27 Απρ 2024
READING

Η εταιρεία μόδας Zalando πουλάει τα ρούχα με βάση τις αξίες βιωσιμότητας για τους πελάτες

3 MIN READ

Η εταιρεία μόδας Zalando πουλάει τα ρούχα με βάση τις αξίες βιωσιμότητας για τους πελάτες

Η εταιρεία μόδας Zalando πουλάει τα ρούχα με βάση τις αξίες βιωσιμότητας για τους πελάτες

Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των διαπιστευτηρίων της σχετικά με την βιωσιμότητα στον τομέα της μόδας και στοχεύοντας συγχρόνως να προσελκύσει περισσότερους νέους αγοραστές, η Zalando, η online εταιρεία μόδας με έδρα το Βερολίνο ξεκίνησε μια νέα υπηρεσία shop-by-values σε όλη την πλατφόρμα και τα καταστήματα στα οποία έχει παρουσία. Η υπηρεσία επιτρέπει στους πελάτες να περιηγούνται στις πιο βιώσιμες επιλογές ειδών ένδυσης τα οποία διατίθενται και προσφέρονται σύμφωνα με τις πρωτοβουλίες της βιωσιμότητας που οι πελάτες αναφέρουν ως τις κορυφαίες προτεραιότητές τους.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή ξεκίνησε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και οι πελάτες είναι πλέον σε θέση να διαλέξουν μεταξύ των ειδών ένδυσης με βάση τις αξίες που επιλέγουν οι ίδιοι, όπως, για παράδειγμα, την διατήρηση του νερού, τις πιστοποιήσεις για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων, την ευημερία των εργαζομένων, την επαναχρησιμοποίηση των υλικών, την μείωση των εκπομπών του άνθρακα, και την επέκταση του συνολικού κύκλου ζωής των ειδών.

Ταυτόχρονα, ήδη από τις 22 Απριλίου, οι πελάτες της πλατφόρμας από την Αυστρία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Δανία, τη Φινλανδία, την Ιρλανδία, την Ιταλία και τη Σουηδία έχουν τη δυνατότητα να εμπορεύονται τα second hand ρούχα τους απευθείας στην Zalando αλλά και να αγοράζουν αντικείμενα μέσα από μία ποιοτική σειρά στην Pre-owned κατηγορία  της πλατφόρμας. 

Το χάσμα μεταξύ των πεποιθήσεων και των αποφάσεων αγοράς

Η Zalando δημοσίευσε πρόσφατα μια έκθεση που δείχνει ότι, ενώ οι καταναλωτές θέλουν να ψωνίζουν ενδύματα με περισσότερο οικολογικές προδιαγραφές, υφίσταται ακόμα ένα χάσμα μεταξύ των επιθυμιών τους και της ικανότητάς τους να το εφαρμόσουν στην πράξη.

Η έκθεση είχε τον εξής τίτλο: «It Takes Two: How the Industry and Consumers Can Close the Sustainability Attitude-Behaviour Gap in Fashion» και διερεύνησε το κενό μεταξύ συμπεριφορών και των πεποιθήσεων των καταναλωτών υποδεικνύοντας ότι είναι πολλοί οι καταναλωτές που αγωνίζονται να μετατρέψουν τις απόψεις τους σε αποφάσεις αγοράς.

Με βάση την έρευνα των καταναλωτών που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η βιομηχανία της μόδας πρέπει να κάνει τις βιώσιμες επιλογές πιο ελκυστικές, πιο ρεαλιστικές και περισσότερο προσβάσιμες στους καταναλωτές!

Έτσι, ο David Schneider, ο συν-διευθύνων σύμβουλος της Zalando, δήλωσε ότι η εταιρεία στοχεύει το 25% όγκου εμπορευμάτων να προέρχεται από πιο βιώσιμα προϊόντα μέχρι το 2023. 

Ως μέρος του do.MORE, ενός προγράμματος της εταιρείας που στοχεύει σε πρωτοβουλίες βιωσιμότητας, η Zalando συνέχισε τη στρατηγική της συνεργασία με την Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης ενώ το δεύτερο ετήσιο βραβείο βιωσιμότητας της Zalando ενθαρρύνει ήδη και τις υπόλοιπες εταιρείες μόδας να διερευνήσουν περισσότερο τις βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις.

Ακόμη, η Zalando και η Land Life Company, μια εταιρεία αναδάσωσης με γνώμονα την τεχνολογία, συνεργάστηκαν επίσης για να φυτέψουν πάνω από 300.000 δέντρα για να περισώσουν περίπου 80.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα. Πρόσφατα ολοκλήρωσαν την πρώτη τους δενδροφύτευση στην Ισπανία ως μέρος της συνεργασίας τους, ενώ το πρόγραμμα αναδάσωσης θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα δύο ετών και θα πρέπει να ολοκληρωθεί πλήρως μέχρι την άνοιξη του 2022.

Η Zalando ανακοίνωσε για πρώτη φορά την do.MORE στρατηγική βιωσιμότητας της το 2019, αφού δεσμεύτηκε να μειώσει τις λειτουργικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της εταιρείας κατά 80% με βάση το προηγούμενο έτος και δεσμεύοντας το 90% των προμηθευτών της να θέσει αντίστοιχους στόχους μέχρι το 2025.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.