19 Απρ 2024
READING

Η Timberland δημιουργεί το πρώτο «αναγεννητικό σύστημα εφοδιασμού καουτσούκ»

2 MIN READ

Η Timberland δημιουργεί το πρώτο «αναγεννητικό σύστημα εφοδιασμού καουτσούκ»

Η Timberland δημιουργεί το πρώτο «αναγεννητικό σύστημα εφοδιασμού καουτσούκ»

Η Timberland ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επεκτείνει την προσφορά της στον τομέα των βιώσιμων πρώτων υλών δημιουργώντας το πρώτο «αναγεννητικό σύστημα εφοδιασμού καουτσούκ» στον κόσμο για τη βιομηχανία υποδημάτων. Πιο αναλυτικά, ο γίγαντας των υποδημάτων συνεργάζεται πλέον με την Terra Genesis International (TGI) για να δώσει πνοή σε αυτήν την ιδέα και με αυτόν τον σκοπό θα λειτουργήσει παράλληλα με τις αδελφές μάρκες της εταιρείας, την Vans και την North Face.

Το αναγεννητικό σύστημα καουτσούκ πρόκειται να αναπτυχθεί στην Ταϊλάνδη με την Timberland να υποστηρίζει ότι με βάση τις αισιόδοξες προβλέψεις τους, τα υποδήματα αυτά θα αρχίσουν να κυκλοφορούν το 2023.

Η διαδικασία πρόκειται να κάνει χρήση των γνώσεων και της εμπειρίας της τοπικής κοινότητας και των πρακτικών που περιλαμβάνουν μια διαδικασία όπου η αναγεννητική καλλιέργεια καουτσούκ εμπλέκει διαφορετικά είδη δένδρων για να μιμηθεί ένα φυσικό δασικό οικοσύστημα, αναζωογονώντας παράλληλα την βιοποικιλότητα και ενισχύοντας τις υπηρεσίες προσφοράς στο οικοσύστημα όπως η υγεία του εδάφους και η ανεμπόδιστη ροή του νερού.

Το συγκεκριμένο σχέδιο αναφέρει επίσης μία ποικιλία δράσεων που θα παρέχει στους αγρότες πολλαπλές δυνατότητες για κέρδος και αύξηση εισοδήματος,  εξασφαλίζοντας συγχρόνως έναν μακροχρόνιο θετικό αντίκτυπο στην κοινότητα. 

Επιπλέον, τόσο η εταιρεία των υποδημάτων όσο και η μητρική του εταιρεία VF Corporation δήλωσαν ότι θα υποστηρίξουν τα προγράμματα εκπαίδευσης για να βοηθήσουν στην αύξηση και διάδοση της γνώσης των ντόπιων σε παραδοσιακές μεθόδους και ταυτόχρονα αισιοδοξούν να μετατρέψουν όσο το δυνατόν περισσότερες φυτείες στα πιο βιώσιμα αναγεννητικά συστήματα.

Μάλιστα, ο Zack Angelini, ο ανώτερος διευθυντής της περιβαλλοντικής διαχείρισης της Timberland, σχολίασε ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται και επενδύει σε μεγάλο βαθμό σε ένα πιο πράσινο και πιο δίκαιο μέλλον και η επένδυση στην αναγεννητική γεωργία είναι ένας από τους ισχυρότερους μοχλούς που διαθέτουν για να επιτύχουν αυτούς τους στόχους. Φαίνεται, ότι η εταιρεία είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη  με την πρόοδο που κάνουν και την υποστήριξη των μικρών κοινοτήτων και προσπαθεί να συμβάλει στην δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου, περισσότερο πράσινου και λιγότερο άνισου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.