Πώς τροφοδότησε τη γρήγορη ανάπτυξη το Shopify

Φαίνεται πως για πάνω από ένα εκατομμύριο επιχειρήσεις παγκοσμίως, η καλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα για online λιανικό εμπόριο είναι το Shopify. Η ταχέως αναπτυσσόμενη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου ανέφερε ισχυρά αποτελέσματα πωλήσεων και κερδών την προηγούμενη εβδομάδα στην ενημέρωση του πρώτου τριμήνου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 110% των εσόδων για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Η καναδική πολυεθνική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου θεωρείται μία από τις κορυφαίες εταιρείες για το online λιανικό εμπόριο κατά την διάρκεια της πανδημίας, καθώς έχει γίνει η πλατφόρμα που επιλέγουν οι περισσότερες επιχειρήσεις που ξεκινούν την παρουσία τους στο διαδίκτυο, είτε από το μηδέν, είτε λόγω των συνεχόμενων lockdown που έχουν αναγκάσει τα φυσικά καταστήματα να παραμείνουν κλειστά. 

Ο μοναδικός στόχος του Shopify είναι να κάνει την επιχειρηματικότητα ευκολότερη, ωστόσο τι ακριβώς σημαίνει «εύκολη επιχειρηματικότητα» και για ποιο λόγο τόσες πολλές επιχειρήσεις επιλέγουν το Shopify;

Ένας πολύ σοβαρός παράγοντας επιλογής του Shopify ήταν η πολύ εύκολη χρήση του. Ένα μέρος της επιτυχίας του Shopify τους τελευταίους 12 μήνες προήλθε από την γρήγορη “μετακίνηση” των φυσικών καταστημάτων στο διαδίκτυο κατά την διάρκεια της πανδημίας.  

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της πλατφόρμας είναι η ικανότητα κλιμάκωσης. Πιο συγκεκριμένα, πολλές επιχειρήσεις κατάφεραν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Shopify. Για παράδειγμα, η ιδρυτής της μάρκας ρούχων Olive and Frank, επέλεξε το Shopify για την επιχείρησή της η οποία αναπτύχθηκε ραγδαία τον τελευταίο χρόνο. Το κυριότερο χαρακτηριστικό της πλατφόρμας είναι η απλότητα και η επεκτασιμότητα καθώς το Shopify δίνει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να αναπτύξουν το brand τους. Φαίνεται πως πολλές επιχειρήσεις επιλέγουν το Shopify καθώς μοιάζει σαν μια ευέλικτη, οικονομικά αποδοτική λύση για μια εκκίνηση που θα υποστηρίξει τις επιχειρήσεις ώστε να αναπτυχθούν ταχύτατα.  

Η πλατφόρμα επιτρέπει επίσης μια πραγματικά προσαρμοσμένη εμπειρία για κάθε κατάστημα. Το Shopify περιλαμβάνει ένα τεράστιο φάσμα εφαρμογών και προσθηκών που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να προσφέρουν πρόσθετα χαρακτηριστικά, καθώς η επιχείρησή τους τα απαιτεί και γι’ αυτό τον λόγο χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη πλατφόρμα.  Φαίνεται λοιπόν πως το κλειδί της επιτυχίας του Shopify είναι πώς συνδυάζει τέλεια την ευκολία χρήσης και τη συνολική προσαρμογή. Με τη σειρά του, αυτό δίνει τη δυνατότητα ακόμη και στις μικρότερες επιχειρήσεις να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.