19 Απρ 2024
READING

Η P&G επιστρέφει με μία ακόμα συγκινητική καμπάνια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

3 MIN READ

Η P&G επιστρέφει με μία ακόμα συγκινητική καμπάνια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η P&G επιστρέφει με μία ακόμα συγκινητική καμπάνια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Procter & Gamble επέστρεψε με μια ακόμα συγκινητική καμπάνια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που τιμά τους γονείς που όχι μόνο υποστηρίζουν τα αθλητικά επιτεύγματα των παιδιών τους, αλλά και τα ανατρέφουν σωστά ώστε να νοιάζονται για τους ανθρώπους και παράλληλα να τους σέβονται, ανεξάρτητα από τις διαφορές τους.

Η καμπάνια ξεκίνησε με την κυκλοφορία δύο ταινιών μικρού μήκους με τίτλο “Love Leads to Good” και “Your Goodness Is Greatness”, που βασίζονται στο θέμα των καμπανιών “Thank you, mum” από προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες που επιδιώκουν να συντονιστούν με γυναίκες που λαμβάνουν τις περισσότερες αποφάσεις αγοράς σε νοικοκυριά. Η εταιρεία παρουσίασε αυτά τα σλόγκαν τον Δεκέμβριο παράλληλα με τη δέσμευσή της να κάνει 2.021 πράξεις καλής συμπεριφοράς που περιλάμβαναν προσπάθειες για την προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης, της βιωσιμότητας και της εκπαίδευσης καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021. 

Την τελευταία δεκαετία, η P&G τιμά τους καταπληκτικούς αθλητές και τις οικογένειες τους, οι οποίες τους έχουν στηρίξει στο ταξίδι τους για την επίτευξη των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων. Το “Lead With Love” είναι το κυρίαρχο θέμα της P&G που καθοδηγεί τις προσπάθειες marketing φέτος, συμπεριλαμβανομένης της καμπάνιας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ως μέρος της δέσμευσης για υποστήριξη καλών πράξεων, η εταιρεία παρουσίασε το πρόγραμμα επιβράβευσης P&G Good Everyday, που επιτρέπει στα μέλη να κερδίσουν πόντους που μπορούν να εξαργυρώσουν προκειμένου να λάβουν δώρα. Φαίνεται πως οι δωρεές που κάνει η P&G κινητοποιούν τους καταναλωτές, καθώς αναφέρουν τις καλές πράξεις τους στον ιστότοπό της.

Η σειρά ντοκιμαντέρ “Good is Gold”, επικεντρώνεται στις πραγματικές ιστορίες τεσσάρων αθλητών που έχουν αναλάβει δράση κατά της προκατάληψης και της ανισότητας στον κόσμο της διαφήμισης και πέραν αυτής. Η P&G θα συνεργαστεί επίσης με τους εμπόρους λιανικής πώλησης για να υποστηρίξει την Team USA με καμπάνιες στα καταστήματα, στην τηλεόραση καθώς και ψηφιακές εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνουν ορισμένους αθλητές καθώς και τα brands του portfolio της, όπως Tide, Pantene, Olay, Venus, Always, Secret και SK-II. Πιο πρόσφατα, κυκλοφόρησε το ” Widen The Screen “, μια πλατφόρμα δημιουργίας περιεχομένου και ανάπτυξης συνεργασιών που θα λειτουργήσει προκειμένου να ενταχθούν οι μαύροι δημιουργοί σε διαφημιστικές, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές βιομηχανίες.

Η καμπάνια της P&G για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένα άλλο σημάδι της επιστροφής της στο αθλητικό marketing, αφού η πανδημία οδήγησε πολλά πρωταθλήματα να ακυρωθούν ή να καθυστερήσουν τις σεζόν τους. Η εταιρεία υπέγραψε τον περασμένο μήνα μια πολυετή χορηγία του Major League Soccer (MLS), την ομοσπονδία ποδοσφαίρου στην Αμερική,προκειμένου να ενθαρρύνει την κοινωνική ενσωμάτωση στον αθλητισμό και να διευρύνει την εμβέλειά του μεταξύ των πολυπολιτισμικών οπαδών.

Μέσω της συνεργασίας, οι P&G και MLS δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν με τοπικές κοινότητες προκειμένου να μπορούν οι νέοι να έχουν πρόσβαση στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, ακόμη και αν η P&G όπως και άλλες εταιρείες ξεκινούν καμπάνιες γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το πώς η Ιαπωνία χειρίζεται την αντίδραση της έναντι στην πανδημία, γεγονός που θα μπορούσε να περιπλέξει περαιτέρω την διοργάνωση του τεράστιου αθλητικού γεγονότος.

https://www.youtube.com/watch?v=E2rAXgR-qlw

https://www.youtube.com/watch?v=akKI70uJ9pg

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.