19 Απρ 2024
READING

To branded content και το influencer marketing ενισχύονται

4 MIN READ

To branded content και το influencer marketing ενισχύονται

To branded content και το influencer marketing ενισχύονται

Σταδιακά οι στρατηγικές των εταιρειών και των τμημάτων marketing τοποθετούν το 20% των προϋπολογισμών για την ψηφιακή διαφήμιση σε έναν συνδυασμό branded content και influencer marketing πράγμα που σημαίνει ότι αυτές οι συμπληρωματικές πρακτικές αντιπροσωπεύουν πλέον ένα μεγαλύτερο μέρος των προϋπολογισμών του ψηφιακού marketing από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία, συμπεριλαμβανομένων των επί πληρωμή εμφανίσεων στις αναζητήσεις και τις εν γένει πληρωμένες διαφημίσεις σύμφωνα με την έρευνα Advertiser Perceptions η οποία διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2020.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες της έρευνας που χρησιμοποιούν branded content και influencers δήλωσαν ότι αυτά τα πεδία είναι πια ακόμα πιο σημαντικά από ό, τι έναν χρόνο νωρίτερα. Περίπου το ένα τρίτο (32%) των διαφημιζόμενων δήλωσε ότι ενίσχυσε τις δαπάνες για κάθε είδους branded content και το 25% δαπάνησε περισσότερα χρήματα για τους influencers κατά το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους, σύμφωνα με την μελέτη.

Ακόμη, ένα ποσοστό των διαφημιζόμενων αύξησε τις δαπάνες στους παραπάνω τομείς κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020, αφού τα κινήματα κοινωνικής δικαιοσύνης και κάποιες επιπτώσεις της πανδημίας επηρέασαν αρνητικά το marketing αλλά ευνόησαν σημαντικά το branded content και το influencer marketing. Πιο αναλυτικά, το Facebook, το Instagram και το YouTube είναι τα κορυφαία κανάλια όσον αφορά το influencer περιεχόμενο, και το 35% των διαφημιζόμενων δείχνει μία προτίμηση στο TikTok για το influencer marketing, ξεπερνώντας το LinkedIn της Microsoft που βρίσκεται στο 29%, όπως διαπίστωσε η έρευνα.

Το branded content και το influencer marketing ήταν μεγαλύτερη προτεραιότητα για τους διαφημιζόμενους, καθώς αυξάνονταν η δραστηριότητα του marketing κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020, μια τάση που φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και το 2021.

Ωστόσο, με φόντο τις ανησυχίες για την πανδημία και την όλο και αυξανόμενη συνειδητοποίηση περί κοινωνικής δικαιοσύνης μετά την δολοφονία του George Floyd, οι διαφημιστές αντιλήφθηκαν ότι ίσως είχαν δείξει ένα περισσότερο σκληρό πρόσωπο ως προς την προώθηση των προϊόντων τους και έτσι αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν για παράδειγμα το influencer marketing για να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων τους, δείχνοντας παράλληλα ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο.

Παράλληλα, εκτός από την ευαισθητοποίηση, οι διαφημιζόμενοι ήθελαν επίσης να εμπλέξουν τους καταναλωτές σε δραστηριότητες όπως οι άμεσες πωλήσεις, καθώς οι καταναλωτές άρχισαν να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο για αγορές στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την μελέτη. Το branded content και το influencer marketing προσδίδουν στις εταιρείες μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά την εμπλοκή των καταναλωτών σε όλο το εύρος της αγοράς. Έτσι, οι πωλήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 42% φτάνοντας τα 813 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων των 188,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, καθώς οι αγοραστές στράφηκαν έντονα στο ηλεκτρονικό εμπόριο κατά την περίοδο των διακοπών, σύμφωνα με την Adobe.

Υποστηρίζοντας περαιτέρω την ανάγκη ευελιξίας, η έρευνα διαπίστωσε ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των διαφημιζόμενων δίνουν προτεραιότητα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης που δύνανται να περιλαμβάνουν click-to-buy συνδέσμους για πιο άμεσες αγορές και ανάλογο influencer περιεχόμενο. Ακόμα, το 80% των εταιρειών αποζητούν shoppable περιεχόμενο από τους influencers,  ενώ το 74% αναζητά καθαρό branded περιεχόμενο.

Τα δύο τρίτα των διαφημιζόμενων δήλωσαν ότι το branded περιεχόμενο και το influencer περιεχόμενο είναι τώρα πιο εύκολο να εφαρμοστούν από ό, τι πριν από δύο χρόνια, γεγονός που αποτελεί σημάδι της αυξανόμενης εξειδίκευσης όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο οι διαφημιζόμενοι υιοθετούν αυτά τα προγράμματα. Ακόμη, πολλές εταιρείες διαθέτουν πλεόν στούντιο που ανήκουν στις ίδιες τις εταιρείες για να αυξήσουν την παραγωγή branded περιεχομένου. Ταυτόχρονα, οι υπηρεσίες για εταιρείες που σχετίζονται με το influencer marketing περιλαμβάνουν τώρα βελτιωμένες δυνατότητες γύρω από τη σύνδεση και την συνεργασία με τους influencers αλλά και την διαφανή τιμολόγηση, σύμφωνα με την ίδια έκθεση.

Καθώς αναλαμβάνουν περισσότερα προγράμματα που αφορούν στο branded content και το influencer marketing ενσωματώνεται στις εταιρείες, οι έμποροι θα πρέπει να δημιουργήσουν πιο ξεκάθαρες δομές στις οργανώσεις τους, σύμφωνα με την υπό εξέταση έρευνα. Έτσι, ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ δημιουργικών και ψηφιακών μέσων ενημέρωσης, δημοσίων σχέσεων και εσωτερικών ομάδων είναι απαραίτητος για την επιτυχία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.