24 Απρ 2024
READING

Ο λόγος που το Amazon άνοιξε κομμωτήριο στο Λονδίνο 

2 MIN READ

Ο λόγος που το Amazon άνοιξε κομμωτήριο στο Λονδίνο 

Ο λόγος που το Amazon άνοιξε κομμωτήριο στο Λονδίνο 

Στον χώρο της κομμωτικής μπήκε το Amazon με το άνοιγμα του πρώτου κομμωτηρίου του, όπου οι πελάτες μπορούν να «δοκιμάσουν» νέα λουκ και χρώματα, χάρη στην τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας. Ο «βιωματικός» χώρος άνοιξε στο Σπίταφιλντς του Λονδίνου με τεχνολογία που θα επιτρέπει στους πελάτες να δοκιμάσουν μια νέα εμφάνιση προτού τελικά αποφασίσουν εάν την θέλουν ή όχι αλλά και να παραγγείλουν πιο εύκολα προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

Η τοποθεσία του Λονδίνου θα επιτρέψει στο Amazon να δοκιμάσει νέες τεχνολογίες και να επεκτείνει την επιχείρηση B2B με επαγγελματίες περιποίησης μαλλιών. Πέρα από τις παραδοσιακές υπηρεσίες, το κομμωτήριο θα προσφέρει την τεχνολογία «point-and-learning», όπου οι πελάτες μπορούν να δείξουν ένα προϊόν που τους ενδιαφέρει και να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό, οι οποίες θα εμφανιστούν σε μία οθόνη. 

Το Amazon Salon θα μπορούσε να είναι και ένας εκθεσιακός χώρος προκειμένου κι άλλα κομμωτήρια να ενσωματώσουν τις καινοτόμες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί. Η τεχνολογία Just Walk Out δοκιμάστηκε στα καταστήματα Go του Amazon πριν αποκτήσουν άδεια κι άλλα καταστήματα. Το Amazon αναμένεται επίσης να υποστηρίξει τις φιλοδοξίες της εταιρείας B2B. Το Amazon Professional Beauty Store, το οποίο προσφέρει εκπτώσεις χονδρικής σε hair stylists, ξεκίνησε το 2019 στις ΗΠΑ και μόλις επεκτάθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Το Amazon δήλωσε ότι το κατάστημα δίνει στις επιχειρήσεις ομορφιάς και μαλλιών εύκολη πρόσβαση σε περισσότερα από δέκα χιλιάδες προϊόντα και προμήθειες κομμωτηρίου και spa. Επίσης, το Amazon αναφέρει πως αυτός ο μοναδικός χώρος θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στους πελάτες καθώς θα είναι ένα μέρος όπου μπορούν να συνεργαστούν με τη βιομηχανία και να δοκιμάσουν νέες τεχνολογίες.Το Amazon Salon περιγράφεται από την εταιρεία ως «βιωματικός χώρος» και θα επιτρέψει επίσης στο Amazon να μάθει περισσότερα για την επιχείρηση ομορφιάς τόσο από την πλευρά των καταναλωτών όσο και από την πλευρά των προμηθευτών. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.