20 Απρ 2024
READING

Το Amazon χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίσει και να αποτρέψει την παραχάραξη προϊόντων

2 MIN READ

Το Amazon χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίσει και να αποτρέψει την παραχάραξη προϊόντων

Το Amazon χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίσει και να αποτρέψει την παραχάραξη προϊόντων

Το Amazon χρησιμοποιεί τεχνητή και ανθρώπινη νοημοσύνη για να εντοπίσει και να αποτρέψει την παραχάραξη προϊόντων αφού επένδυσε περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια και απασχόλησε περισσότερα από 10.000 άτομα κατά τη διάρκεια του 2020 για να προστατεύσει την πλατφόρμα από απάτη και κατάχρηση, σύμφωνα με την έκθεση προστασίας του εμπορικού σήματος 2020 που μόλις κυκλοφόρησε.

Η εταιρεία αξιοποίησε έναν συνδυασμό ικανοτήτων μηχανικής μάθησης και ανθρώπινων ερευνητών για να προστατεύσει την ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού εμπορίου προληπτικά από δόλιους πωλητές και προϊόντα απομιμήσεις.

Επιπλέον, το Amazon προσφέρει σε τρίτους πωλητές μια ποικιλία εργαλείων και υπηρεσιών για τον εντοπισμό και την πρόληψη της απάτης. Αυτά περιλαμβάνουν το Amazon Transparency, μια υπηρεσία σειριοποίησης που προστατεύει μεμονωμένες μονάδες προϊόντων, την οποία η εταιρεία αναφέρει ότι επέτρεψε την προστασία περισσότερων από 500 εκατομμυρίων μονάδων προϊόντων. Άλλες λύσεις περιλαμβάνουν το Project Zero, το οποίο παρέχει αυτοματοποιημένες προστασίες που διαρκώς σαρώνουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα της Amazon χρησιμοποιώντας ML. και Brand Registry, μια δωρεάν υπηρεσία που παρέχει σε τρίτους πωλητές εργαλεία που διαχειρίζονται και προστατεύουν τα δικαιώματα επωνυμίας και IP τους σε καταστήματα Amazon.

Η Amazon ανέφερε μια σειρά άλλων επισημάνσεων για την προστασία της μάρκας από το 2020 στην έκθεση, όπως:

Οι διαδικασίες επαλήθευσης του Amazon απέτρεψαν πάνω από 6 εκατομμύρια προσπάθειες δημιουργίας παραπλανητικών λογαριασμών πώλησης.
• Μόνο το 6% των προσπαθειών εγγραφής λογαριασμού πέρασε τις διαδικασίες επαλήθευσης του Amazon και τα προϊόντα που παρατίθενται προς πώληση.
• Το Amazon κατέσχεσε περισσότερα από 2 εκατομμύρια προϊόντα που στάλθηκαν στα κέντρα εκπλήρωσης και τα οποία ανίχνευσε ως πλαστά πριν αποσταλούν σε πελάτες. Το Amazon κατέστρεψε αυτά τα προϊόντα για να αποτρέψει τη μεταπώλησή τους αλλού στην αλυσίδα εφοδιασμού.
• Το Amazon απέκλεισε περισσότερες από 10 δισεκατομμύρια ύποπτες κακές λίστες πριν δημοσιευτούν στα καταστήματά της.
• Λιγότερο από το 0,01% όλων των προϊόντων που πωλήθηκαν στο Amazon έλαβαν παράπονα από πελάτες. Αυτά τα παράπονα ερευνήθηκαν για ακρίβεια.
• Πάνω από 7.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις συνδέθηκαν με αξιόπιστα δικηγορικά γραφεία στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη μέσω IP Accelerator.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.