24 Απρ 2024
READING

Το live streaming γίνεται όλο και πιο δημοφιλές 

2 MIN READ

Το live streaming γίνεται όλο και πιο δημοφιλές 

Το live streaming γίνεται όλο και πιο δημοφιλές 

Καθώς η πανδημία συνεχίζει να απομακρύνει μερικούς αγοραστές από τα φυσικά καταστήματα, η Coresight Research αναφέρει πως το live streaming θεωρείται ως η πιο  κορυφαία τάση το 2021, με την αγορά να αναμένεται να φτάσει τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος και 25 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2023.

Το live streaming αρχίζει να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές μεταξύ των εμπορικών σημάτων και των καταναλωτών, καθώς προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία αγορών. Η έρευνα της Coresight δείχνει ότι οι μάρκες χάρη στο live streaming μπορούν να προσελκύσουν περισσότερους καταναλωτές, ορισμένοι από τους οποίους ενδέχεται να μην έχουν πρόσβαση στο κατάστημα, κυρίως για γεωγραφικούς λόγους. 

Στην Κίνα, όπου οι influencers έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς μέσω του live streaming, η αγορά αναμένεται να αυξηθεί στα 305 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, σύμφωνα με την KPMG και την ερευνητική εταιρεία AliResearch που ανέφερε η Coresight.

Φαίνεται πως οι λιανοπωλητές στις ΗΠΑ θα πρέπει να υιοθετήσουν το παράδειγμα της Κίνας και να προσαρμόσουν τις στρατηγικές live streaming στις συνθήκες της αγοράς στις ΗΠΑ προκειμένου να προσελκύσουν τους καταναλωτές και να αυξήσουν τις πωλήσεις. 

Η τάση με το live streaming έχει αυξηθεί κυρίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπου οι καταναλωτές αναγκάστηκαν να μείνουν στο σπίτι και οι λιανοπωλητές αναγκάστηκαν να κλείσουν τα καταστήματα τους. Φαίνεται πως οι πωλήσεις της μάρκας ομορφιάς Estée Lauder αυξήθηκαν κατά 60% στο πρώτο τρίμηνο του 2021, ως αποτέλεσμα των βελτιωμένων ψηφιακών υπηρεσιών της, όπως live streaming αγορές και ψηφιακές συμβουλές. Φαίνεται πως το live streaming θα αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία για τους καταναλωτές λόγω της ευκολίας και της εξατομίκευσης που θα παρέχει. 

Μέσα από πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το Instagram και το TikTok, οι μάρκες μπορούν να χρησιμοποιούν live streaming προκειμένου να αξιοποιήσουν τα δημογραφικά στοιχεία των νέων. Η Nordstrom για παράδειγμα χρησιμοποίησε το live streaming τον Μάρτιο με μια σειρά εικονικών εκδηλώσεων. Μεταξύ των καταναλωτών στις  ΗΠΑ που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους, το 47,9% ακολουθεί influencers και διασημότητες σε αυτές τις πλατφόρμες με αποτέλεσμα η επιθυμία να αγοράσουν κάτι την ώρα που το βλέπουν τους οδηγεί σε παρορμητικές αγορές. 

Φαίνεται πως οι έμποροι λιανικής αν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το live streaming θα πρέπει να αναζητήσουν μακροχρόνιες σχέσεις με τους θεατές, ξεκινώντας από τη στόχευση των σωστών πελατών και τη σύνδεσή τους μέσω της κατάλληλης πλατφόρμας ή καναλιού.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.