19 Απρ 2024
READING

Η νέα καμπάνια της Adidas “Impossible is Nothing” θέλει να εμπνεύσει

4 MIN READ

Η νέα καμπάνια της Adidas “Impossible is Nothing” θέλει να εμπνεύσει

Η νέα καμπάνια της Adidas “Impossible is Nothing” θέλει να εμπνεύσει

Για την Adidas, το Impossible is Nothing είναι ένας τρόπος να βλέπουν οι άνθρωποι τις ατελείωτες δυνατότητες του κόσμου, εκεί που οι άλλοι βλέπουν μόνο το αδύνατο. Είναι μια στάση κοινή τόσο στην κοινότητα της Adidas, όσο και στους συνεργάτες της. Τώρα, η Adidas δείχνει πόσο δυνατή μπορεί να είναι αυτή η στάση, παρουσιάζοντας την πιο φιλόδοξη σειρά ταινιών της μέχρι σήμερα.

Η νέα καμπάνια της Adidas στοχεύει στο να παρουσιάσει στους ανθρώπους αυτό που εκείνοι επιθυμούν να δουν στα μέσα ενημέρωσης, μια αισιόδοξη ματιά της πραγματικότητας. Αυτό μπορεί να τους επηρεάσει σχετικά με το πως αισθάνονται για τον εαυτό τους και να ανοίξει το δρόμο προκειμένου να αλλάξουν τις ζωές τους μέσα από την δύναμη του αθλητισμού.  

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η νέα καμπάνια “Impossible is Nothing” από την Adidas ξεχωρίζει. Η εκστρατεία περιλαμβάνει μια σειρά ταινιών σε μορφή ντοκιμαντέρ, στην οποία παρουσιάζεται η αθέατη πλευρά μερικών από τους πιο προβεβλημένους ανθρώπους στον κόσμο, δείχνοντας πώς η αισιοδοξία και η δράση έχουν διαμορφώσει την ζωή τους. Αυτό που καθιστά την καμπάνια αξιοσημείωτη είναι ότι περιλαμβάνει άτομα από διαφορετικά αθλήματα, φύλα και εθνικότητες. 

Φαίνεται πως οι ιστορίες των διάσημων μπορούν να εμπνεύσουν τους ανθρώπους με αποτέλεσμα να ταυτιστούν με οποιονδήποτε διάσημο που προβάλλεται στην νέα καμπάνια. Για παράδειγμα, η Tiffany Abreu, είναι η πρώτη τρανς γυναίκα που έπαιξε στη βραζιλιάνικη Superliga βόλεϊ. Ακόμα, η Siya Kolisi ταξιδεύει ως η πρώτη μαύρη επικεφαλής της ομάδας ράγκμπι της Νότιας Αφρικής. 

Ωστόσο, αυτό που κάνει την καμπάνια ακόμη πιο αξιοσημείωτη από την άποψη της εκπροσώπησης και της κοινωνικής ενσωμάτωσης είναι η αφήγηση. Δεν πρόκειται δηλαδή μόνο για την προβολή φωτογραφιών από μια διαφορετική ομάδα ανθρώπων. Το παρασκήνιο του κάθε ατόμου που εμφανίζεται είναι αυτό που κάνει την διαφορά. Οι θεατές μπορούν να συνδεθούν με τη πορεία τους και πώς όλοι αυτοί οι διάσημοι έγιναν σπουδαίοι άνθρωποι. Ως εκ τούτου, το κοινό μπορεί να συνδεθεί με τους ανθρώπους και τις ιστορίες τους σε βαθύτερο επίπεδο. Επειδή η δύναμη της εκπροσώπησης είναι τόσο ισχυρή, στόχος της Adidas είναι να εμπνεύσει τους ανθρώπους να δουν τις δυνατότητες τους και να προσπαθήσουν να πετύχουν τους στόχους τους, αντλώντας δύναμη από ανθρώπινες ιστορίες που αποδεικνύουν τι μπορεί να πετύχει κανείς με την αισιοδοξία.

Η Adidas αναφέρει πως η κοινωνική ενσωμάτωση είναι ένας από τους τρεις τομείς στρατηγικής εστίασης, καθώς η εταιρεία εργάζεται προκειμένου να ωθήσει όλους τους ανθρώπους να συμμετέχουν στον αθλητισμό. Ακολουθούν δύο σημαντικά tips, τα οποία μπορεί να ακολουθήσει μια εταιρεία προκειμένου να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη επωνυμία. 

Αρχικά, οι inclusive καμπάνιες είναι το αποτέλεσμα πολλών προσπαθειών προκειμένου οι εταιρείες να προβάλλουν άτομα τα οποία αντικατοπτρίζουν τους πελάτες που οι εταιρείες επιθυμούν να εξυπηρετήσουν. Φαίνεται πως οι εταιρείες συμπεριλαμβάνουν την κοινωνική ενσωμάτωση ως ένα μέρος των αξιών και της κουλτούρας τους. Επομένως, το inclusive marketing μπορεί να δείξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί μια επωνυμία. 

Φαίνεται πως πολλά brands έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν την εκπροσώπηση ως προτεραιότητα, γεγονός που φαίνεται θετικό. Ωστόσο, οι πελάτες δεν επιθυμούν να δουν μια νέα καμπάνια που θα προβάλλει την εκπροσώπηση, αν η εταιρεία το κάνει αυτό μόνο για λόγους διαφήμισης και προσέλκυσης κοινού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η απλή προσθήκη της ποικιλομορφίας σε καμπάνιες δεν μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία να δημιουργήσει μια συναισθηματική σύνδεση με τον πελάτη, η οποία με την σειρά της θα οδηγήσει σε εμπιστοσύνη. 

Καλύτερα λοιπόν να στοχεύουν οι εταιρείες στην προβολή ιστοριών σε βάθος και στις οπτικές εικόνες που παρουσιάζουν. Φαίνεται πως η προβολή ατόμων με διαφορετικό υπόβαθρο και η παρουσίαση αυτών μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να συνδεθούν με το brand και να αισθανθούν πιο αισιόδοξοι και δυνατοί αρκεί αυτή να είναι η πραγματικότητα και εντός της εταιρείας και όχι μόνο μια διαφημιστική καμπάνια.

https://www.youtube.com/watch?v=17mIu61120I

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.