29 Απρ 2024
READING

Η Pringles επενδύει 140 εκατομμύρια ευρώ σε ευρωπαϊκά εργοστάσια

2 MIN READ

Η Pringles επενδύει 140 εκατομμύρια ευρώ σε ευρωπαϊκά εργοστάσια

Η Pringles επενδύει 140 εκατομμύρια ευρώ σε ευρωπαϊκά εργοστάσια

Για να συμβαδίσει με την αυξανόμενη ζήτηση για τα Pringles, η μητρική εταιρεία Kellogg επενδύει 140 εκατομμύρια ευρώ στα εργοστάσιά της στην Πολωνία και το Βέλγιο. Το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης πηγαίνει στην Πολωνία.

Από το τέλος του 2019, η Kellogg Europe, η εταιρεία της μάρκας snack Pringles, έχει επενδύσει συνολικά 140 εκατομμύρια ευρώ στα ευρωπαϊκά εργοστάσιά της αφού σε όλη την Ευρώπη, φαίνεται να υπάρχει μια αυξανόμενη ζήτηση για Pringles.Η Kellogg Europe πιστεύει ότι η ζήτηση θα αυξηθεί επίσης όταν μειωθούν τα μέτρα Covid και υπάρχουν περισσότερες κοινωνικές στιγμές με φίλους και συγγενείς.

Το μεγαλύτερο μέρος της των κεφαλαίων πήγε στην Πολωνία: 110 εκατομμύρια ευρώ επενδύθηκαν στο Kutno για την κατασκευή μιας νέας γραμμής παραγωγής στο πολωνικό εργοστάσιο. Αρχικά προγραμματίστηκε να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2021, η νέα γραμμή λειτουργεί πλήρως ένα μήνα νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα και θα αυξήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο κατά 34%, καθιστώντας δυνατή την παραγωγή επιπλέον 120 εκατομμυρίων κουτιών Pringles ετησίως. Είναι η πιο αποτελεσματική και βιώσιμη γραμμή Pringles μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, όταν η Kellogg δημιούργησε το εργοστάσιο το 2008, δεν είχε σκοπό να παράγει καθόλου Pringles, αλλά μάλλον να φτιάχνει μόνο δημητριακά. Μόνο από το 2014 και μετά το εργοστάσιο μετατράπηκε στο σημερινό “Pringles Factory”. Επί του παρόντος, η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Ειδική Οικονομική Ζώνη του Λοτζ με επενδύσεις άνω των 330 εκατομμυρίων ευρώ από το 2008, η οποία είχε θετικό αντίκτυπο στην περιοχή και δημιούργησε σχεδόν 550 ειδικευμένες θέσεις εργασίας.

Η Pringles επενδύει επίσης 30 εκατομμύρια ευρώ στο βελγικό εργοστάσιο στο Mechelen. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την ανακαίνιση του εργοστασίου, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στη ζήτηση και να κάνει την παραγωγή πιο βιώσιμη. Οι ανακαινίσεις προγραμματίζονται να ξεκινήσουν φέτος.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.