25 Απρ 2024
READING

Eataly | Νέο κατάστημα στο Λονδίνο

4 MIN READ

Eataly | Νέο κατάστημα στο Λονδίνο

Eataly | Νέο κατάστημα στο Λονδίνο

Τον Ιανουάριο του 2004, ο Ιταλός Oscar Farinetti, επιτυχημένος ιδιοκτήτης ενός ηλεκτρονικού καταστήματος λιανικής, αποφάσισε να πωλήσει την επιχείρησή του και να κάνει το πάθος του επάγγελμα. Επηρεασμένος από τη φιλοσοφία του slow food movement, μετέτρεψε ένα τεράστιο, ερειπωμένο εργοστάσιο βερμούτ στις παρυφές του Τορίνο, σε μια αγορά με καταστήματα μικρών παραγωγών και εστιατόρια.

Με τον τρόπο αυτό διαμόρφωσε μια νέα ολόκληρη κουλτούρα στον κλάδο της εστίασης, έναν τόπο αναφοράς για τους απανταχού Ιταλούς και φανατικούς γευσιγνώστες και δημιούργησε μια αλυσίδα πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε τρεις διαφορετικές ηπείρους.Το Eataly είναι ένα μέρος όπου η ποιότητα δεν είναι απλώς μια λέξη, αλλά κάτι που μπορείτε να δείτε, να αγγίξετε και να γευτείτε. Πρόκειται για ένα απίθανο project που μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες προσφέροντάς τους όλη τη γεύση της Ιταλίας σε ένα σημείο. Το Eataly είναι ουσιαστικά μια μεγάλη ιταλική αγορά που περιλαμβάνει μια ποικιλία από εστιατόρια, πολλά είδη ιταλικών φαγητών ποτών και λιανικής πώλησης, ενώ διαθέτει και σχολή μαγειρικής.

Μετά από αρκετές καθυστερήσεις αλλά με μεγάλες προσδοκίες, το Eataly άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην Αγγλία και πιο συγκεκριμένα στο Λονδίνο.Πρόκειται για το μεγαλύτερο κατάστημα Eataly στον κόσμο, καθώς εκτείνεται σε έναν χώρο 12.000 τ.μ. Απλώνεται σε δύο ορόφους και χωρίζεται σε διάφορους τομείς, που εστιάζουν σε τρεις βασικές αποστολές: φαγητό, ψώνια και εκπαίδευση.

Το ισόγειο είναι κυρίως αφιερωμένο στην αποστολή “φάτε” με μια μεγάλη ποικιλία από λύσεις food-for-now, περιλαμβάνοντας ένα cafe, αρκετούς counters ζεστού food-to-go (φρέσκα ζυμαρικά, πίτσες) και πιο παραδοσιακά food-to-go, όπως π.χ. σάντουιτς, σαλάτες και κρύα πιάτα. Υπάρχει επίσης ένα μπαρ που προετοιμάζει μερικά από τα φαγητά και όλα τα ποτά που σερβίρονται στην εξωτερική βεράντα.

Ο πρώτος όροφος είναι χωρισμένος μεταξύ πολλών εστιατορίων και της περιοχής που βρίσκονται καταστήματα, τα οποία προσφέρουν μεγάλη ποικιλία από περίπου 5.000 προϊόντα, όπως, νωπά προϊόντα και ένα κατάστημα με περισσότερα από 2.000 ιταλικά κρασιά.

Το concept του Eataly στοχεύει στο να μοιραστεί το πάθος που έχουν οι Ιταλοί για το φαγητό τους. Πολλά καλά σχεδιασμένα και απλά μηνύματα εμφανίζονται σε όλο το κατάστημα, για να βηθήσουν τους αγοραστές και τους επισκέπτες, να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα ιταλικά πιάτα. Το Eataly θέλει να προσφέρει πολλές ευκαιρίες στους ανθρώπους να μάθουν για το φαγητό, το κρασί και τον πολιτισμό. Ένας χώρος που ονομάζεται la Scuola (σχολείο) θα φιλοξενεί μαθήματα μαγειρικής στο εγγύς μέλλον.

Στην καρδιά του concept βρίσκεται η ποιότητα των τροφίμων, με πολλά φρέσκα παρασκευασμένα καθημερινά στο κατάστημα. Σχεδόν όλα τα προϊόντα εισάγονται απευθείας από την Ιταλία, ενώ πολλά brands είναι απίθανο να βρεθούν αλλού στο Ηνωμένο Βασίλειο, δημιουργώντας ένα άλλο ισχυρό σημείο διαφοροποίησης

Θα λέγαμε λοιπόν ότι η Ιταλία «ταξιδεύει» στον κόσμο με ένα ευφυές business model. Όσοι έχουν την τύχη να βρεθούν σε ένα κατάστημα Eataly μπορούν να νιώσουν ότι βρίσκονται στην καρδιά της Ιταλίας, αφού με την είσοδό τους στο κατάστημα ενσωματώνονται στην ιταλική κουλτούρα. Το Eataly είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο που ο επισκέπτης μαθαίνει τα πάντα γύρω από το ιταλικό φαγητό.

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη η ενέργεια που έχουν οι Ιταλοί να μετατρέπουν μια τόσο απλή καθημερινή στιγμή, όπως είναι το φαγητό, σε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία και σε ένα ταξιδιωτικό κίνητρο εδραιώνοντας έτσι την κουζίνα τους σαν την πιο δημοφιλή στον κόσμο. Εξάλλου η φιλοσοφία του Eataly συνοψίζεται στο τρίπτυχο «Eat, Shop, Learn» εννοώντας πως σε ένα κατάστημα Eataly μπορείς να γευτείς να ψωνίσεις, αλλά και να μάθεις.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.