23 Απρ 2024
READING

Το Youtube αλλάζει τα σχέδια του σχετικά με τις διαφημίσεις του 

3 MIN READ

Το Youtube αλλάζει τα σχέδια του σχετικά με τις διαφημίσεις του 

Το Youtube αλλάζει τα σχέδια του σχετικά με τις διαφημίσεις του 

Το YouTube σήμερα έδωσε στους διαφημιστές μια εικόνα για τα νέα σχέδιά του, τα οποία αφορούν στην δημιουργία μιας πιο αγοραστικής πλατφόρμας βίντεο. Η εταιρεία θα παρουσιάσει σύντομα μια νέα διαδραστική δυνατότητα που θα απευθύνεται σε διαφημιστές, η οποία θα είναι επέκταση του brand και θα επιτρέπει στους θεατές του YouTube να μάθουν περισσότερα για ένα προϊόν που βλέπουν στην οθόνη με ένα κλικ ενός κουμπιού.

Η νέα μορφή διαφήμισης θα επιτρέψει στον διαφημιστή να επισημάνει τον σύνδεσμο του ιστότοπού του ή μια άλλη παρότρυνση για δράση στη συνδεδεμένη τηλεοπτική διαφήμιση βίντεο. Στη συνέχεια, ο θεατής μπορεί να κάνει κλικ στην επιλογή “αποστολή στο κινητό”, η οποία στη συνέχεια στέλνει αυτήν την προώθηση ή τη διεύθυνση URL απευθείας στην κινητή συσκευή του θεατή, χωρίς να διακόψει την εμπειρία προβολής βίντεο. Από την κινητή συσκευή, ο καταναλωτής θα μπορεί στη συνέχεια να αγοράσει από τον ιστότοπο όπως θα έκανε κανονικά, δηλαδή περιήγηση σε προϊόντα, προσθήκη αντικειμένων στο καλάθι και ολοκλήρωση της συναλλαγής. 

Οι διαφημιστές θα μπορούν επίσης να στοχεύουν έξυπνα στο σωστό κοινό με τις διαφημίσεις, με βάση το περιεχόμενο που θα περιλαμβάνει το κάθε βίντεο. Για παράδειγμα, ένα βίντεο γυμναστικής μπορεί να περιλαμβάνει μια διαφήμιση ενός brand, η οποία θα προβάλλει ένα νέο ζευγάρι παπούτσια για τρέξιμο.

Οι διαφημιστές θα μπορούν να μετρούν τις μετατροπές που δημιουργούνται από αυτές τις διαφημίσεις από τα brands απευθείας στο Google Ads. Τα brands μπορούν επίσης να προσθέσουν εικόνες προϊόντων με δυνατότητα περιήγησης στις direct response διαφημίσεις βίντεο, προκειμένου να ενθαρρύνουν τους ενδιαφερόμενους αγοραστές να κάνουν κλικ για να επισκεφθούν τον ιστότοπο ή την εφαρμογή τους. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις προσπάθειες που καταβάλλει το YouTube με στόχο να επεκταθεί περαιτέρω στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Οι καταναλωτές, και ιδιαίτερα οι νεότεροι χρήστες της γενιάς Z, επιθυμούν να παρακολουθούν βίντεο και να συμμετάσχουν, ενώ ψωνίζουν, γεγονός που οδηγεί στην εμφάνιση πολλών υπηρεσιών βίντεο για ψώνια, όπως τα Popshop live, NTWRK, ShopShops, TalkShopLive, Bambuser και άλλα. Το Facebook έχει επίσης επενδύσει σε live αγορές και αγορές μέσω βίντεο τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram.

Η Walmart καταφεύγει στη δημοφιλή εφαρμογή TikTok, προκειμένου να προωθήσει τα νέα της προϊόντα. Επιτρέπει δηλαδή στους χρήστες της εφαρμογής να ψωνίζουν είδη ρουχισμού τα οποία θα εμφανίζονται στην διάσημη εφαρμογή χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψουν την πλατφόρμα κατά τη διάρκεια της live streaming επίδειξης μόδας των ρούχων που προωθεί η Walmart. Το TikTok έχει σημειώσει επιτυχία χάρη στο ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς έχει αναπτύξει περισσότερα εργαλεία προκειμένου να κατευθύνει τους θεατές σε ιστότοπους μέσω ολοκληρωμένων συνδέσμων και ενοποιήσεων με το Shopify. 

Ωστόσο, το YouTube εξακολουθεί να διαθέτει ένα αρκετά μεγάλο δυναμικό κοινό για αγορές βίντεο, καθώς αντιπροσωπεύει το 40% του χρόνου παρακολούθησης όλων των streaming υπηρεσιών που υποστηρίζονται από διαφημίσεις. Οι διαφημίσεις είναι ένας τρόπος με τον οποίο το YouTube θα αυξήσει την επισκεψιμότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου. 

Σύμφωνα με αναφορές, το YouTube ζητούσε από τους δημιουργούς να επισημάνουν και να παρακολουθήσουν τα προϊόντα που προβάλλουν στα βίντεο τους. Το YouTube αργότερα αποκάλυψε περισσότερα για αυτήν την προσπάθεια τον Φεβρουάριο, λέγοντας ότι δοκιμάστηκε μια beta εμπειρία αγορών που επιτρέπει στους θεατές να κάνουν αγορές από τους αγαπημένους τους δημιουργούς και ότι αυτό θα κυκλοφορήσει ευρύτερα το 2021.

Μέσα από αυτές τις προσπάθειες μπορεί να επεκταθεί ένα brand, καθώς επικεντρώνονται στο να δίνουν στον διαφημιστή τα δικά του μέσα προκειμένου να αποκτήσει μια εμπειρία αγορών από ένα βίντεο. Φαίνεται πως οι νέες διαφημίσεις επέκτασης του brand είναι η πρώτη από τις πιο διαδραστικές δυνατότητες που διαθέτει το Youtube. Η λειτουργία θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως αργότερα φέτος.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.