίως 93% στα 64 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024, ενώ το livestream έχει σχεδιαστεί για να αποτυπώσει την εξίσου ανεξέλεγκτη επιθυμία για ψυχαγωγία σε πραγματικό χρόνο, κατά προτίμηση διαδραστική. Το ερώτημα είναι τώρα ποιος κρύβεται πίσω από αυτό και τι υπάρχει στα καταστήματα. 

Πώς λειτουργεί?

Αρχικά, πενήντα εταιρείες θα έχουν ένα micro broadcast κανάλι στην πλατφόρμα από την οποία θα μπορούν να πουλήσουν απευθείας στους θαυμαστές-πελάτες. Ο καθένας έχει επιλεγεί για να έχει μια καθαρή θέση και παράλληλα να αντιπροσωπεύει μια νέα γενιά “οπαδών-πελατών”. Οι εκπομπές θα μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο και θα είναι πλήρως διαδραστικές, έτσι ώστε όλοι οι θεατές να μπορούν να συνομιλούν με τους παρουσιαστές. 

Το μοντέλο live-streaming υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια στην Κίνα και πρακτικά το Galaxy θα συνδυάζει  αυτό με ένα site πώλησης προιόντων.Για παράδειγμα το Mogu είναι ένας ιστότοπος αφιερωμένος στις πωλήσεις μόδας και φιλοξενούνται influencers ενώ το Depop εξακολουθεί να κυριαρχεί στη μεταπώληση στη γενιά Ζ. Φαίνεται λοιπόν πως είναι η πρώτη φορά που τα δύο μοντέλα συνδυάζονται, η παραγωγή περιεχομένου με την πώληση προιόντων.

Φαίνεται πως χάρη στον μετασχηματισμό εικονικών χώρων σε κοινωνικά «στέκια» κατά την διάρκεια της πανδημίας, η πλατφόρμα Galaxy παρέχει μια συν-δημιουργική εμπειρία. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει παρόμοια στοιχεία με την πλατφόρμα Twitch, μια αμερικανική υπηρεσία ζωντανής μετάδοσης βίντεο που επικεντρώνεται σε ζωντανή μετάδοση βιντεοπαιχνιδιών. 

Προκειμένου να δημιουργηθεί μία αξιόπιστη πλατφόρμα, προς το παρόν δεν υπάρχουν χρεώσεις για την καταχώριση μιας εκπομπής, τη ζωντανή προβολή ή ακόμα και κατά την πώληση.Η πλατφόρμα είναι πραγματικά επικεντρωμένη στη συνεργασία με τους καλύτερους δημιουργικούς επιχειρηματίες στον κόσμο, δημιουργώντας σημαντική αξία για αυτούς. Οι χρεώσεις προφανώς θα ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο, μέσω της εισαγωγής μιας επιλογής συνδρομής για εμπόρους που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε επιπλέον εργαλεία και σε μια πληθώρα χαρακτηριστικών που παρέχονται ως στάνταρ προκειμένου να αναπτύξουν περαιτέρω την επιχείρησή τους. 

Το Galaxy μοιάζει με μια άλλη μεγάλη πλατφόρμα, την Discord, όπου η συγκεκριμένη πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να μετακινούνται μεταξύ “κέντρων και καναλιών” ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Στην αρχή τουλάχιστον, το Galaxy δεν θα διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία αναζήτησης για τους χρήστες προκειμένου να βρίσκουν πωλητές σύμφωνα με συγκεκριμένα ενδιαφέροντα, ούτε θα μπορεί να κάνει συνδέσεις IRL και να επιτρέπει στο κοινό να δει αν κάποιος από τους πωλητές βρίσκεται κοντά του. 

Οι εταιρείες θα έχουν προφανώς όλες πρόσβαση σε έναν πίνακα ελέγχου μεμονωμένων μετρήσεων που θα τους επιτρέπει να κατανοήσουν τις συμπεριφορές του κοινού τους (δαπάνες αλλά και προσωπικές αλληλεπιδράσεις) και να έχουν ευελιξία ως προς τον τρόπο πώλησης. Για παράδειγμα, θα έχουν από το καλοκαίρι του 2021 την ικανότητα να δημιουργούν συνεργατικά βίντεο με άλλους πωλητές. Η πλατφόρμα εξετάζει επίσης τρόπους προκειμένου να διευκολύνει τις επακόλουθες επικοινωνίες μετά τις εκπομπές.

Η υπόθεση μιας κοινωνικά συνεργατικής μορφής βίντεο στην πραγματικότητα γεννήθηκε από ένα από τα πρωτότυπα του Galaxy πριν από την ομάδα που ονομάζεται Snacks – μια εφαρμογή κοινωνικών βίντεο που επιτρέπει στους δημιουργούς/influencers να μιλήσουν με θαυμαστές μέσω συνομιλιών που βασίζονται σε βίντεο. Τώρα αυτό έχει πλέον σταματήσει, ωστόσο γίνονται προσπάθειες ώστε το Galaxy να είναι πιο αυθεντικό, να ενισχύσει τον χώρο των κοινωνικών μέσων, όπου η αξία βασίζεται στην ποιότητα του περιεχομένου και στις γνήσιες αλληλεπιδράσεις. 

Φαίνεται πως στο TikTok και στο Instagram, μια ολόκληρη γενιά έχει εκπαιδευτεί να προσπαθεί να δημιουργήσει μια τεράστια βάση θαυμαστών μόνο με σκοπό να προσπαθήσει να δημιουργήσει έσοδα αργότερα. Ωστόσο, οι δημιουργοί του Galaxy δεν στοχεύουν σε αυτό, αλλά επιθυμούν να γνωρίζουν τις προτιμήσεις των καταναλωτών από νωρίς. 

Προς το παρόν, το επίκεντρο του Galaxy είναι η οικοδόμηση της αλληλεγγύης peer-to-peer που θα προσφέρει την αίσθηση της κοινότητας που απαιτείται προκειμένου να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα περισσότερο καινοτόμα.Στόχος της πλατφόρμας είναι να ενισχύσει το μήνυμα των brands και να προσεγγίσει τους καταναλωτές με νέους τρόπους. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα ενός οικοσυστήματος όπου οι εταιρίες μπορούν να κατανοήσουν το ιστορικό των προϊόντων τους και να δουν πώς η τιμή αυτών των προϊόντων άλλαξε με την πάροδο του χρόνου. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.